اینکه امروز غدیر تا حدودی در جامعه ما به معنای واقعی کلمه شناخته میشود مدیون اصحاب قلم و سخنورانی است که در این عرصه تلاش کردند تا این رویداد به صورت دست نخورده و بدون تحریف نسل به نسل حفظ شده به دست ما برسد.
به گفته کارشناسان دینی غدیر تنها یک رویداد تاریخی یا اجتماعی نیست؛ غدیر یک معاهده الهی است که در تمام ابعاد زندگی میتوان از آن الگو گرفت.
این آیه قرآن که از زبان پیامبر (ص) میفرماید «امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم و اسلام را برای شما به عنوان آئینی برگزیدیم.» بیانگر معنای واقعی غدیر است.
آیت الله ساجدی در مورد اهمیت غدیر میگوید: «غدیر تنها مال شیعیان نیست بلکه به تمام امت اسلامی تعلق دارد.»
وی که در مراسم جشن غدیر در کابل سخن میگفت، افزود پیام غدیر همان پیامی است که امام حسین (ع) در کربلا ابلاغ کرد.
مؤسس حوزه علمیه زینبیه (س) در کابل گفت: «خط کربلا و غدیر یکی است.»
آیت الله ساجدی تأکید کرد دستور صریح قرآن است تا با جان و دل از کسانی که در راه خدا جهاد کردهاند پیروی کنیم.
این عالم دینی افزود به گفته پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) به جز خدا هیچ چیز دیگر را پرستش نکرد و در بدترین شرایط به کمک رسول خدا (ص) شتافت پس محدود کردن غدیر تنها به شیعیان درست نیست.
قابل ذکر است همه ساله با فرا رسیدن عید سعید غدیر خم مردم مسلمان و متدین افغانستان در گوشه و کنار کشور با برگزاری مراسم مختلف از این روز باشکوه تجلیل میکنند.
شهروندان کشور با حضور پرشور خود در این محافل عشق و محبت خود به اهل بیت (علیهم السلام) را نشان میدهند.
غدیر برای مردم مسلمان افغانستان فرصتی است تا بدانند که آنچه در غدیر اتفاق افتاد بزرگترین همایش همبستگی و عدالت خواهی مسلمانان جهان بود.
تمسک به آموزههای غدیر میتواند عدالت را برپا کند تا دیگر کسی در مسیر پر پیچ و خم زندگی ره گم نکند.
غدیر روایتگر ویژگیهای مردی است که الگوی عدالت بود.
الگوهای غدیر نسخه شفابخشی برای جوامع کنونی بشر به خصوص افغانستان معاصر میباشد. الگوهایی که جز عدالت و حقیقت چیزی دیگر در آن وجود ندارد.