به گزارش اختصاصی افق اندیشه از کابل دومین دوره تربیت مربی قرآن کریم ویژه حوزه‌های علمیه سراسر هزاره‌جات در ماه مبارک رمضان جاری در حال برگزاری است. به همین مناسبت گفت‌وگویی ویژه با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالحسین حسینی، مسئول بخش قرآنی شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه افغانستان، انجام داده‌ایم تا این دوره قرآنی را بهتر برای شما معرفی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی در آغاز گفت‌وگو به چگونگی همکاری‌های خود با شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه افغانستان پرداخت و گفت: از اول برج هفت ۱۴۰۲ مسئولیت بخش قرآنی را عهده‌دار شدم و اولین کاری که انجام شد ارزیابی قرآنی مدارس علمیه کابل بود. این ارزیابی نزدیک به ۲۸ روز به طول انجامید و همه‌ی طلاب و حتی اساتید مدارس ارزیابی قرآنی شدند. پس از ارزیابی به این نتیجه رسیدیم که یکی از برنامه‌ها و طرح‌هایی که باید اجرا بشود برگزاری دوره‌های تربیت مربی قرآن کریم است.

مدیر دوره تربیت قرآنی حوزه‌های علمیه سراسر هزاره‌جات با اشاره به برگزاری این دوره در سال گذشته و تاکید بر استفاده از تجارب آن برای برگزاری دوره جاری گفت: طلاب از سراسر هزاره‌جات برای شرکت در این دوره از تربیت مربی قرآن کریم به کابل دعوت شدند. به شکل مستقیم و بی‌واسطه با مدارس علمیه مناطق مختلف ارتباط گرفتیم و از مدیران دعوت کردیم فردی را که از لحاظ قرآنی از همه طلاب آن مدرسه بهتر است برای شرکت در دوره معرفی کنند. بر این اساس، حدود ۱۳۰ نفر دعوت شدند منتها به دلایل مختلف از جمله دوری مسیر کابل برای آنها و برف‌باری فراوان متأسفانه برخی نرسیدند. به این ترتیب حدود صد نفر از این ۱۳۰ نفر در دوره شرکت کردند و از این یکصد نفر در نهایت با ۹۲ نفر دوره را آغاز کردیم. هشت نفر دیگر به دلایل مختلف و مشکلاتی که داشتند نتوانستند در دوره باقی بمانند.
دوره گذشته را همزمان در بامیان و غزنی و در ماه مبارک رمضان برگزار کرده بودیم. دوره حاضر در کابل و در حوزه علمیه مدینه العلم آیت الله تقدسی برگزار شد. روز شنبه یازدهم حوت ۱۴۰۳ ارزیابی‌های اولیه طلاب جهت تعیین سطح آنها انجام شد و دوره را از روز دوشنبه به شکل عملی آغاز کردیم و تا به روز جمعه جاری که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان باشد تداوم دارد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی درباره مضامین و سرفصل‌های دوره نیز گفت: با توجه به تجربیات پیشین سعی کردیم برنامه‌ها و دروس و سرفصل‌هایی برای دوره تعیین شود که مورد نیاز مبرم مناطق هزاره‌جات باشد تا شخصی که در این دوره شرکت می‌کند بتواند با یک توانایی خوب در منطقه و مرکز خودش ظاهر شود. لذا تشخیص دادیم که روش‌های تدریس و کلاس‌داری به شکل پایه مطرح شود. همین طور بحث روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را با عنوان فصیح‌خوانی و به صورت تخصصی‌تر آوردیم و زمان بیشتری برای آن گذاشتیم. بحث تجوید عملی را نیز بیشتر بها دادیم. صوت و لحن هم در مضامین این دوره هست که البته چون دوره را در دو سطح برگزار کردیم در سطح مقدماتی زیاد به آن پرداخته نمی‌شود. در سطح متوسطه صوت و لحن را هم داریم. بحث وقف و ابتدا را داریم و بعد از آن هم یک کلاس تمرینی آموزشی داریم که فراگیران بحث‌های فراگرفته را در این کلاس‌ها زیر نظر اساتید تمرین و اجرا می‌کنند.

مسئول بخش قرآنی شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه افغانستان تأکید کرد: چون این دوره دوره عملی است و فراگیران موفق در پایان دوره به عنوان یک معلم و مربی به منطقه خود برمی‌گردند، لذا تمرین عملی برای ما مهم بود و است و در بخش تمرینی هم تمرین است و هم به شکل تلفیقی ترتیل‌خوانی با آنها کار می‌شود.

حجت الاسلام حسینی افزود: شرکت‌کنندگان دوره حاضر در دو سطح مقدماتی و متوسطه رو به بالا گروه‌بندی شدند و در کلاس‌های مرتبط با هر سطح شرکت کردند. روزانه حدود هشت ساعت درس برای هر گروه و سطح برگزار کردیم که در دو نوبت صبح و بعد از ظهر از ساعت ۶ صبح تا ۱۱:۳۰ پیش از ظهر و از ساعت یک تا پنج بعد از ظهر برگزار شد.

او درباره اساتید همکار در این دوره نیز گفت: حضور اساتید بین المللی قرآن کریم و صاحب تألیف از جمله ویژگی‌های برجسته این دوره بود. استادان عبدالشکور فلاح و سید حمیدالله هاشمی و فضل احمد امید از اساتید به نام و بین المللی قرآن کریم و نیز استاد سید محمدجاوید مدقق (حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه)، استاد سید هادی مدقق و محمد وسیم فیضی استادان این دوره آموزشی بودند. همچنین ده جلسه درس اخلاق با سخنرانی آیت الله مدقق برای شرکت‌کنندگان این دوره و با محوریت سیره اخلاقی پیامبر گرامی اسلام برگزار شد.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=41982

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب