به گزارش افق اندیشه دومین همایش «سیره علوی» با حضور جمع کثیری از علمای شیعه افغانستان در غرب شهر کابل پایتخت این کشور، برگزار شد. سخنران ویژه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین «سیدحسین عالمی بلخی» رییس مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان بود.
رییس مجمع محبان اهلبیت افغانستان(ع) در این همایش ابراز داشت: شیعه کسی است که گامهای حضرت علی(ع) را تعقیب کند، در مسیری حرکت کند که حضرت علی(ع) رفت، شیعه به معنای پیرو آن حضرت است.
عالمی بلخی در ادامه تصریح کرد: امروز بسیاری از کشورها تلاش میکنند که نمونه و الگوی عالی از حکومتداری خوب حضرت امیرالمومنین(ع) را نشان دهند، اما به پای گفتههای حضرت علی(ع) نمیرسند. از جمله مواردی که حضرت علی(ع) به بیان الگوی حکومتداری پرداخته است، نامه ۵۳ نهجالبلاغه است. حضرت علی(ع) در این نامه به مالک اشتر سفارش میکند که چگونه باید حکومتداری را پیش ببرد.
بنابر گفتههای عالمی بلخی، ۲۰ موضوع در همین یک نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر نهفته است، موارد واضح و روشنی که در حکومتداری، این موارد را باید مراعات کرد.
اصلاحات در جامعه، حقوق انسانی مردم، عدالت اجتماعی، مراقبت از بیتالمال و رای مردم از مهمترین مواردی است که طبق سخنان رییس مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان، حضرت علی(ع) روی آن تاکید داشت.
رییس مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان ابراز داشت: اصلاحات در جامعه یکی از موارد اساسی و ضروری است که حکام باید مورد توجه داشته باشند. در عین حال، محبت به همه کسانی که زیر چتر یک حکومت زندگی میکنند، باید مورد توجه حکام باشد. آنها باید نگاهی یکسان به همگان داشته باشند، نه این که در این خصوص تبعیض قائل شوند.
عالمی بلخی گفت: حضرت امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر تاکید می کند که باید، عدالت را در دستور کار خود قرار بدهد و در جامعه دست به ظلم نزند و تبعیضی قائل نشود. همچنین در نامه امام علی(ع) به مالک اشتر، نکاتی در خصوص قاضی ها، چگونگی قضاوت و رهنمودهایی برای دستگاه قضایی، وجود دارد.
وی با اشاره به جایگاه تجارت و صنعتگران در حکومتداری حضرت علی(ع) خاطرنشان کرد: امروز در کشور ما یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی است و اکنون شاهد مهاجرت روزافزون در افغانستان هستیم. علت اساسی مهاجرت در کشور ما، مشکلات اقتصادی و بیکاری است. در نامه امام علی(ع) به مالک اشتر، رهنمودهایی در خصوص حمایت از تجار و صنعتگران وجود دارد.
…………………………