به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ حجت الاسلام و المسلمین «قربان حسنی» مدیر مدرسه علمیه «اهل‌البیت(ع)» که در شهر نیلی، مرکز استان دایکندی افغانستان قرار دارد، درگفت‌وگو با خبرنگار ابنا از افزایش تعداد طلاب خواهر در حوزه‌های علمیه شیعه افغانستان به دلیل ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان خبر داد.

حجت الاسلام حسنی تعداد شیعیان شهر نیلی که از مراکز استان با جمعیت اکثریت شیعه است را حدود سی هزار نفر دانست و ادامه داد: البته در حکومت جدید به علت بی کاری و برخی مشکلات دیگر تعداد زیادی از مردم شیعه مهاجرت کرده اند.

وی درباره وضعیت اشتغال شیعیان در ادارات شهر شیعه نیلی در حکومت فعلی افغانستان گفت: شیعیان کم و بیش در ادارات دولتی مشغول هستند، اما کارمندان از نظر روانی تحت فشار زیادی می‌باشند.

مدیر مدرسه علمیه «اهل‌البیت(ع)» تعداد مدارس علمیه در شهر نیلی را ۵ حوزه با حدود ۶۰۰ طلبه شمرد و درباره مدرسه علمیه اهل‌البیت(ع) گفت: این مدرسه در سال ۱۳۹۶ هجری شمسی تأسیس شد و در حال حاضر تعداد ۱۲۰ طلبه برادر و ۱۳۱ طلبه خواهر دارد که همه طلاب از شیعیان هستند.

وی با اشاره به بیشتر بودن طلاب خواهر نسبت به طلاب برادر در این حوزه علمیه گفت: در نظام سیاسی جدید و پس از تغییر حاکمیت در افغانستان، با توجه به ممنوعیت تحصیل دختران بالاتر از کلاس ششم و مسدود بودن درب دانشگاه‌ها برای آنها، توجه و استقبال به حوزه‌های علمیه از جانب خواهران بیشتر شده و لذا طلاب خواهر جمعیت بیشتری در مدرسه اهل‌البیت(ع) دارند.

حجت الاسلام و المسلمین حسنی در پاسخ به این سوال «آیا محدودیت‌ها و مشکلاتی از جانب حکومت فعلی افغانستان برای حوزه‌های علمیه شهر نیلی و حوزه شما ایجاد شده یا خیر؟» گفت: محدودیت‌های نظارتی و امنیتی در حکومت فعلی بسیار زیاد شده است، اما از ناحیه مضامین درسی فعلا محدودیتی نداریم.

…………………………….

پایان پیام/

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=24474

یک پاسخ

  1. دلیل عینی بر هوشمندی هزاره
    آری! این قوم سرآمد و «قلب تپنده فرهنگ افغانستان» هرگز آیات بیّنات «هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون» خدای سبحان کم اهمیت نمیدانند؛ بر همان اساس که دین شان بر شانه های علم و دانش سوار است، از کسب «علم و معرفت» خسته نمی شوند.

    از این روی مسئولیت علماء دینی را سنگین می نماید که حوزه های علمیه را به روز نمایند تا جوابگوی مسائل و مشکلات نسل پرتکاپوی هزاره هوشیار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب