به گزارش افق اندیشه از کابل: حجت الاسلام والمسلمین عبدالقدیر عالمی در خطبههای نمازجمعه این هفته غرب شهر کابل به تاریخ ۱۹ ثور ۱۴۰۴ خورشیدی در مصلای بزرگ اباصالح المهدی (عجّلالله تعالی فرجه الشّریف) علم را نیاز روز و نیازمندی و ضرورت همه شمرد و گفت: نسل امروز و آیندهی ما نیازمند به علم و پیشرفتهای علمی است؛ لذا کوشش کنیم از فرصتهایی که پیش میآیند در جهت علمآموزی استفاده درست کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین عالمی با بررسی سیره و سخنان امام رضا (ع) نمازگزاران را به قرآن توجه داد و گفت: یکی از نکات مهم در فرمایشات امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) توصیههای آن حضرت در مورد «تلاوت مستمر و انس همیشگی با قرآن عظیم الشأن» در تمام ادوار عمر و زندگی مخصوصا در آغاز روز و بعد از ادای فریضه صبح است. امام رضا (ع) از ما میخواهد هیچ روز ما بدون تلاوت قرآن نباشد. در آغاز هر روزی از زندگیمان پنجاه آیه از قرآن کریم را تلاوت نماییم. امام رضا (ع) خودش اهل تلاوت و قرائت قرآن بود و دیگران را هم به این مهم تشویق و ترغیب میفرمود. امام رضا (ع) بر هدایتپذیری از قرآن عظیم الشأن تأکید میکرد. سیره و سخنان آن حضرت متکی به آیات روحبخش قرآن عظیم الشأن بود و خواندن آن را در تمام حالات سفارش میفرمود.
امام جمعه مصلای بزرگ اباصالح المهدی (عجّلالله تعالی فرجه الشّریف) افزود: گاهی گرفتاریها، رنجها، مشکلات و دردها مردم ما را فشار میدهند. گاهی به هر دری سری میزنیم و به دنبال هر چیزی میگردیم و دنبال هر پناهگاهی میدویم و به نتیجه نمیرسیم. چه بسا گاهی همان پناهگاه هم برای ما ناامن میشود. اما امام رضا (ع) پناهگاه امن، آرام و مطمئنی را برای ما معرفی میفرماید که آن قرآن عظیم الشأن است. برادران و خواهران! به قرآن پناه ببرید و پناهنده شوید. به جای اینکه درخواست پناهندگی به کجا و کجا میدهیم، بیایید به خدا پناه ببریم، به قرآن پناهنده شویم، دستمان را بدهیم به دست خدا و در همه امور و در سختترین شرایط، در راحتترین شرایط و در تمام فراز و فرود زندگی به خدا توکل کنیم، به قرآن تمسک کنیم و پناه بیاوریم به قرآن، مانند امام رضا (ع) که به قرآن چقدر اهتمام قائل بود و اهمیت میداد. هم به خواندن قرآن و هم به تدبرکردن در قرآن و هم در پناهبردن به قرآن عظیم الشأن.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالقدیر عالمی در بخش دیگر سخنان خود نمازگزاران را به علمآموزشی و سخنی از امام رضا (ع) در این باره توجه داد و گفت: پیامی که میخواهم از این عالم آل رسول (ص) به شما عرض کنم، این است که در جهت علمجویی همه ما بسیج شویم. علم نیاز روز و نیازمندی و ضرورت همه ماست. نسل امروز و آینده مان نیازمند به علم و پیشرفتهای علمی است. لذا کوشش کنیم از فرصتهایی که پیش میآیند در جهت علمآموزی استفاده درست کنیم. علم را دریابیم، نزد هرکسی که دیدیم بگیریم. خودمان بیاموزیم و عالم شویم. نسلمان را، اولادمان را، نسلهای آیندهمان را هم عالم بار بیاوریم. از حکومت و نظام محترم امارت اسلامی نیز خواستار این هستیم که زمینههای فراگیری علم و دانش را به روی تمامی نسلهای جوان امروز و فردای کشورمان با تمام توان و دلسوزی مساعد بسازند.
/پایان/