به گزارش افق اندیشه حجت الاسلام والمسلمین عبدالقدیر عالمی در نماز جمعه این هفته غرب کابل (نهم قوس ۱۴۰۳ه.ش.) که در مصلای بزرگ اباصالح المهدی (عجّلالله تعالی فرجه الشّریف) اقامه شد گفت: بایستی منابع آبی در کشور تقویه و غنی گردیده و در نتیجه فقر و بیکاری کاهش پیدا نموده و از مشکلات مردم ما کاسته گردد.
خطیب نمازجمعه غرب کابل نخست خود و نمازگزاران را به تقوا و پرهیزگاری و انجام واجبات و ترک محرمات سفارش کرد. سپس، پیرامون «اخلاص» به عنوان یکی از عوامل موفقیت در زندگی صحبت نمود و گفت: اخلاص در عبادت از چنان اهمیتی برخوردار است که هیچ عبادتی بدون آن مقرّب درگاه خداوند متعال نیست و بلکه بسا موجب دورشدن انسان از ذات خداوند متعال میگردد. انجام بعضی عبادات، مشکل است و سختی دارد، مانند روزه، نماز در بعضی حالات، خمس دادن و نظائر آن. اما اخلاص در عمل، یعنی خالص ساختن آن فقط برای خدا مشکلتر از انجام دادن آن است. ملاک و قِوام هر عملی بستگی به خلوص نیّت آن عمل دارد. به همین جهت در آموزههای دینی ما تأکید شده است که تمام افعال، گفتار و کردار ما لله، فیالله و بالله باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عالمی یکی از راههای تحصیل و بهدست آوردن اخلاص را الگوگیری از شخصیتهای بزرگ شمرد و افزود: ما الگوهای فراوانی داریم که میتوانیم درس اخلاص و مبارزه با ریاء، تظاهر و… را از آنها فرا بگیریم، همانند: پیامبر گرامی اسلام (ص)، ائمه اطهار(ص) و فاطمه زهراء (س) که هرکدام الگوهای کامل و مناسب برای اخلاص هستند. اگر میخواهید درس اخلاص را از این بزرگواران بیاموزید، سوره «هل أتی» را بخوانید… فصل زمستان کم کم از راه میرسد و خانوادههای زیادی نیازمند و فقیر هستند و سوخت زمستان، خوراک و پوشاک زمستانی ندارند. خوب است که به دور از چشم رسانهها، فضای مجازی، تبلیغات و امثال اینها، هرکس به اندازه توانش خالصانه و مخلصانه همکاری نماید. عمل بااخلاص ولو اندک باشد ارزشمند و مقبول پیشگاه خداوند متعال است. بناء سعی کنیم در تمام نیات، افکار و اعمالمان اخلاص داشته باشیم زیرا اخلاص یکی از عوامل مهم و اصلی موفقیت در امور دنیوی و اخروی است.
امام جمعه غرب کابل ضمن سفارش مجدد خویشتن و نمازگزاران به تقوی و پرهیزگاری و اجتناب از معاصی و نافرمانی خداوند متعال به «نکات» زیر اشاره کرد:
۱- اهمیت حفظ جان و مال مردم
از نظر اسلام جان و مال مسلمان محترم است، یعنی هم جان مسلمان واجبالحفظ است و هم مال او. وظیفه دینی و انسانی همه ما حفظ جان همه افراد مسلمان است و ما چه بالمباشر و چه بالتسبیب حق نداریم جان و مال کسی را در خطر بیندازیم، بلکه حفظ جان و مال دیگران یک تکلیف واجب برعهده فرد فردی ماست. اهمیت جان و مال مسلمان از نظر اسلام چنان است که حتی مقدم بر عبادات است. مثلا در نماز که یک عمل عبادی است و دارای شرایط واجبی است که به مقتضای آنها انسان وقتی به نماز شروع کرد نمیتواند برهم بزند و رها کند، اما هرگاه جان یا مال کسی در خطر باشد باید نماز را رها کنی تا جان و مال مسلمان را از خطر نجات بدهی. همانند جان و مال مسلمان، آبرو و حیثیت مسلمان نیز واجب الحفظ است. ما همانطور که حق نداریم کسی را غیبت کنیم، وظیفه داریم دیگران را نیز از غیبت گفتن بازداریم.
همانطور که عمدا در خطر انداختن جان و مال مسلمان جائز نیست، لازم است در حالت غیرعمد نیز جانب احتیاط را کمال و تمام رعایت نماییم. متأسفانه حوادث ترافیکی که از بیاحتیاطی ناشی میشوند – ولو عمدی نیستند – سبب مصیبتهای بزرگی برای بعضی از خانوادهها میشوند. کسی بر اثر بی احتیاطی رانندهای در جاده و سرک، نانآور خانواده اش را از دست میدهد. خانوادهای بر اثر بی احتیاطی یک راننده مصیبتدار میگردد. کسی عضوی از اعضای بدنش را از دست داده و مادام العمر معلول و معیوب میگردد.
۲- قدردانستن رحمت الهی
الحمدلله در مناطق مختلف کشور ما از جمله مناطق مرکزی برف و باران خوبی آمده و اینجا هم فضا بارانی است. خداوند متعال را بابت این نعمت سپاسگزاریم. دعا کنید، خداوند متعال برف و بارانش را با خیر و برکت بر سر زمین خشکیده ما نازل فرماید و خشکسالی، قطحی و تبعات زیانبار آن را برطرف بفرماید. نکته مهم این است که قدر این برف و بارانها و نعمت ارزشمند الهی را بدانیم؛ ذخیرهگاههای آبی و برفی بسازیم و اجازه ندهیم این نعمتها مفت و مجانی و بدون ذخیره سازی از دستمان بروند، تا دچار کمبود آب نگردیم. منابع آبی بایستی در کشور تقویه و غنی گردیده و در نتیجه فقر و بیکاری کاهش پیدا نموده و از مشکلات مردم ما کاسته گردد.
۳- گرامیداشت ایام فاطمیه
پنج شنبه هفته پیش رو، سوم ماه جمادی الثانی، مصادف است با سالروز غروب غمبار و رحلت ملکوتی حضرت زهراء (س) طبق روایتی که 95 روز بعد از ارتحال پیامبر اکرم (ص) اتفاق افتاده باشد. بناء هفته پیش رو، هفته ماتم و عزاداری در سوگ رحلت و مصیبت دخت بزرگوار پیامبر مکرم اسلام (ص) برای امت اسلامی و پیروان مکتب اهل بیت (ع) است. این ایام و جلسات را قدر بدانید. جلساتی که یاد از پیغمبر (ص) و اهل بیت ایشان میشوند، منشأ آثار و برکات فراوانی میباشد.
/پایان/