به گزارش افق اندیشه مدرسه علمیه خاتم المرسلین(ص) مزارشریف به مناسبت روز جوان نشستی علمی با کارشناسی مرضیه حیدری، مدرس مدرسه خاتم، و فاطمه یزدانی، مدرس و مسئول پژوهش این مرکز، برگزار کرد.
این نشست روز دوشنبه مؤرخ(۲۲دلو/ ۱۱ شعبان 1403) به مناسبت میلاد با سعادت حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان برگزار شد و کارشناسان به سرفصل‌های اهمیت و فضیلت جوانی، آسیب‌ها و آفات جوانی پرداختند.
خانم مرضیه حیدری در رابطه به سرفصل اهمیت و فضیلت جوانی گفت: جوانی مرحله ای از زندگی است که بین کودکی و پیری قرار دارد. قرآن کریم زندگی انسان را به سه مرحله کودکی، جوانی و پیری تقسیم کرده است. جوانی دوره ای است که تمام نیروهای جسمی و روحی به اوج شکوفایی می رسد.
او افزود: جوانی برترین و شایسته ترین مرحله زندگی انسان است و دلیل وجود قدرت در این دوران صرف خودسازی و رسیدن به تکامل روحی و روانی می باشد.
وی تأکید کرد: راجع به سن جوانی نظرات مختلف وجود دارد. از نظر جامعه امروز از ۱۰ تا ۲۴ نوجوان و ۲۴ تا ۴۰ جوان می باشد. اما اسلام از بلوغ تا ۴۰ سالگی را دوران جوانی معرفی کرده است.
خانم فاطمه یزدانی در رابطه به سرفصل آسیبها و آفات اجتماعی جوانی تاکید کرد: جوانی بهار زندگی، دوره ی درخشش استعداد ها و سرمایه گران بهایی است که با به کار گیری صحیح آن تمام دوره های حیات معنا گرفته، سعادت دنیا و آخرت در پرتو برنامه ریزی صحیح آن تامین می شود.
او افزود: در عصر کنونی آسیبهای گوناگون فرهنگی، اجتماعی، تربیتی، سیاسی نسل جوان ما را تهدید می کند که پیشگیری از آن وظایف مربیان و والدین می باشد.
وی اجتماع و روابط اجتماعی را عنصر مهم در فرآیند شکل گیری شخصیت جوانان دانسته، گفت: بافتهای حاکم در جامعه می تواند در نظام فکری جوانان تاثیرگذار می باشد.
یزدانی با بیان اینکه انتخاب الگوی نامناسب می تواند مهمترین آفت جوان محسوب شود، عنوان کرد: روحیه الگوپذیری، یکی از مهمترین ویژگی های دوران جوانی است. هرچند نفس تقلید و الگوپذیری امر مذمومی نیست اما عدم وجود الگوی مناسب باعث چنگ زدن جوانان به الگوهای نادرست می شود.
یزدانی تصریح کرد: انتخاب رفیق بد و آشنا نبودن با معیار دوست خوب، عدم کنترول غریزه جنسی، برخورد افراطی، عدم رشد شخصیت و محیط آلوده و فاسد از مهمترین عوامل آسیب های اجتماعی جوانی می باشد.
خانم مرضیه حیدری درباره سرفصل جوانی فرصتی برای رشد و خودسازی گفت: جوانی فرصتی برای کسب مسائل چون پرهیزگاری و تقوا، ایمان و دوری از شرک، عدالت طلبی، کوشش وتلاش، حق پذیری، شهامت وشجاعت داشتن، عفت وپاک دامنی، پرهیز از افراط وتفریط خوش اخلاقی و تواضع، امر به معروف ونهی از منکر خدا پرستی، نیکی به پدر و مادر، یادآوری معاد و قیامت، تزکیه و تعلیم است.
خانم فاطمه یزدانی در رابطه به سر فصل آفات عقیدتی و فکری جوانان گفت: دستیابی به ایمان و آگاهی از پیامد های آن در دنیا و آخرت در گرو پایبندی به آموزه های دین است. بنابراین آسیب های عقیدتی سبب انحراف در انسان می شود.
او تصریح کرد: یکی از عوامل آسیب پذیری، بروز ناهنجاری جوانان فقر معنوی است. جوانی که به مبدا و معاد باور دارد هیچ وقت به پوچی و سرگردانی نمی رسد و در سختی های زندگی استوارتر و شکیباتر می باشد.
یزدانی اظهار داشت: عدم دانش کافی از دین و استحاله فکری و عقیدتی از دیگر آسیب ها و آفات عقیدتی و فکری در جوانان می باشد.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=38538

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب