به گزارش افق اندیشه نمازجمعه این هفته یولمرب شهر مزارشریف جمعه هفدهم حوت ۱۴۰۳ خورشیدی به امامت حجت الاسلام والمسلمین علی احمد حلیمی در مسجد محمد رسول الله(ص) برگزار شد. گزیده خطبههای این هفته یولمرب به شرح زیر است:
حجت الاسلام والمسلمین حلیمی در خطبه اول بعد از حمد و ثنای الهی و توصیهی مردم به رعایت تقوا، در ادامه به حقوق خویشاوندان و صله ارحام پرداخته، صله رحم را جزء دین خواند. او ارتباط با خویشاوندان را دستور دین بیان نموده، شیوههای ارتباط با بستگان را سلام کردن، ارتباط فیزیکی، برطرف کردن نیازهای آنان در صورت تمکن و دادن هدیه دانست.
امام جمعه یولمرب در ادامه افزود: در اهمیت صله رحم همین بس که پیامبر(ص) فرمود: «به حاضر و غایب امتم و به کسانی که در پشت مردان و رحم زنان هستند (آنهایی که هنوز به دنیا نیامدهاند) تا روز قیامت سفارش میکنم که صله رحم را به جا آورند، اگرچه راهشان به سوی همدیگر یک سال فاصله داشته باشد؛ زیرا صله رحم از دین است.»
حجت الاسلام و المسلمین حلیمی در بیان آثار و فوائد صله رحم گفت: صله ارحام آثار و فواید فراوانی دارد ازجمله: طول عمر، پاكیزگی اعمال، رشد اموال، آسانی حساب و دفع بلا که امام باقر(ع) فرمود: «صله رحم اعمال را پاک، اموال را بسیار و بلاها را برطرف میکند و حساب را آسان کرده و اجل را عقب میاندازد».
خطیب مسجد محمد رسول الله(ص) در پایان خطبه اول صله ارحام را سبب افزایش رزق و روزی، وسیله حفظ از گناهان، حسن خلق، جود و بخشش، پاکی نفس، ایجاد محبت در بین خانواده و باعث آبادی خانه ها و شهرها بیان کرد.
او در خطبه دوم حضرت خدیجه(س) را اولین بانوی مسلمان خواند و با اشاره به سالروز وفات حضرت خدیجه(س) در دهم ماه مبارک رمضان، ام المؤمنین بی بی خدیجه را بانوی فداکار، ثروتمند، حامی پیامبر، عفیفه، نامدار و پاکدامن خواند.
حجت الاسلام و المسلمین حلیمی افزود: پیامبر(ص) در وصف حضرت خدیجه بیان کرد: «کجا مثل خدیجه پیدا میشود؟! در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، تصدیقم نمود و با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاریم نمود. خدا به من دستور داده خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت بدهم.»
او در پایان خطبه دوم، در ادامه خطبه شعبانیه گفت: اکرام به ایتام، ارتباط با خویشاوندان، ملازمت به نوافل نمازهای مستحبی، مداومت بر اذکار، صلوات و شرکت در محافل انس با قرآن که خواندن یک آیه در این ماه معادل ختم قرآن در ماههای دیگر است، از اعمال اين ماه در خطبه شعبانيه بيان شده است.
