حجت الاسلام و المسلمین محمدسالم فهیمی، سرپرست حوزه علمیه عرفان هرات در گفتگوی اختصاصی با شفقنا افغانستان پیرامون شخصیت حضرت زهرا (س) اظهار کرد: حضرت فاطمه یک نسخه شفاست که اگر هرکسی از هر طیف و فرهنگی بدان مراجعه کند می تواند ره به سلامت ببرد.

حجت الاسلام فهیمی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا) در آستانه سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد : برخی از شخصیت ها یا چهره های شاخص تربیتی و انسانی هستند که اگر اینها را محدود به یک مذهب بکنیم شاید نتوانیم حق مطلب را در قبالشان ادا بکنیم، برای بحث پیرامون اینگونه شخصیت ها باید وارد فضایی گسترده تر بشویم و شخصیت حضرت زهرا(س) از آنگونه شخصیت هاست.

سرپرست پژوهشگاه امام صادق(ع) هرات در ادامه گفت : تعبیر بنده اینست در فضایی که امروز غرب به عنوان یک جامعه انسانی صدای فریادش بلند است که از تربیت انسانی فاصله گرفته، یا در وضعیتی که امروز در جامعه شرقی هم با فروپاشی بنیاد خانواده روبرو هستیم، اینجا ضرورت الگویابی و ترسیم و تعیین یک راهبرد تربیتی برای همگان یک امر مهم است.

وی با اشاره به مشکلات تربیتی در جوامع انسانی تاکید کرد: می توان گفت در این وضعیت آشفته بازاری که فریاد همه کسانی که دغدغه تربیتی دارند بلند است و الگوهای تربیتی رو به افول گذاشته، حضرت فاطمه(س) یک نسخه شفاست که اگر هرکسی از هر طیف و فرهنگی بدان مراجعه کند می تواند ره به سلامت ببرد.

وی افزود : فاطمه زهرا نه تنها برای مسلمانان، بلکه برای مسیحیان و تمام انسانهایی که دغدغه تربیتی دارند می تواند به عنوان یک نسخه شفابخش اثر بگذارد.

حجت الاسلام فهیمی با بیان اینکه شخصیت حضرت زهرا(س) یک شخصیت کامل و چند بعدی است تصریح کرد: اقبال لاهوری که بزرگترین گفتمانش در ارتباط با آشفتگی های جهان اسلام است و می توان ایشان را از پرچمداران تقریب و نام آوران وحدت و همسویی بین مسلمانان دانست، در آن زمان که بحث انحطاط مسلمین یک صورت مسئله هست، به مسئله دیگری نیز توجه داشتند، یکی از جوابهایی که ایشان داشتند، این بود که گفتند در عمق انحطاط جامعه اسلامی یک چیزی نهفته است و آن چیز شخصیت باختگی است، بدین معنی که ما الگوهای خود را از دست داده ایم.

مدیر حوزه علمیه عرفان هرات با یادآوری الگوهای اسلامی که جهان اسلام آنها را از یاد برده است یادآور شد : ما آنچه را داریم به آن توجه نمی کنیم در اینجاست که علامه اقبال لاهوری آن شعر معروف حضرت فاطمه زهرا(س) را می سراید :

مریم از یک نسبت عیسی عزیز
از سه نسبت حضرت زهرا عزیز
نور چشم رحمة للعالمین
آن امام اولین و آخرین
آنکه جان در پیکر گیتی دمید
روزگار تازه آئین آفرید
بانوی آن تاجدار «هل اتی»
مرتضی مشکل گشا شیر خدا
پادشاه و کلبه ئی ایوان او
یک حسام و یک زره سامان او
مادر آن مرکز پرگار عشق
مادر آن کاروان سالار عشق

این کارشناس ارشد کلام در ادامه خاطرنشان کرد : در آنجا علامه اقبال یک حرفی می زند که بنده در بین پارسی سرایانی که برای حضرت زهرا(س)، سخنی گفته اند عمیق تر از این جمله نیافتم و این عین واقعیت است که اقبال از شخصیت حضرت زهرا(س) دریافته است و آن این است که می گوید :

مزرع تسلیم را حاصل بتول
مادران را اسوهٔ کامل بتول

یعنی اگر اسلام را به عنوان یک مزرعه در نظر بگیریم، تمام حاصلش حضرت فاطمه زهراست.

