به گزارش افق اندیشه حجت الاسلام والمسلمین عبدالقدیر عالمی خطیب نماز جمعه غرب کابل در نماز جمعه این هفته (دوم قوس 1403ه.ش.) کابل که در مصلای اباصالح المهدی (عج) قلعه نو برگزار شد، مومنان را به حقوق اولاد و وظایف پدر و مادر بر فرزندان توجه داد.

خطیب نماز جمعه غرب کابل نظام حقوقی اسلام را بالاترین نظام حقوقی معرفی کرد و گفت: هیچ مجموعه حقوقی در دنیا به لحاظ جامعیت نمی تواند با نظام حقوقی اسلامی برابری کند. این نظام حقوقی همه را شامل است و هیچ چیزی از تحت نگاه آن خارج نیست. برای انسان‌ها، برای حیوانات، برای طبیعت، برای محیط زیست و برای همه چیز حق و حقوق قائل است. از جمله برای اطفال هم حق و حقوقی قائل است، چه در دوران پیش از تولد، چه بعد از این‌که به دنیا می آیند.

او با تأکید بر حق و حقوق اولاد گفت: والدین مکلف و موظف به رعایت حقوق اولاد هستند. آنها موظفند مواظب باشند در حق اولادشان کوتاهی نکنند و حقوق اولاد را رعایت نمایند. خود را مدیون حقوق اولاد شان قرار ندهند، از حفاظت و حراست آنها تا رسیدگی به آنها، تا نامگذاری‌اش، تا تعلیم و تربیه و بقیه موارد که اینها از حقوق مسلمه اولاد است. پدر و مادر در دوران بارداری مکلف و موظفند این جنین را حفاظت و حراست کنند تا سالم به دنیا بیاید. وقتی هم که به دنیا می آید نام نیک و اسلامی و دینی برایش انتخاب کنند.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالقدیر عالمی با انتقاد از نامگذاری‌های نوآمد گفت: متأسفانه امروزه باب شده وقتی یک نوزاد در خانه کسی پیدا می‌شود سعی می‌کند نامی را بگذارد که نام نو باشد و کسی همنام او پیدا نشود. این درست نیست و غلط است. نامها باید اسلامی باشد. نامها باید دینی و معیاری باشد. روز قیامت هر انسانی با نامش خوانده می‌شود، هر کسی را با نامش می‌خوانند. همان نامی که شما در این دنیا انتخاب می کنید برای نوزادتان با همین نام در روز قیامت هم خوانده می‌شود؟ پس نام درست و زیبا و قشنگ، نام معیاری، نام دینی و نام اسلامی روی نوزادتان بگذارید. امام حسین (علیه الصلاه و السلام) پدرش علی را دوست داشت و فرزندانش که پسر متولد می‌شود، نامش را می‌گذاشت علی. بعد برای این‌که تفکیک شود و از همدیگر شناخته شود یکی را علی اکبر، یکی را علی اوسط، یکی را علی اصغر نام کرد. همین طور یک ممیزه را برایش می‌آورد. دخترانش را هم فاطمه نام می‌کرد. نام مادرش فاطمه بود. امام حسین علیه السلام دخترانش را فاطمه نام می‌گذاشت همنام با نام مادرش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها. امام صادق علیه السلام فرمود اگر دختر در خانه شما متولد شد، نامش را فاطمه بگذارید و اگر فاطمه نام گذاشتید دلش را به درد نیاورید، او همنام مادرم زهراست.
پس این نامگذاری یکی از حقوق اولاد است که نامگذاری درست و دینی و اسلامی باشد. رسیدگی در امورات تعلیمی و تربیتی آنها هم مهم است. موضوع تربیت اولاد، موضوع تعلیم اولاد چیزی است که نباید از آن غافل شد. بسیار باید مواظب باشیم که اولاد ما درست تربیت شود. اولاد ما مردم آزار نباشد، جامعه آزار نباشد، اولاد ما خدای نخواسته اهل بدی و اهل شر و فتنه نباشد، شرانگیز و فتنه انگیز و مردم آزار و اینها نباشد. وقتی به سن قانونی ازدواج می‌رسد زمینه ازدواجش را فراهم کند. ازدواج سالم آرمانی معیاری طبق آموزه های دینی و شرعی. باید زمینه ازدواجش مساعد شود. به موقع هم مساعد شود.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=27114

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب