به گزارش افق اندیشه از کابل: حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید حسن صالحی، مسئول اجرایی شورای نظارت بر حوزههای علمیه، در مراسم اختتامیه تربیت مربی قرآن کریم(ویژه مربیان قرآنی هزارهجات) با استناد به احادیث و روایات اهل بیت(ع) فراگیری قرآن، تلاوت قرآن، استماع قرآن، تدبر در آیات قرآن و عمل به قرآن را وظایف پنجگانه و همگانی مسلمانان در برابر کتاب خدا برشمرد و برگزاری دورههای تربیت مربی قرآن کریم در شورای نظارت بر حوزههای علمیه را در راستای این وظایف همگانی معرفی کرد.
مسئول اجرایی شورای نظارت بر حوزههای علمیه کابل و هزارهجات با بررسی سیر برگزاری دورههای تربیت مربی قرآن کریم گفت: اولین دوره در ولایت بامیان با مشارکت بیش از ۸۵ مربی قرآنی برگزار شد. دوره بعدی در ولایت غزنی و با حضور بیشتر از شصت نفر از مربیان قرآنی به مدت یکماه برگزار شد. سپس، دوره ویژه برادران مربی قرآنی در ولایت کابل با شرکت بیش از ۱۱۰ نفر از مربیان قرآنی و زیر نظر اساتید بین المللی قرآن برگزار شد. پس از آن، برای خواهران مربی قرآنی در کابل نیز دوره تربیت مربی قرآن برگزار شد و نزدیک به چهارصد داوطلب در آزمونهای ورودی دوره شرکت کردند، که ۱۸۰ نفر از آنها پذیرفته شدند و در کابل آموزش دیدند. دوره حاضر هم به مربیان قرآنی ولایات غزنی، دایکندی، بامیان، غور و ارزگان اختصاص دارد و بیش از یکصد نفر از شرکتکنندگان برتر دورههای قبلی از این ولایات، ارزیابی و دعوت شده و به دوره راه یافتند و به مدت یک ماه در کابل آموزش دیدند.
دکتر صالحی در بخش دیگری از سخنرانی خود به مناسبت روز قدس اشاره کرد و اذهان را به دوراندیشی امام خمینی(ره) در نامگذاری این روز توجه داد و اضافه کرد: شاید امروز با مشاهده انواع ظلمها و شکنجههایی که بر مردم مظلوم غزه میرود متوجه اهمیت این نامگذاری شویم.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی با تأسی به امام خمینی(ره) این روز را روز مقابله مستضعفین با مستکبرین و روز اسلام خواند و برای نصرت و پیروزی مردم فلسطین و غزه دعا کرد.
شورای نظارت بر حوزههای علمیه افغانستان مراسم اختتامیه چهارمین دوره تربیت مربی قرآن کریم را روز جمعه هشتم حمل ۱۴۰۴ خورشیدی با حضور علما و شخصیتهای برجسته حوزوی و قرآنی افغانستان برگزار کرد. برگزیدگان دوره در این مراسم با اهدای لوح یادبود تقدیر شدند.
یادآور میشود: چهارمین دوره تربیت مربی قرآن کریم به کوشش بخش قرآنی شورای نظارت و ویژه مربیان قرآنی حوزههای علمیه سراسر هزارهجات برگزار شد. شرکتکنندگان در این دوره از آغاز ماه مبارک رمضان تا آخرین جمعه این ماه پربرکت در مدرسه علمیه مدینه العلم مرحوم آیت الله تقدسی(ره) در کابل مستقر بودند و هر روز به مدت هشت ساعت از کلاسهای آموزشی متنوع و اساتید بین المللی و صاحب تألیف قرآنی افغانستان استفاده کردند.