پرسش:

چرا شراب‌خواری در ابتدای اسلام حرام نبود؟

پاسخ:

مگر ما مسلمانان اکنون و پس از چهارده قرن، در ابتدای اسلام قرار داریم که با آن دوران کوتاه در صدر اسلام قیاس می‌کنند؟!

بله، اگر چه پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله برای جهانیان مبعوث شدند، اما در محیط خود و مخاطبان اولیه، با قوم عربِ جاهل، کافر، مشرک، بت‌پرست و فاسدی طرف بودند که بیش از ایرانی‌ها و هر قوم و ملیت دیگری، به شرابخواری عادت داشتند.

بنابراین، ابتدا آنها را توحید و خداپرستی و کنار گذاشتن بت‌پرستی دعوت نمودند و احکام خاصی را برایشان بیان ننمودند؛ چرا که عقاید و گرایشات اصل است و احکام فرع.

پس از مدتی، یک عده اسلام آوردند نه ایمان. آنها همچنان شراب می‌نوشیدند و “لا إله الاّ الله” نیز می‌گفتند و پس از ابلاغ حکم نماز، مست به نماز می‌آمدند؛ لذا دستور آمد: حال که ایمان آوردید، مست و در حال جنابت و نجس، به نماز که مناجات با ربّ العالمین می‌باشد نایستید؛ و البته این دستور، هنوز هم پابرجاست.

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنْتُمْ سُكَارَى حَتَّى تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ وَلَا جُنُبًا إِلَّا عَابِرِي سَبِيلٍ حَتَّى تَغْتَسِلُوا وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا» (النساء، 43)

– اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد! در حال مستى به نماز نزديك نشويد، تا بدانيد چه مى‌گوييد! و همچنين هنگامى كه جنب هستيد مگر اينكه مسافر باشيد تا غسل كنيد و اگر بيماريد، يا مسافر، و يا «قضاى حاجت» كرده‌ايد، و يا با زنان آميزش جنسى داشته ايد، و در اين حال، آب (براى وضو يا غسل) نيافتيد، با خاك پاكى تيمّم كنيد! (به اين طريق كه) صورتها و دستهايتان را با آن مسح نماييد خداوند، بخشنده و آمرزنده است.

پس از مدتی (شاید حدود 5 سال) که اذهان عمومی فرهنگ منحط بت‌پرستی را کنار گذاشتند و به توحید، معاد و اسلام گرویدند، و به نماز و مناجات و استغفار و توبه روی آوردند، حرمت شرابخواری به طور کلی اعلام شد و در اخبار آمده که مسلمانان خمره‌ها و کوزه‌های شراب خود را به کوچه‌ها ریختند، چنان که بوی تعفن شراب، تا مدت‌ها در فضا بود و همه را آزار می‌داد.

بی‌تردید، هر قانون و حکمی، ضمانت اجرایی تنبیهی برای متخلفین نیز می‌خواهد، وگرنه هیچ قانونی اجرایی نمی‌شود. لذا پس از مدت کوتاهی، بر شرابخوار حدّ نیز جاری می‌نمودند تا فرهنگ منحط، عادت زشت و اخلاق رذیله و پیامده‌های ویران کنندۀ شرابخواری، از جامعه مسلمین رخت بربندد.

  • -حال چرا ما جامعه مسلمانان امروز را با اوایل بعثت قیاس نماییم، و با اواسط و اواخرش قیاس ننماییم؟!

خداوند متعال، در آیات بعدی، نه تنها گناه کبیره بودن شرابخواری را بیان نمود، بلکه متذکر شد که این کار پلید، از شیطان است تا شما را از خدا غافل نموده و میان شما دشمنی ایجاد ‌کند:

«إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَعَنِ الصَّلَاةِ فَهَلْ أَنْتُمْ مُنْتَهُونَ» (المائدة، 91)

– شيطان مى خواهد به وسيلۀ شراب و قمار، در ميان شما عداوت و كينه ايجاد كند، و شما را از ياد خدا و از نماز بازدارد آيا (با اين همه زيان و فساد، و با اين نهى اكيد،) خوددارى خواهيد كرد؟!

