به گزارش افق اندیشه، شورای علمای شیعه، شورای نظارت بر حوزههای علمیه و مجمع محبان اهل بیت (ع) افغانستان روز شنبه ۲۹ جدی در مراسمی در مسجد قرآن و عترت در غرب کابل از سیزدهم رجب سالروز میلاد با سعادت مولود کعبه حضرت امام علی (ع) تجلیل کردند.
در این مراسم که با حضور علما، روحانیون، شخصیت های سیاسی و فرهنگی کشور، استادان حوزه و دانشگاه و صدها تن از اقشار مختلف مردم برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین سید حسن صالحی، استاد دانشگاه و مسئول اجرایی شورای نظارت بر حوزههای علمیه کابل به فضایل و شخصیت حضرت علی(ع) اشاره کرد و تاکید کرد که دانشمندان مسلمان و مسیحی، فضیلتهای آن حضرت را فراوان دانستهاند.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی گفت: امام علی(ع) با آن که میدانست خطر او را تهدید میکند ولی به جای حضرت محمد (ص) در بستر ایشان خوابید و تا آخر از رسول اکرم(ص) و دین ایشان، دفاع کرد.
او با ابراز اینکه امام علی(ع) در حفظ و رعایت بیتالمال محتاط بود، افزود: همه باید از رفتارهای حضرت امیرالمومنین(ع) الگو بگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین «محمد اکبری» معاون شورای علمای شیعه افغانستان در این مراسم بیان کرد که طالبان باید تلاش نماید تا بر قلبهای مردم افغانستان، حکومت کند.
معاون شورای علمای شیعه افغانستان که در مراسم گرامیداشت میلاد با سعادت امام علی(ع) در غرب کابل سخنرانی میکرد با ارائه پیشنهادی گفت که رهبر طالبان سه نفر از عالمان دینی اهل تسنن را برای همکاری نزدیک با علمای شیعه موظف کند که این اقدام، میتواند از یکسو وحدت ملی را میان مذاهب در افغانستان محکم سازد و از سوی دیگر، نتیجه خوبی برای حکومت و مردم در این کشور، خواهد داشت.
او با تاکید بر این که امارت اسلامی باید بر قلب های مردم حکومت کند، بیان داشت که امارت اسلامی در راستای همکاری مردم با نظام تلاش کند تا همه در کنار هم وطن را آباد بسازیم.
معاون شورای علمای شیعه افغانستان تصریح کرد: شیعیان و به خصوص مردم هزاره مخالفت با امارت اسلامی را همیشه رد کرده و رد می کنند، زیرا کشور ما به وحدت و اخوت اسلامی نیاز دارد و با مستحکم شدن وحدت اسلامی در کشور، راه نفوذ بیگانگان بسته خواهد شد.
اکبری، با بیان اینکه مسئولیتها و وظایف حکومت در برابر مردم دشوار و سنگین است، تصریح کرد که حکومت باید همواره دلسوز مردم باشد و در جهت رفع مشکلات مردم تلاش نماید و در راستای نزدیکی مذاهب و اقوام، گام بردارد.
وی در پایان گفت: بعضی افراد اتهاماتی را بر اساس نادانی به همدیگر میزنند، در حالی که هیچ فرقی میان شیعه و سنی نیست، همه به مرگ اعتقاد داریم و همه ما به ضروریات اسلام، معتقد هستیم.
مولوی «شمسالله حماد» یکی از مسوولان امنیتی طالبان در منطقه شیعهنشین شهر کابل در این مراسم گفت: همه ما شاهد بودیم که در سابق ما را براساس زبان به فارسی زبان و پشتوزبان تقسیم کرده بودند و تفرقه در جامعه وجود داشت. ولی حالا خوشحال هستیم که در مراسم جامعه شیعیان افغانستان، حضور داریم.
این مسوول امنیتی طالبان اضافه کرد که نیروهای امنیتی امارت اسلامی(طالبان) امنیت مراسمهای شیعیان را تاکنون تامین کرده و از این به بعد نیز بیشتر تلاش خواهند کرد.
او خاطرنشان ساخت که طالبان علیه فساد و دسیسههایی که برای تخریب نظام کنونی افغانستان کار میکرد، مبارزه کرده و در عین حال، همکاری مردم نیز با حوزههای امنیتی(مراکز امنیتی) مهم و ضروری است.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسین عالمی بلخی رئیس دبیرخانه شورای علمای شیعه و رئیس مجمع محبان اهل بیت (ع) در افغانستان، انگیزه اصلی تشکیل حکومت از دیدگاه امام علی (ع) را حاکم شدن عدالت در جامعه دانست و گفت: یک حکومت اسلامی باید شاخصه دفاع از مظلومین و دفاع از سرزمینهای اسلامی را داشته باشد.
وی امر به معروف و نهی منکر و وحدت گرایی بین مسلمانان را از دیگر شاخصههای حکومت امام علی (ع) دانست و گفت: تعامل امام علی (ع) با خلفای قبل از خودش یک وحدت بود و امام علی (ع) برای حفظ اصل اسلام با خلفا همکاری می کرد.
عالمی بلخی با یادآوری دستاوردهای حکومت طالبان گفت: تنها چیزی که در این مدت تحقق پیدا نکرده بحث رسیدگی “امارت اسلامی” به خواستههای جامعه شیعه افغانستان است.
وی بحث رسمیت مذهب شیعه، تدریس فقه شیعه در مکاتب و دانشگاهها و مشارکت شیعیان در حل مشکلات کشور را از جمله خواسته های مردم شیعه افغانستان برشمرد و گفت: همه ما از همین کشور هستیم؛ باید برای حل مشکلات یکجا تلاش کنیم.
رئیس دبیرخانه شورای علمای شیعه در عین حال گفت: برخی از کارهای مثبت در این چند ماه شروع شده و انشاءالله این کارها نتیجه بدهد و وحدت ما و برادری ما مستحکم شود و در برابر توطئه های ممالک کفر کامیاب و پیروز شویم.
حجتالاسلام والمسلمین جواد صالحی، عضو شورای علمای شیعه نیز طی سخنانی گفت که سیزدهم رجب روز عظیمی در تاریخ اسلام است. وی ولادت امام علی(ع) را در خانه کعبه یک معجزه عنوان کرده و افزود که در کتاب های دینی برادران اهل سنت ما نیز چنین موضوع آمده است.