به گزارش افق اندیشه از کابل: نشست علمی «سیره قرآنی امام صادق (ع)» با سخنرانی حجت الاسلام والسلمین استاد محمد اکبری و حجت الاسلام والسلمین استاد احمدشکیب فرهنگ روز شنبه ششم ثور ۱۴۰۴ خورشیدی در سالن اجتماعات شورای نظارت کابل برگزار شد.
استاد فرهنگ با تلاوت آیه ۲۸ سوره فاطر امام جعفر صادق (ع) را عبد خاشع خداوند یاد کرد و از مالک بن انس (پیشوای مذهب مالکی از مذاهب چهارگانه اهل سنت) نقل کرد که می‌گوید: مدتی با امام صادق (ع) رفت و آمد و مجالست داشتم و او را نمی‌دیدم جز این‌که مصروف بر یکی از این سه حالت بود: یا مصلی بود و نماز می‌خواند؛ یا ساکت بود و سکوتش توأم با تفکر بود؛ یا این‌که تالی قرآن بود و قرآن تلاوت می‌کرد. او از علما و عباد صالح خدا بود که نسبت به خدا خشیت داشت.
حجت الاسلام والسلمین استاد فرهنگ تأکید کرد: امام صادق (ع) خشیت داشت و عالم بود، عالم به معنای واقعی کلمه که علم و حکمت را همراه هم داشت. چندین هزار حدیث در تفسیر قرآن از امام صادق (ع) به ما رسیده و امام صادق (ع) احیاگر تفسیر بود. آن حضرت یک جهاد علمی و فرهنگی را در علوم آغازید، به خصوص در تفسیر قرآن، که احادیث تفسیری امام صادق (ع) را در تفاسیر روایی می‌بینید.
استاد اکبری ائمه معصوم و دوازده‌گانه تشیع را عدیل قرآن کریم خواند و افزود: همه آنها بلااستثناء شخصیت‌شان تبلور عملی هدایات قرآن کریم بوده است، اما این‌که مذهب تشیع به نام امام جعفر صادق (ع) مشهور شده است به دلیل فرصتی است که برای آن حضرت میسر شد و حضرت توانست با استفاده از آن فرصت پیش‌آمده براثر نزاع بنی‌عباس و بنی‌امیه برای نشر معارف قرآن کار کند.
حجت الاسلام والسلمین استاد محمد اکبری در بخش دیگری از سخنان خود نظرات و دیدگاه‌های علما و پیشوایان اهل سنت را درباره امام صادق (ع) بررسی کرد و سخنان ابوزهره، ابن خلکان، امام مالک و امام بوحنیفه را ذکر کرد. او در ادامه با تکیه بر سخنان امام مالک درباره امام صادق (ع) افزود: امام صادق (ع) براساس این سخنان با قرآن کریم اُنس داشته و لحظه‌ای از آن غفلت نمی‌کرده مگر این‌که مشغول نماز بوده تا رموز کتاب الهی را درک و برای مسلمانان شرح کند.
استاد اکبری با استناد به سخنان ابوزهره امام صادق (ع) را صاحب جایگاه علمی و معنوی و اجتماعی بی‌نظیر توصیف کرد که استاد ائمه همان عصر نیز بوده و امام مالک و امام ابوحنیفه در محضرش شاگردی کرده‌اند.
/پایان/

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=45662

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب