اعتقاد به معاد جدای از اعتقاد به توحید نیست و هرکه توحید را قبول کرده است ناچار باید معاد را هم قبول داشته باشد و آن قیامت را انکار کند ، در حقیقت توحید را انکار کرده است . همه پیامبران و امامان علیهم السلام و همه کتاب های آسمانی در قرآن نزدیک به هزار آیه درباره معاد اسست . اعلام کرده اند که پس از این جهان مادی و خاکی و بعد از مردن انسان ها، جهانی دیگر است که بنام برزخ و پس از آن جهانی دیگر بنام اخرت و صحنه قیامت و برانگیختن انسان ها وجود دارد.
البته یقین به قیامت در این دنیا برای افراد کمی وجود دارد همانطور که یقین به وجود خداوند نیز در افراد کمی وجود دارد . اما در عالم برزخ و پس از آن در قیامت همه انسان ها حتی کفار و منافقین به یقین می رسند و همه با چشم خود عظمت دستگاه الهی را مشاهده می نمایند . لذا یکی از اسامی قیامت((یوم الیقین)) است و به مرگ هم ، یقین گفته شده است .
کتاب (( از عالم مرگ چه خبر؟ )) نوشته محمد تقی صرفی پور در شش فل با عنوان های ابتدای ورود به برزخ ، عالم برزخ، قیامت ، شفاعت ، بهشت و جهنم با تکیه آیات و روایات به مراحل رحلت انسان تا زمانی که به سعادت و یا شقاوت برسد ،اشاره دارد تا مخاطب در یک سیر منطقی نظر اسلام ناب را در موضوع عالم پس از مرگ را فرا بگیرد .
از آن رو که در کنار مباحث عمیق اعتقادی و در تشریح حقایق معاد، همیشه آوردن مثال و داستان هایی اطمینان بخش موثر بوده است . نگارنده این کتاب نیز داستان ها و روایات عبرت انگیزی را بیان می کند که می تواند در بعد اخلاقی و رشد معنوی نیز برای خواننده مفید و موثر باشد .