به گزارش افق اندیشه از کابل: همایش علمی «امام صادق (علیه السلام) و وحدت امت اسلامی» به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و به کوشش دفتر نمایندگی آیت الله شیخ محمد یعقوبی در افغانستان، برگزار شد. شخصیت‌های مختلف از جمله اعضای شورای علمای ولایت بامیان، اساتید حوزه‌های علمیه، اعضای دفاتر مراجع عظام تقلید، ائمه جماعات محترم مساجد و شخصیت‌های اجتماعی و جمعی از علمای اهل سنت، از جمله مولوی عبدالله سرحدی، والی بامیان و مسئول امر به معروف و نهی از منکر در امارت اسلامی افغانستان در ولایت بامیان، در این همایش حضور پیدا کردند.
حجت الاسلام والمسلمین سید نصرالله واعظی، رئیس شورای علمای ولایت بامیان، از جمله سخنرانان این همایش امام صادق (ع) را محور، مظهر و نماد وحدت در جهان اسلام خواند و گفت: امام جعفر صادق (ع) در اکثر فرمایشات و نصایح‌شان، دستور به وحدت، همدلی، تسامح و تعامل نموده و بیان داشتند که هرکسی که نامش شيعه است، باید براى ما زينت باشد و مايۀ عار و ننگ ما نباشد.
او افزود: امام صادق علیه‌السلام در دوران امامت خود پنج کار مهم و بنیادی انجام داد:
– احیای سنت‌ ناب جدش رسول خدا (ص).
– احیای موضوع امامت، مهدویت و اعمار مرقد جدش اميرالمُؤمِنِين، علی‌بن‌ابی‌طالب (ع).
– احیای داستان کربلا.
– تربیت دوستان عاقل در بين جامعه.
حجت الاسلام والمسلمین محمدآصف مطهری دیگر سخنران همایش به قرائت پیام و توصیه‌های آیت الله یعقوبی از کتاب «خطاب المرحلة» پرداخت و گفت: آیت الله یعقوبی اهمیت ویژه‌ای برای مسئله وحدت میان فرزندان امت اسلامی قائل است و همواره علما و طلاب علوم دینی را به وحدت و همبستگی توصیه کرده‌است. ایشان امام صادق (علیه السلام) را الگویی برای وحدت و توافق معرفی کرده و تأکید دارد که روحیه وحدت، برادری و محبت در میان تمام اعضای جامعه، به ویژه در میان علما، باید تقویت شود.
مولوی عبدالله سرحدی، والی ولایت بامیان نیز گفت: امت اسلامی باید علاوه بر بزرگداشت این مناسبت‌ها، توجه بیشتری به پیاده‌سازی سیره پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و ائمه معصومین (علیهم السلام) در زندگی عملی خود داشته باشد و تلاش کند که در این مسیر گام بردارد.
مولوی منصوری، رئیس اداره امر به معروف و نهی از منکر در بامیان نیز یکی از اهداف برگزاری چنین همایش‌های علمی را گردهم‌آوردن اقشار مختلف جامعه از قومیت‌ها، زبان‌ها و مذاهب گوناگون شمرد و گفت: این خود گامی مؤثر در تقویت پیوندهای وحدت، انسجام و برادری به شمار می‌رود که باید از این رویکرد حمایت کرد. همچنین قرآن کریم توصیه کرده که وحدت حفظ شود و برای تحکیم انسجام امت اسلامی کوشش گردد.
/پایان/

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=46243

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب