به گزارش افق اندیشه نشست فرهنگی- بصیرتی «آثار و برکات اعتکاف» در مدرسه علمیه سلطانیه ولایت بلخ، از مدارس پیوسته نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان، با حضور اساتید و طلاب و کارشناسی آقای هاشمی برگزار گردید.
نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس آقای هاشمی در رابطه با آثار و برکات اعتکاف توضیح داده و گفت: اعتکاف به این معنی است که انسان زمان خاصی را از همهی تعلقات مادی و دنیوی فاصله گرفته، در مسیر نزدیکشدن به خدا تلاش کند. کمترین مدت اعتکاف سهروز میباشد که زمان خاصی برای آن متوجه نیست و طوری که از روایات برمیآید، مناسب زمانی است که بتوان روزه گرفت.(رمضان، رجب، شعبان…) بنابر شهادت روایات، پیامبر گرامی اسلام ۱۰ روز آخر ماه رمضان را در مسجدالنبی اعتکاف میکرده است.
وی همچنین بیان داشت: همانطور که جسم انسان نیاز به نظافت و ستره شدن دارد، روح نیز نیاز مبرم به پالایش و زدودهکردن رضایل دارد که بهترین دستگاه پالایشی آن اعتکاف میباشد، اعتکاف در قرآن پس از طواف و به دنبال آن قرار دارد که این حاکی از اهمیت ویژهی آن است.
آقای هاشمی خاطرنشان کرد: اهداف که باید در اعتکاف دنبال شود، اعمال اعتکاف با زیادی نماز شب، استغفار و خوانش قرآن(به ویژه سورههای سفارش شده مانند: ملک،…) میباشد که انسان را به منظور ایزدی این عمل زودتر نایل میکند.
سخنران نشست با بیان حدیثی از امام علی(علیهالسلام) «تمام امیدتان را به خدای سبحان قرار بدهید!» و فرمودهای از امام صادق(علیهالسلام)«گناهکار امیدوار که امیدش به رحمت خداست، به خدا نزدیکتر از عابدی ناامید است»،اعتکاف را انگیزه ای برای عبادت، اخلاص و تقرب به خدا دانست.