مرکز علمی قرآنی الی النور از آغاز سال ۱۴۰۲ خورشیدی و به کوشش: حجت الاسلام والمسلمین سید وحید حسینی (حافظ کل قرآن کریم و نهج البلاغه)، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدجاوید مدقق (حافظ کل قرآن مجید و نهج البلاغه) و حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمد سجادی (استاد حوزه و دانشگاه)، فعالیت خود را در دو بخش دروس حوزوی و قرآنی در غرب کابل آغاز کرد.
عمده برنامههای این مرکز در راستای ترویج حفظ و مفاهیم قرآن کریم برای خواهران و برادران است، که در دو نوبت جداگانه صبح و بعدازظهر برگزار میشود. آشنایی با کلام ناب امیرالمؤمنین علی عليه السلام و تدریس علوم حوزوی برای خواهران از دیگر برنامههای این مرکز است.
این مرکز بالغ بر ۱۴۰ نفر حافظ قرآن در بخش خواهران و حدود ۲۰ نفر حافظ در بخش برادران دارد. حداقل محفوظات حفاظ این مرکز یک جزء است و شمار کثیری از حافظان این مجموعه را طلاب و دانشجویان رشتههای مختلف تشکیل میدهند.
قرآنآموزان این مرکز براساس رده سنی حداقل ۱۳ سال و حداکثر ۲۵ سالاند و با توجه به استعدادشان در سرعت و قدرت فراگیری، میزان ترتیل و تجوید قرائت، به هشت گروه تقسیم میشوند: حسنی، نورا، ذکری، هدی، ضحی، آلا، طوبی و طهورا. همچنین، به منظور تشویق حافظان در پایان هر جزء، مسابقات درونکلاسی برگزار شده و افراد منتخب به مرحله نهایی راه پیدا میکنند و به رقابت می پردازند که نفرات برتر طی مراسمی در اعیاد یا مناسبتهای مذهبی تجلیل میشوند. در پایان هر ماه مربیان کلاسها نیز نخبگان درسی و اخلاقی کلاس خود را معرفی میکنند.
دیگر برنامههای این مرکز عبارتند از:
– آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم؛ با تدریس: استاد مدقق و سرکار خانم شاداب.
– طرح نهج البلاغهخوانی؛ در این راستا، مربیان کلاسها هر روز قبل از آغاز کلاسهای حفظ سه حکمت از نهج البلاغه را برای قرآنآموزان میخوانند.
– حفظ حکمتهای نهج البلاغه؛ زیر نظر استاد مدقق و استاد حسینی.
– تدوین کتب درسی فصیحخوانی.
– ترجمه حکمتهای نهج البلاغه.
مرکز علمی قرآنی الی النور ۱۴ نفر مربی دارد که پنج نفر از آنان به شمول شخص مدیریت مرکز الی النور، حافظ کل قرآناند و هشت نفر دیگر از جمله نخبگان حفظ کلاسها میباشند و به عنوان کمکمربی ایفای وظیفه میکنند.
/پایان/