دکتر حلیمه حسینی، رئیس بنیاد آشیانه جوان در افغانستان و استاد حوزه و دانشگاه در سخنانی در وبینار سی‌ و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی به شرایط جاری در عصر ارتباطات و پیوند آن با موضوع وحدت پرداخت و گفت: عصر ما، به عصر رسانه و ارتباطات معروف است و برجسته شدن گزاره هایی همچون «هر شهروند یک رسانه» و «خبرنگار – شهروندی»، نقش و اثر شهروندان در چرخه تولید محتوا و تحولات داخلی و بین المللی را به طور غیر قابل انکاری بیان می کند.

 

وی افزود: به جرأت می توان عصر امروز را نه عصر «یک شهروند یک رسانه» بلکه «یک شهروند چند رسانه» دانست. به این ترتیب دیگر می توان گفت  رابطه یک طرفه رسانه‌ها با مخاطبان و شهروندان به یک رابطه و فرایند دوسویه تبدیل شده است که بعضا خود شهروندان، عملکرد و نقش رسانه‌ها را بر عهده دارند.

 

او با بیان اینکه این فضا و فرصت به یک آسیب شناسی دقیق نیاز دارد، افزود: این آسیب شناسی به ویژه برای کسانی ضروری است که به کار رسانه ای و تبلیغی علاقه مند هستند و از ظرفیت رسانه و فضای مجازی برای اصلاح و ترویج امر به معروف و معنویت سازی در جامعه استفاده می کنند.

 

وی افزود: در این راستا اهمیت دارد که فعالان و پژوهشگران از ظرفیت گسترده رسانه های جدید برای ترویح ارزش های اخلاقی اسلام مانند فرهنگ صبر و مدارا و پرهیز از حرمت شکنی استفاده کنند .

 

او با اشاره به اینکه جهان اسلام، امروز نیاز به آرامش خاطرو الفت و وحدت دارد، ادامه داد: ضروری است امروز فرق و مذاهب مختلف اسلامی به یک ادبیات و گفت و گوی مشترک برسند که اصل اول در آن احترام متقابل به یکدیگر و ممنوعیت هرگونه توهین و حرمت شکنی باشد؛ زیرا توهین، تولید نفرت می کند و نفرت، تشنج و نفاق پدید می آورد.

 

متن کامل این سخنرانی در ویدیوی زیر ببینید.

 

 

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=21909

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *