مراسم گرامیداشت از 14 شهید ولسوالی سنگ تخت و بندر (قریودال) روز جمعه 30 سنبله از ساعت 9 صبح شروع تا ساعت 12:40 برگزار شد. این مراسم از سوی جامعه روحانیت دایکندی و با حضور پر شور علماء، اساتید، نخبگان، محققان، روشنفکران، طلاب و اقشار مختلف مهاجرین در مسجد مبارکه حجتیه، در جوار حرم حضرت معصومه سلام الله علیها برپا شد.

در این مراسم گرامیداشت، مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی فاضلی بهسودی، شیخ مهدی محقق فرزند مرحوم حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی، اعضای محترم بیت مرجعیت، استاد عبدالقادر اکبری از اساتید سطوح عالیه حوزه علمیه قم، داکتر عبدالقیوم سجادی نماینده پیشین پارلمان افغانستان و تعدادی از اندیشمندان و نخبگان حوزه و دانشگاه حضور داشتند.

 

مراسم با قرئت قرآن کریم توسط قاری محترم، محمدعیسی مهدوی آغاز گردید. جناب اقای محمدعیسی مهدوی یکی از قاریان برجسته افغانستانی از ولایت هلمند، ولسوالی ناوه میش می باشد.

پس از قرائت قرآن، جناب دکتر محب الاسلام عبادی از شخصیت های لایق و نویسنده توانا، شاعر و پژوهشگر و از اعضای جامعه روحانیت دایکندی قطعه شعری را در رثای شهدا، فضلیت شهادت و شهادت جانگداز شهدای ولایت دایکندی قرائت کردند.

جلسه گرامیداشت شهدای قریه قریودال با قرائت مقاله توسط یکی از اعضای محترم جامعه روحانیت دایکندی، حجت الاسلام و المسلمین نجیب الله خاتمی ادامه یافت. آقای خاتمی در مقاله خود به علل آسیب پذیری جامعه تشیع و هزاره افغانستان از مثلث شوم تکفیر، افراط گرایی و تروریسم، پرداخت. ایشان ضمن بررسی تاریخی پدیده تکفیر در جهان اسلام و افغانستان، تمام جنایات علیه شیعیان افغانستان را متأثر از اندیشه تکفیر و رفتار خشونت آمیز افراط گرایی دانست.

ادامه مجلس شهدای مظلوم حادثه تروریستی ولسوالی سنگ تخت و بندر با مداحی، مداح اهل بیت، جناب حجت الاسلام و المسلمین سید محمد موسوی پیگیری شد. جناب آقای موسوی با مداحی زیبای خود به  مناسبت شهادت شهروندان ولسوالی سنگ تخت و بندر و  ذکر مصیبت های ابی عبدالله الحسین در روز عاشورا، به مجلس فضای روحانی و معنوی بخشید.

پایان بخش محفل گرامیداشت شهدای تروریستی قریه قریودال ولسوالی سنگ تخت و بندر، سخنرانی خطیب توانا حضرت حجت الاسلام و المسلمین فیاض ارزگانی بود.

ایشان با تحلیل وضعیت فعلی افغانستان و جهان، با الگوگیری از سیره امام صادق ع مردم را به هوشیاری و امیدواری توصیه کرد.

ایشان گفت: بعد از حادثه دردناک عاشورا امام سجاد ع نا امید نشدند و در قالب دعا و مفاهیم ارزشی، معارف اهل بیت را ماندگار ساخت. صحیفه سجادیه محصول این شیوه مبارزاتی امام سجاد بود. امام باقر و امام صادق نا امید نشدند. با اینکه تغییر وضعیت ناممکن به نظر می رسید، اما امام مطابق شرایط آن زمان به آموزش و توسعه حوزه های علمیه پرداخت و از این طریق معارف اهل بیت را منتشر ساخت. حوزه های علمیه امروز در سراسر جهان منشأ گرفته از روش امام صادق ع است که در آن زمان در دانشگاه امام صادق بیش از 4 هزار محصل مشغول تحصیل و فراگیری علوم بودند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود چنین گفت:

مردم ما در 45 سال گذشته اثبات کردند که مردم شجاع، فهیم و همیشه در صحنه می باشد. اما این مردم شجاع نیازمند یک رهبر مقتدر و آگاه است. ایشان به مردم توصیه کردند که به خانواده های این شهدای بزرگوار رسیدگی شود. به آنان کمک شود، از آنان دلجویی صورت بگیرد. این شهدای عزیز قربانی راه آزادی و عدالت خواهی است.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به مسأله مهاجرت و مشکلات مهاجرین پرداخت. ایشان در این زمینه چنین گفت:

در تاریخ اسلام حوادث مختلف اتفاق افتاده است. میلاد پیامبر، بعثت پیامبرص، جنگ ها و پیروزی های مسلمانان و هجرت پیامبرص. اما از میان همه این حوادث مهم، هجرت پیامبر اسلام به عنوان شروع تاریخ اسلام انتخاب گردید. با توصیه و سفارش امام علی ع؛ مبدأ تاریخ اسلام هجرت پیامبر اسلام از مکه به مدینه تعیین گردید. این نشان می دهد که هجرت در اسلام دارای یک ارزش مهم است. با توجه به این ارزشمندی هجرت و مهاجرین، در هیج نقطه ای از دنیا نباید مهاجرین مورد توهین، تحقیر، سرزنش و سرکوب قرار بگیرد. بسیار بعید است که در مجلس یک نظام اسلامی، یک فردی بلند شود و مهاجرین را افرادی بی دانش، جاهل، اشرار، جاسوس، فاسد و تروریست خطاب کند! این به هیچ وجه درست نیست. این گفتار مخالف صریح آیه قرآن است که می فرماید اگر مهاجری در هجرت بیمیرد، پاداش او به عهده خداوند است.

پس از خاتمه سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین فیاض ارزگانی، نماز ظهر و عصر به امامت حجت الاسلام رضوی برگزار شد. در پایان از مهمانان این محفل با صرف نهار پذیرایی صورت گرفت.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=21894

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *