به گزارش افق اندیشه از خبرگزاری بینالمللی اهلبیت اگرچه مقاومت مردم مظلوم پاراچنار و حمایت شیعیان سراسر پاکستان و رسانهای شدن خبرهای محاصره و گرسنگی و مرگ و میر ناشی از کمبود مواد غذائی و دارویی و سوخت و… باعث شد که دولت مرکزی پاکستان و دولت ایالتی خیبر پختونخواه مجبور شدند، توافق آتش بس بین طرفین درگیر پاراچنار را اعلام کنند، اما جاده منتهی به پاراچنار به سمت مناطق شیعهنشین همچنان مسدود است و روز گذشته حتی فرماندار منطقه نیز در همان نقطه، هدف حمله تروریستهای محلی قرار گرفت و مجروح شد.
تعدادی از مردم منطقه «بگن» از چند روز قبل متحصن شده بودند و تهدید کرده بودند که تا زمانی که دولت غرامت تخریب بازار بگن را به آنها پرداخت نکند، اجازه نخواهند داد راه به سمت پاراچنار بازگشایی شود.
براساس این گزارش، «جاویدالله محسود» فرماندار کرم که برای گفتگو با متحصنین به منطقه بگن آمده بود که سرکرده طالبان پاکستانی (TTP) در منطقه اعلام کرد که توافق صلح را نمیپذیرد و راه همچنان مسدود خواهد ماند.
این گزارش بدون اشاره به عامل یا عوامل تیراندازی، میافزاید که در بحبوحه این نزاع و مشاجره تیراندازی صورت گرفته که منجر به زخمی شدن ۷ نفر، از جمله فرماندار کرم گردید و طبق برخی اظهارات معاون وی بر اثر این تیراندازی جان باخته است.
به دنبال این حادثه فرماندار مجروح به وسیله بالگرد به بیمارستانی در پیشاور منتقل شده است.
گزارش شاهدان به خبرگزاری ابنا حاکی از آن است که اگرچه عاملان تیراندازی کاملا مشخص هستند، اما مقامات محلی عناصر ناشناسی را به عنوان عوامل حادثه متهم کرده اند!
عدم توان دولت پاکستان برای حفظ امنیت مردم پاراچنار
از سوی دیگر برخی گزارشگران با استناد به برخی سرکردگان قبیله اوتیزئی ـ که در منطقه ناآرام سکونت دارند ـ گفتهاند که این قبیله مایل به صلح نیست و تلاش میکند راه را برای همیشه مسدود نگاه دارد! این موضع چالش بزرگی برای دولتمردانی خواهد بود که بر خلع سلاح مردم منطقه اصرار دارند، زیرا آنها حتی برای یک روز هم نتوانستند راهها را بازگشایی کنند و کامیونهای حامل مواد غذائی را وارد منطقه نمایند. آنها با این پرسش بزرگ روبرو خواهند شد که اگر شیعیان منطقه خلع سلاح شوند، و مورد حمله تروریست ها قرار گیرند، آیا می توانند امنیت آنها را تضمین کنند؟
از سوی دیگر گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ حاکی است که روز گذشته در شهر پاراچنار اعلام شده بود که در مرحله اول بازگشایی راهها، ۱۵۰ دستگاه کامیون حامل مواد غذائی به صورت کاروان حفاظت شده، وارد این منطقه خواهند شد، بنابراین فرماندار کرم امروز صبح برای مطمئن شدن از ایمن بود راه، عازم منطقه جنوب شرقی کرم شد، و همین که وارد منطقه ناآرام «بگن» شد، خودروی حامل وی در بین جمعیت هدف تیراندازی قرار گرفت، و حکام منطقه موضع گرفتند که تیراندازی کار عوامل ناشناس بوده است.
براساس این گزارش، علیرغم ادعاهای دولت ایالتی مبنی بر انتقال مواد غذائی به پاراچنار به هر قیمت، ۱۵۰ دستگاه کامیون در خارج از منطقه کرم متوقف شدهاند و حتی یک دستگاه کامیون هم نتوانسته وارد منطقه شود و با توجه به این واقعیتها، آینده همان توافق دیکته شده دولت هم، اینک تیره و تار شده است.
در این گزارش به نگرانیهای برخی ناظران منطقه هم اشاره شده که گفتهاند حکومت و ارتش گویا ارادهای برای بازگشایی راهها ندارند و هدف از این روش تنگ کردن عرصه حیات بر مردم منطقه است.
گفتنی است که اخیرا گزارشی با عنوان «پاراچنار؛ کوچ اجباری شیعیان، سناریویی فراتر از ادعای نزاع قومی و ارضی» در خبرگزاری ابنا منتشر شد که در آن اظهارات یک استاد دانشگاه و فعال رسانهای انگلیسی ـ به نام دیوید میلر مورد اشاره قرار گرفته بود. در این گزارش مطرح گردید که طرح کوچاندن مردم پاراچنار از سال ۱۹۸۷ اجرایی شده، اما به دلیل مقاومت مردم تاکنون ناکام مانده است و از همان اول گروههای تکفیری، نقش نیروهای میدانی این طرح را بازی کردهاند، و اکنون این خبر در محافل منطقه برجسته شده است که یکی از اتهامات یک افسر عالی رتبه پاکستانی که عمران خان نخست وزیر پیشین، نام او را برای فرماندهی ارتش پاکستان پیشنهاد داده بود و اکنون به اقدامات متعددی از جمله سوء استفاده از قدرت و اقدامات ضد امنیتی پس از بازداشت در دادگاه نظامی تحت محاکمه قرار دارد، این است که وی، ۴۰ هزار نیروی طالبان پاکستانی مستقر در افغانستان را با هماهنگی دولت این کشور و اشغالگران خارجی به پاکستان بازگردانده و در مناطق مختلف ایالت خیبرپختونخوا مستقر نموده است.
وی همچنین متهم است که با همکاری دولت عمران خان با آمریکایی ها توافق سری امضا کرد که براساس آن قرار بوده است که شیعیان منطقه پاراچنار و همه مناطق شیعه نشین شهرستان کرم از آنجا کوچانده شوند و منطقه کرم که برای پاکستان دارای اهمیت راهبردی فراوانی است به آمریکا تحویل داده شود و زمینه برای احداث یک پایگاه هوائی ایالات متحده آمریکا در آنجا فراهم گردد. موضوعی که هنوز از سوی مقامات مدعی وطن پرستی در ارتش و حکومت پاکستان به صورت علنی مطرح نشده است تا این توطئه در راستای حفظ امنیت ملی این کشور، خنثی گردد.