نکات:

کسانی که می‌خواهند شرابخواری را توجیه کرده و اشاعه دهند، نه توجهی به اول و آخر اسلام و احکامش دارند و نه نگران چند جرعه شرابخواری این و آن می‌باشند، بلکه شرابخواری به غیر از ضرر شخصی و زیان اخروی، اهداف کلان شیاطین را علیه مسلمانان محقق می‌نماید و یا دست‌کم زمینه‌هایش را مساعد می‌سازد و به سرعت جامعه را فرو ریخته و به تسلیم و استعمار درمی آورد.

  • -شرابخوری، بار فرهنگی بسیار منحطی دارد؛ پس اگر شرابخواری در میان ملتی زیاد شود، فرهنگ آن جامعه منحط خواهد شد [مانند امریکا، اروپا، روسیه، چین و …].
  • -شرابخوری، بار اقتصادی بسیار کلانی دارد، چرا که مستلزم شراب‌سازی است، از کشت گندم، جو، انگور، سیب و … برای شراب‌سازی گرفته تا کارخانجات بزرگ تولید شراب، تا صادرات، تا توزیع و فروش به مصرف کنندگان!

امروزه اروپا نگران است که چرا صادرات نوشیدنی‌های الکلی‌اش در سال 2020، حدود 19 درصد نسبت به سال پیش کاهش یافته و به رقم حدود 8 میلیارد دلار رسیده است!

بنابراین، اگر فقط یک درصد از مسلمانان جهان، به شرابخواری آلوده شوند، روزانه حدود 15 میلیون نفر مصرف کننده، به بازار آنها افزوده می‌شود؛ پس جار و جنجال به راه می‌اندازند که اسلام از ابتدا حرام نکرده است!

  • -شرابخوری، بار سیاسی بسیار خطرناکی به نفع نظام سلطه دارد؛ چرا که سبب ایجاد و تشدید اختلافات و دشمنی بین مردم  می‌گردد؛ لذا نه تنها ملت‌ها تجزیه می‌شوند، بلکه به جای رویارویی با دشمنان خود در صفی واحد، به جان هم می‌افتند و فرصت و زمینه را برای سلطۀ سریع‌تر، راحت‌تر و ارزان‌تر دشمنان فراهم می‌سازند.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=24362

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
حزب الله
حزب الله با تاکید بر حمایت خود از سوریه، مردم و تمامیت ارضی آن، تجاوز اسرائیل را محکوم کرد پرچم حزب الله لبنان | علم حزب الله اللبناني حوزه/ حزب الله بار دیگر بر حمایت خود از سوریه تاکید کرد و گفت که اشغال سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل، ملت ها را در مقابل خطری قریب‌الوقوع قرار می‌دهد. به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حزب الله بار دیگر بر حمایت خود از سوریه تاکید کرد و گفت که اشغال سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل با تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به لبنان و تجاوزات و حملات روزانه آن به غزه صورت می‌گیرد که ملت ها را در مقابل خطری قریب‌الوقوع قرار می‌دهد و موید وحدت مسیر آنها و ضرورت رد و مقابله با این تجاوز است. مقاومت اسلامی لبنان – حزب‌الله تصریح کرد : جنایات طولانی‌مدت اشغالگران رژیم صهیونیستی در خاک سوریه، چه با اشغال اراضی بیشتر در بلندی‌های جولان یا ضربه زدن و از بین بردن توانایی‌های دفاعی دولت سوریه، نشان‌دهنده تجاوز آشکار و نقض گستاخانه حاکمیت کشور و مردم سوریه و تلاشی برای بی ثبات کردن بیشتر این کشور برادر است. حزب الله ضمن محکوم کردن این حملات، نسبت به عواقب تداوم آن هشدار داد و از جهان به ویژه جهان عربی و اسلامی خواست در برابر این جنایات مواضع سختگیرانه ای اتخاذ کنند و در همه زمینه های سیاسی و حقوقی برای توقف این سلسله تجاوزات فشار وارد کنند؛ زیرا تمام توجیهات ارائه شده توسط دشمن، ادعایی واهی است. حزب الله در بیانیه خود آورده است : تمام تلاش‌های دشمن برای کنترل سرزمین‌های جدید در سوریه نمی‌تواند هیچ نوع حقوقی را ایجاد کند، زیرا همه اینها را فقط می‌توان یک اشغال مداوم نامید که از سال ۱۹۶۷ در منطقه جولان وجود دارد. حزب الله در پایان بیانیه خود بر حمایت خود از سوریه و مردم آن و بر لزوم حفظ وحدت سرزمین و مردم سوریه تاکید کرد.