به گزارش افق اندیشه از کابل: حجت الاسلام والمسلمین سید حیدر هاشمی در خطبههای نمازجمعه این هفته شهر مزارشریف به تاریخ ۲۶ ثور ۱۴۰۴ خورشیدی در مصلای سلطانیه گفت: باید فرد فرد کشور ما در برابر میراث فرهنگی احساس کنند که سهم دارند. میراث فرهنگی مال یک گروه نیست، بلکه مال همه است.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمی جوانی را یک بُرهه استثنایی از عُمر انسان خواند و گفت: جوانی، در لغت انسان یا حیوان و یا درختی که عُمر میانه خود را بگذراند، میگویند جوانی. شباب نیز به معنای برخورداری از حرارت و نیرو است. از نظر فرهنگها و تمدن ها مراحل جوانی فرق دارد و معمولاً میگویند دوران جوانی از ۱۵ سالگی شروع تا ۲۹ سالگی تمام میشود. در بعضی جوامع مختلف است: البته بستگی به عوامل (جینیتک، محیط زیستی، خانوادگی) دارد. از نظر قرآن ظاهراً ۴۰ سالگی پایان رشد جسمی و اوج رشد عقلی است. اما جوانی به سن و سال نیست بلکه براساس آیات و روایات علایم جوانی اینهاست:
۱- اقتدار و استحکام: انسانی که مقتدر و جدی باشد نسبت به کارش، این انسان جوان است.
۲- مسئولیتپذیری: اگر کسی سن و سال بالایی دارد، ولی مسئولیتپذیر نیست (در مقابل خانواده، جامعه، ناموس و وطن)، این انسان جوان نیست.
۳- قدرت جسمی و تجلی زیبایی: پیامبر صلوات الله علیه و آله فرمود: مؤمن نیرومند بهتر است از مؤمن ضعیف. خداوند مؤمن قوی را بیشتر دوست دارد از مؤمن ضعیف.
۴- تیزهوشی و سرعت فهم: امام صادق علیه السلام فرمود: سراغ جوانان بروید که آنها برای انجام هر خیری سرعتشان بالاست. (دنبال خستگی نیستند و فقط دنبال هدفند.)
۵-شجاعت و دلاوری: علی علیه السلام فرمود: در مناظره و گفتگوها جوانان را بفرستید و به میانسالان بگویید فکر کنند و به پیرمردان بگویید سکوت کنند.
۶-همگرایی.
۷-دانش و ماندگاری علم: هرکس علم در ذهنش میماند، جوان است.
۸- عفت و پاکدامنی.
حجت الاسلام والمسلمین سید حیدر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به مناسبت روز جهانی میراث فرهنگی گفت: متوجه باشید که همه ما در قبال ملت، مردم و جامعه مان مسئولیت داریم. از نظر اجتماعی فرهنگی، اسلام به میراث فرهنگی توجه دارد. این اندوختههایی که کشورها دارند در قالب موزیک و آثار فرهنگی، اینها در حفظ هویت جوامع خیلی اثر دارد. میراث گذشتگان ما فرهنگ و آداب آنهاست. اگر آداب بدی داشتند ما اصلاحشان میکنیم و باید هم اصلاح کنیم. جامعهای که تاریخ و فرهنگ ندارد مثل فرزندی است که تذکره و شناسنامه ندارد.
او افزود: آگاهیبخشی عمومی در قبال میراث فرهنگی یک وظیفه است و فرد فرد کشور ما باید در برابر میراث فرهنگی احساس کنند که سهم دارند. میراث فرهنگی مال یک گروه نیست، بلکه مال همه است.
/پایان/
.
