حجت الاسلام والمسلمین نصرت الله امیری، کارشناس و پژوهشگر تاریخ اسلام در گفتگو با شفقنا ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت نهمین پیشوای شیعیان حضرت امام محمد تقی (ع) به عموم شیعیان و مسلمین جهان، ایشان را شخصیتی عالم، با تقوا و مدیر و مدبر در عین اینکه در سن کودکی به امامت رسیدند توصیف کرده و گفت: امام جواد علیه السلام نخستين رهبر الهى است كه در ميان امامان شيعه در خردسالى مسؤوليت مقام رفيع امامت را عهدهدار گرديد لذا این شبهه در میان مردم مطرح بود که آیا یک کودک هفت ساله مدیریت، درایت و دوراندیشی یک مرد کامل را دارد و می تواند از عهده چنین مسئولیت بزرگی برآید؟
وی افزود: از منظر باورهاى شيعه كه موضوع امامت را يك موهبت الهى مىداند، پاسخ اين پرسش روشن است، چرا كه از اين ديدگاه خداوند متعال هر كسى را كه شايسته اين مقام بداند، به منصب پيشوايى امت بر مىگزيند؛ حتى اگر در سنين كودكى باشد.
وی گفت: مقياس سن بالا، گرچه در ميان مردم مقياسى براى رسيدن به كمال محسوب مىشود، اما در بينش وحيانى قرآن ممكن است يك فرد در سن كودكى فضائل و كمالات و شرائط رهبرى جامعه را دارا باشد و امتيازات ويژه اى را كه لازمه رهبرى و امامت و نبوت است در او موجود باشد و خداوند متعال موهبت رسالت و امامت را به او عنايت كند و اطاعت از وى را بر مردم واجب و لازم گرداند.
حجت الاسلام امیری با اشاره به دانش و علم امام نهم با وجود سن کم رسیدن به امامت، ایشان را الگویی مناسب برای دانشمندان جوان عنوان کرده و گفت: امام نهم(ع) در مقام رهبرى امت اسلام، به عنوان الگوى دانشمندان جوان چنان در عرصه علم و دانش درخشيد كه دوست و دشمن را به تعجب و شگفتى واداشت. گفتگوها، مناظرات،پاسخ به شبهات عصر، گفتارهاى حكيمانه و خطابه هاى آن گرامى، گواه روشنى بر اين مدعاست.
وی ادامه داد: امام جواد(ع) در سنين نوجوانى عالمترين و آگاهترين دانشمند عصر خود بود و مردم از دور و نزديك به حضورش شتافته و پاسخ مشكلات علمى خود را از او دريافت مى كردند.
این کارشناس تاریخ اسلام با بیان این مطلب که دانش امام نهم (ع) همواره موجب شگفتی دوستان و دشمنان آن حضرت می گردید بر لزوم توجه نسل جوان به دانش اندوزی تاکید کرده و گفت: امام نهم در سن كودكى به امامت رسيد و دانش سرشار آن گرامى دوست و دشمن را به حيرت و شگفتى واداشت. بر جوانان مسلمان و مشتاق اهل بيت (ع) شايسته است كه از فرصت جوانى بهره گرفته و در جستجوى دانش با تمام وجود تلاش كنند و رهنمودهاى آن امام عزيز در زمينه علم و دانش را چراغ راه خويش قرار دهند.
وی تصریح کرد: از منظر امام جواد(ع) شايسته است كه يك جوان مسلمان به علم و دانش روى آورد و آن را به عنوان مونس و يار مناسب براى خود برگزيند، دوستان خود را بر اساس بينش و دانش انتخاب كند و شخصيت اجتماعى خود را به وسيله دانش و علم مشخص سازد، براى مجالس و ديدار ديگران علم هديه برد و در تنهايى و غربت و سفر، علم و دانش را بهترين همسفر و مونس خود بداند، چرا كه علم و دانش، سرچشمه تمام كمالات و ريشه همه پيشرفتهاست.
پژوهشگر برتر حوزوی با توصیه به جوانان گفت: با توجه به سخنان آموزنده امام جواد(ع) در عرصه علم و دانش بر همگان و از جمله جوانان لازم است از فرصت جوانى بهره گرفته و خود را به اين خصلت زيباى انسانى بيارايند و كسب معرفت و علم را سرلوحه برنامههاى زندگى خود قرار دهند.
حجت الاسلام امیری تاکید کرد: يك جوان شايسته و هدفمند بر اساس انديشهها و عواطف خود ممكن است به سوى برخى صاحبنظران و انديشمندان، متمايل شود، به جلسات آنان برود، به سخنرانىهايشان گوش فرا دهد و حرفهايشان را بشنود و بپذيرد.اما در اين ميان پيروى از گفتههاى آنان، اگر بر اساس حق نباشد، ممكن است انسان را به سوى باطل و راههاى انحرافى سوق دهد. بنابراين بر يك جوان مسلمان و متعهد زيبنده است كه تمايلات خود و گفتههاى ديگران را بر اساس انديشههاى صحيح و عقلانى بسنجد و راه خود را با معيار حقيقت انتخاب كند.
انتهای پیام