حجت الاسلام فهیمی افزود : در همین بیت حضرت زهرا به عنوان اسوه و الگوی مادران و زنان جامعه معرفی می شود. یعنی حضرت زهرا که نمونه بارز اسلام و حاصل تمام و کمال دین مبین اسلام است به عنوان یک الگو برای جامعه معرفی می شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا حضرت زهرا(س)، تنها الگویی برای زنان جامعه است گفت : اگر فاطمه زهرا(س) را نسخه شفا بدانیم، پس این نسخه شفابخش می تواند الگویی برای همه افراد جامعه اعم از زن و مرد باشد.

سرپرست پژوهشگاه امام صادق(ع) ادامه داد : بحث زن و مرد در فضای تربیتی قابل بحث نیست، ما می توانیم بگوییم حضرت زهرا(س) الگوی نمونه ای برای زن و مرد است.

فهیمی ضمن بیان اینکه جامعه امروز بدنبال یک الگوی کامل می گردد اذعان داشت : در عرصه تربیتی ما به یک انسان نیاز داریم، انسانی که بتواند الگویی برای همگان باشد، در واقع به یک نسخه شفا نیاز داریم که این نسخه می تواند زن یا مرد باشد؛ که این نسخه شفابخش را در سیمای حضرت فاطمه زهرا(س) می توانیم بیابیم.

وی در ادامه با اشاره به جهان عرب قبل از اسلام اشاره کرد و خاطرنشان کرد : اسلام چه کرد؟ نگاه انسانها در قبل از اسلام به زن چه بود؟ زن به عنوان یک انسان مطرح نبود، وقتی که شوهر کسی از دنیا می رفت خود زن را نیز در کنار شوهرش زنده به گور می کردند، در دوران جاهلیت اعراب دخترهایشان را زنده به گور می کردند و هیچ شان و منزلتی برای موجودی به نام زن وجود نداشت.

این کارشناس ارشد کلام گفت : اما وقتی اسلام آمد، در واقع مبارزه ای علیه این نوع تفکر صورت گرفت و این مبارزه را شخص خود پیامبر شروع کردند.

حجت الاسلام فهیمی با بیان اینکه فاطمه در دامان پیغمبر بزرگ شد عنوان کرد : حضرت زهرا(س) به عنوان کسی که می تواند در تمام شئون حرفی برای گفتن داشته باشد و در مسایل اجتماعی ورود پیدا کند و در عین حال شخصیت دینی و هویت ایمانی خود را نیز محفوظ بدارد در زمان پیغمبر اکرم بروز کردند.

وی با اشاره به تعابیر پیغمبراکرم(ص) درباره حضرت زهرا(س) افزود : پیغمبر درباره حضرت زهرا تعبیرات زیادی داشته اند، به عنوان مثال درباره ایشان فرموده اند: فاطمه ام ابیها، فداها ابوها و تعبیرات زیادی از این قبیل. پیغمبر هر حرفی می زند ریشه وحیانی دارد و این سخن ها که درباره حضرت فاطمه فرموده اند همگی ریشه در کلام وحی دارد نه صرفا به عنوان یک رابطه عاطفی خانوادگی.

فهیمی در ادامه گفت : شخصیت حضرت زهرا به لحاظ میدانی نیز این ادعا را اثبات می کند، وقتی که پس از رحلت پیغمبر حضرت زهرا در یک بحران قرار می گیرد آنجا می بینید که ایشان فضا را مدیریت می کند.

مدیر حوزه علمیه عرفان هرات با اشاره به توجه دین مبین اسلام به جایگاه زن در اجتماع افزود : وقتی از این ابعاد و حضور حضرت زهرا در مسایل اجتماعی نگاه بکنید می بینید که ایشان هم مدیر است، هم رهبر است، هم به تمام معنا درایت دارد و وقتی در مقام استدلال برمی خیزد، هر حرفی هم که می زند مستدل به آیات قرآن است.

وی خاطر نشان کرد : فاطمه زهرا یک الگوی آگاهی بخش است، یک الگوی صبر و کشیبایی است، یک الگوی فعال است.

حجت الاسلام فهیمی تصریح کرد : تاکیدات پیغمبر بر ابعاد شخصیتی حضرت زهرا نشان می دهد که جایگاه زن در دیدگاه پیغمبراکرم که همان دیدگاه دین اسلام است بسیار رفیع می باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد : پیغمبراکرم(ص) اگر امروز زنده می بودند قطعا می فرمودند که دردها را با فاطمه(س) درمان کنید.

انتهای پیام

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=24724

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب