اسماعیل الثوابته، مدیر کل دفتر رسانههای دولتی در غزه، سال ۲۰۲۴ را به دلیل جریان داشتن نسل کشی اسرائیل در نوار غزه، سیاه ترین سال برای روزنامهنگاران فلسطینی توصیف کرد.
به گزارش افق اندیشه به نقل از خبرگزاری آناتولی، اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر رسانه های دولت در غزه گفت: اشغالگری اسرائیل با هدف قرار دادن مستقیم خبرنگاران به دنبال خاموش کردن حقیقت است.
الثوابته با توجه به تداوم حمله مستقیم و نظام یافته اسرائیل علیه خبرنگاران فلسطینی، سال ۲۰۲۴ را «بدترین سال در تاریخ روزنامه نگاری فلسطینی و بین المللی» توصیف کرد. به گفته او هدف اسرائیل ساکت کردن حقیقت و جلوگیری از گزارش درد و رنج ملت فلسطین است.
الثوابته در گفتوگو با آناتولی گفت: از زمان آغاز جنگ نسلکشی اسرائیل در غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان سال ۲۰۲۴، این بدترین سال در تاریخ مطبوعات فلسطین و همچنین در جهان بود.
او می افزاید: «سالی پر از چالش های بزرگ و جدی برای بخش روزنامه نگاری و رسانه، و دردناک و سخت برای روزنامه نگاران فلسطینی بود».
وی ادامه داد: به ویژه در شرایطی که اشغالگری اسرائیل به هدف قرار دادن حقیقت، محدود کردن آزادی مطبوعات و رسانهها و کشتار عمدی روزنامهنگاران و رسانههای فلسطینی در نوار غزه ادامه میدهد.
به گزارش دفتر رسانه های دولتی دولت، تا سوم ژانویه، تعداد روزنامه نگاران فلسطینی که در اثر حملات اسرائیل از زمان آغاز نسل کشی در نوار غزه کشته شدند به ۲۰۲ نفر رسیده است.
هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران
این مقام مسئول تاکید کرد که «اشغالگران تنها به هدف قرار دادن غیرنظامیان نمی پردازند، بلکه مستقیماً بر روزنامه نگاران و کارکنان رسانه ها متمرکز شده است تا جنایات خود را از جهان پنهان کند و حقیقت را پنهان کند.»
وی خاطرنشان کرد: سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قابل توجهی در تعداد تخلفات و جنایات رژیم اشغالگر علیه خبرنگاران فلسطینی بود، زیرا آنها در حین پوشش رویدادها مورد حمله مستقیم قرار گرفتند و همچنین دفتر بسیاری از رسانه ها و موسسات رسانه ای تخریب شد.
وی ادامه داد: خبرنگاران فلسطینی با از دست دادن همکاران و خانواده های خود در اثر بمباران عمدی از وضعیت تلخی رنج بردند که قبلاً هرگز شاهد آن نبودند. با این حال آنها با وجود خطر مرگ و کمبود شدید تجهیزات فنی به کار خود ادامه دادند.
اسماعیل الثوابته تاکید کرد: خبرنگاران فلسطینی با وجود خطرات و چالش ها، استواری افسانه ای در برابر اشغالگری از خود نشان دادند و موفق شدند صدای درد و رنج مردم فلسطین را به تمام جهان برسانند.
او افزود: به برکت جانفشانی خبرنگاران، دنیا متوجه شد که ملت فلسطین قربانی است و اشغالگران اسرائیلی جلادند. این امر نگاه جهانی را نسبت به موضوع فلسطین تغییر داده است.
موقعیت های غم انگیز
الثوابته در مورد شرایط کنونی خبرنگاران در غزه معتقد است که این واقعیت تلخ و غم انگیزی است که روزنامه نگاران فلسطینی در حال تجربه آن هستند.
او گفت: خبرنگاران در شرایط بسیار سخت و خطرناک کار می کنند، زیرا امنیت جانی به دلیل بمباران مداوم اسرائیل در مناطق مختلف غزه وجود ندارد.
وی افزود: خبرنگاران هنگام انعکاس وقایع با تهدیدهای مستقیم مواجه می شوند و در اثر محاصره اسرائیل، آنها علاوه بر فشار روانی شدید ناشی از از دست دادن همکاران و اعضای خانواده، از کمبود شدید تجهیزات فنی رنج می برند.
الثوابته تصریح کرد: «اشغالگران اسرائیلی خود را محدود به هدف قرار دادن مستقیم خبرنگاران نمی کند، بلکه نظارت الکترونیکی و تهدیدات امنیتی را علیه آنها اعمال می کند و از ورود خبرنگاران خارجی به نوار غزه در تلاش برای تقویت محاصره رسانه ای و جلوگیری از انعکاس حقیقت جلوگیری می کنند.»
ناکامی جامعه جهانی در پاسخگو ساختن اسرائیل
الثوابته در خصوص موضع جهانی در قبال این تخلفات خاطرنشان کرد: اشغالگران اسرائیلی از سکوت جامعه جهانی برای ادامه جنایات خود علیه مطبوعات فلسطین سوء استفاده کردند.
وی گفت: جامعه بینالمللی و شورای امنیت در پاسخگو ساختن اشغالگران اسرائیلی بهشدت ناکام ماندند و همین امر اشغالگران را به ارتکاب جنایات بیشتر تشویق کرد.
او توضیح داد: «هدف قرار دادن و کشتار عمدی روزنامهنگاران و رسانههای فلسطینی در نوار غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی نشاندهنده میزان بیاعتنایی این رژیم به قوانین بینالمللی و آزادی مطبوعات و همچنین سطح خونریزی و جنایتی است که این رژیم به آن رسیده است».
وی افزود: این جنایات نقض آشکار حقوق بشردوستانه بینالمللی و کنوانسیونهای ژنو است که از خبرنگاران در زمان درگیریهای مسلحانه حمایت میکند، اما اشغالگران در میان سکوت مشکوک بینالمللی همه قوانین و توافقها را نادیده میگیرند.
الثوابته از نهادهای حقوق بشری و روزنامه نگاری بین المللی خواست برای توقف جنایات علیه روزنامه نگاران فلسطینی اقدام فوری انجام دهند و رژیم اشغالگر اسرائیل به دلیل جنایات انجام شده پاسخگو سازند.
استانداردهای دوگانه
اسماعیل الثوابته از نقش سازمان های مطبوعاتی بین المللی
از استانداردهای دوگانه آشکار بسیاری از این سازمان ها در مورد خبرنگاران فلسطینی انتقاد کرد.
وی گفت: همبستگی غرب با آزادی مطبوعات در سایر مناطق با حمایت ضعیف از روزنامه نگاران فلسطینی قابل مقایسه نیست. این حمایت با تجاوزات جدی و مرگباری که خبرنگاران فلسطینی در معرض آن هستند، متناسب نیست.
او خاطرنشان کرد: بسیاری از رسانههای غربی همچنان روایت دروغ اسرائیل را میپذیرند و سعی میکنند حقایق مربوط به جنایات غزه را وارونه جلوه دهند.
وی افزود: ما موفق شدیم این روایت را از طریق رسانه ها و فعالان فلسطینی در سراسر جهان بشکنیم و ثابت کردیم که حقیقت وضعیت فلسطین قابل کتمان نیست.
الثوابته افزود: حتی شخصیتهای سیاسی مانند جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، که سعی داشتند روایت فلسطینیهای را زیر سوال ببرند، با ارائه آمار دقیق از اسامی شهدا و جزئیات شهادت آنها مجبور به عقبنشینی شدند که مایه شرمساری بزرگی برای آنها بود.
وی در ادامه گفت : ما معتقدیم اکثر رسانهها و مطبوعات غربی غیرحرفهای و غیرمستقل بوده و نسبت به اشغالگران اسرائیلی هستند که جنایات سازمانیافته را انجام میدهند، سوگیری دارند. ما بسیاری از آنها را تحریم کردهایم، زیرا آنها دروغ میگویند و برای نادرست جلوه دادن اوضاع تلاش میکنند.
او بر این باور تأکید کرد که «سازمان های مطبوعاتی بین المللی باید در مواضع خود جسورتر و شفاف تر عمل کنند و از تریبون های خود برای اعمال فشار بر همه دولت ها و نهادهای بین المللی در زمینه پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی به خاطر نقض مداوم حقوق روزنامه نگاران فلسطینی استفاده کنند.»
پیشبینی سال آینده
الثوابته ابراز امیدواری کرد که سال آینده شاهد اقدامات جدی برای حفاظت از خبرنگاران باشد
او گفت امیدوارم :«جنگ نسل کشی در غزه ویژگی های سیاسی و رسانه ای جهان را تغییر دهد و فشار مردمی بر دولت های همسو با اشغالگر اسرائیل افزایش یابد.»
وی افزود: ما کاملاً مطمئن هستیم و اعتقاد راسخ داریم که این جنگ مسیر تاریخ را در سطوح مختلف ، چه در سطح دولتها و ساختارهای رسمی و چه در سطح اقتصاد، سیاست، رسانه تغییر خواهد داد. و افکار عمومی بین المللی و عمومی در سراسر جهان را دگرگون خواهد ساخت.
مدیرکل دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه تاکید کرد که خبرنگاران فلسطینی علیرغم خطرات به نقش حرفه ای خود در انتقال حقیقت ادامه خواهند داد.
وی بر اهمیت اتحاد تلاشهای بینالمللی برای حفاظت از خبرنگاران و توقف حمله به آنها توسط اشغالگران اسرائیلی تاکید کرد.
اسماعیل الثوابته در پایان گفت: رسانه های فلسطینی در افشای اشغالگری و جنایات آن موفق بوده اند و صدای حقیقت خواهد ماند. صدایی که درد و رنج فلسطینیان را به تمام جهان می رساند.
رژیم صهیونسیتی با حمایت آمریکا، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جنگ نسل کشی را علیه غزه به راه انداخته است که علاوه بر ویرانی عظیم و قحطی منجر به شهادت و مجروح شدن حدود ۱۵۴۰۰۰ فلسطینی شده است که اکثر آنها را کودکان و زنان تشکیل میدهند. بیش از ۱۱۰۰۰ نیز مفقود شدهاند.
اسرائیل همچنان به قتلعامهای خود ادامه میدهد و دو حکم دستگیری دادگاه کیفری بینالمللی در ۲۱ نوامبر گذشته علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، به دلیل ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت علیه فلسطینیان را نادیده میگیرد.