به گزارش افق اندیشه نمازجمعه این هفته یولمرب شهر مزارشریف جمعه دهم حوت ۱۴۰۳ خورشیدی به امامت حجت الاسلام والمسلمین علی احمد حلیمی در مسجد محمد رسول الله برگزار شد. گزیده خطبههای این هفته یولمرب به شرح زیر است:
بعد از حمد و ثنای الهی و توصیهی مردم به رعایت تقوا، در ادامه، نپرداختن سهم الارث خواهران را توسط برادرانشان خلاف شرع خوانده، ظلم آشکار بر خواهران از سوی برادران دانست.
حجت الاسلام و المسلمین علی احمد حلیمی در ادامه حقوق برادران و خواهران، یکی از حقوق خواهران را پرداخت سهم الارث او از ارث پدرش معرفی کرد و گفت: همان طورکه فرزند پسر از ارث پدر حق می برد، دختر نیز حق دارد، اما در بعضی جاها سهم و حق خواهران پرداخت نمی شود که این خلاف شرع و ناشی از روحیه و خصلت جاهلی می باشد. بعضا نیز پیش از فوت پدر از خواهر بخشش خط می گیرند که این هم خلاف دستورات دین و احکام دینی است چرا که این خواهر هنوز مالک حقی نشده.
امام جمعه یولمرب صله ارحام را از واجبات الهی خوانده بیان داشت: ارحام و خویشاوندان انسان کسانی هستند که نسبت به انسان از طریق پدرو مادر و یا جد و جده ارتباط دارند که در آیات و روایات به این مسئله با تأكيد سفارش شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حلیمی در آخر خطبه اول به فرمایشات و توصیه های امام رضا (ع) به اباصلت هروی پرداخت که امام فرمود: ای اباصلت! بیشتر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است پس جبران کن کوتاهی هایی راکه در ایام گذشته این ماه کردی؛ در آن چه از این ماه مانده؛ بر تو باد به دعا کردن؛ استغقار؛ تلاوت قرآن…
حجت الاسلام و المسلمین علی احمد حلیمی در خطبه دوم، به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان راه های ثبوت ماه را بیان نمودند: ۱- دیدن ماه توسط خود شخص. ۲- شهادت دو نفر عادل. ۳- عده ای که از گفته آنان یقین یا اطمينان حاصل بشود. ۴- سی روز از اول ماه بگذرد اول ماه بعدي اثبات مي شود.
ایشان استمرار در نیت ماه مبارک رمضان از طلوع فجر تا مغرب را شرط دانسته بیان نمود: نیت ماه مبارک را دو جور میشود نیت کرد: ۱- جمعی- شب اول نیت همه ماه را بکند. ۲- برای هر روز نیت جداگانه از طلوع فجر تا مغرب نيت روزه كند.
حجت الاسلام و المسلمین علی احمد حلیمی در پایان خطبه دوم؛ به فرازهایی از خطبه شعبانیه پیامبر( ص) پرداخته توجه به توبه، استغفار، دعا، انجام عمل صالح و افطاری دادن را مهم خوانده افزودند در تمام اعمال و اذکار ما آنچه مهم است اخلاص در عمل است. تمام کارهای ما باید برای خدا باشد.
/پایان/
