به گزارش افق اندیشه نشست علمی «مهدویت از نگاه فریقین» از سوی مرکز پژوهشهای دینی و فرهنگی بامیان در روز پنجشنبه 25 دلو 1403 در بامیان برگزار شد.
در آغاز این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید نصرالله واعظی ریاست شورای علمای شیعه بامیان، به بیان اهمیت فعالیتهای علمی و پژوهشی پرداخت و مرکز پژوهشهای دینی و فرهنگی بامیان را معرفی کرد و ایجاد آن را از سوی علما یک ضرورت در عصر حاضر دانست. سپس حجت الاسلام والمسلمین نعمت الله صادقی عضو دفتر آیت الله محقق کابلی(ره) از شکوه تاریخی بامیان یاد کرد و به اهمیت فعالیتهای رسانهای پرداخت. سپس بخشهای مختلف وب سایت «افق معرفت» را معرفی نمود و گفت: سایت افق معرفت زمینه ای است برای نشر ایده ها و مقالات تمام فرهیختگان و از همه اصحاب قلم دعوت کرد تا برای پربار شدن این وبسایت همکاری نمایند.
بحث اصلی این نشست علمی، با ارائه سخنان سه تن از علمای بامیان انجام شد. مولوی شراف الدین سعادت کلیات دیدگاه اهل سنت را درباره مهدویت مطرح نمود و بیان کرد: مسأله مهدویت از امور مسلم و قطعی در میان اهل سنت می باشد. حجت الاسلام دکتر علی حسین جعفری به مشترکات مذاهب اسلامی در مسأله مهدویت پرداخت و گفت: اصل اعتقاد به مهدویت، بودن از نسل پیامبر(ص) و فاطمه زهرا(س)، متواتربودن احادیث مهدوی، جهانی بودن حکومت مهدوی، پر از ظلم شدن جهان قبل از ظهور و فراگیرشدن عدالت پس از ظهور، از امور مورد وفاق مذاهب اسلامی در این موضوع است. حجت الاسلام دکتر احمد امید نیز به بیان تفاوتها پرداخت و تولد حضرت مهدی و این که از نسل امام حسین (ع) است یا امام حسن (ع) از امور اختلافی عنوان کرد. او یادآور شد که اکثریت اهل سنت اعتقاد دارند مهدی موعود در آخرالزمان به دنیا می آید و از نسل امام حسن (ع) است. در حالی که شیعیان اتفاق نظر دارند آن حضرت از نسل امام حسین (ع) است و به دنیا آمده. در نتیجه، اهل سنت انتظار مهدیی را می کشند که تا هنوز به دنیا نیامده است. ولی اهل تشیع، انتظار مهدیی را می کشند که متولد شده و وجود دارد و شاهد اعمال و احوال ما است؛ گرچه از نظرها غایب است.
/پایان/