استاد عبدالشکور فلاح یکی از شخصیتهای قرآنی و قاری و داور بین المللی افغانستان می باشد. او متولد 1343 خورشیدی، فرزند حسن رضا در محله قلعه موسی شهر کابل در یک خانواده متدین چشم به جهان گشود. اصالت استاد از قریه علیخانی دره ترکمن از مربوطات ولسوالی سرخ پارسا در ولایت پروان میباشد. استاد دوره ابتدایی را در مکتب سعدالدین انصاری، متوسطه را در کارته پروان و دوره عالی را در لیسه نادریه شهر کابل سپری نموده است. استاد فلاح تلاوت قرآن را همزمان با تحصیلات مکتب آغاز کرد و در مدرسه محل تحصیلش در کابل، بعنوان قاری نوجوان مورد توجه عمومی قرار گرفت. قاری فلاح در مسابقات متعددی که از طرف وزارت حج و اوقاف افغانستان برگزار می شد، شرکت نموده و رادیو و تلویزیون افغانستان، قرائت هایش را در روزهای چهارشنبه در کنار تلاوتهای اساتید بزرگ آن زمان کشور، مانند مرحوم استاد نوروز علی فاخر، الحاج استاد برکت الله سلیم و استاد قاری وقار پخش میکرد. از اساتید ایشان میتوان، در بخش تجوید مقدماتی از شهید استاد مولوی نجف علی نجاتی و در بخش تجوید تکمیلی و صوت و لحن مرحوم استاد نوروز علی فاخر و در رشته اختلاف قرائات از استاد خیرمحمد محتاط نام برد. قاری عبدالشکور فلاح اکنون مشغول تحصیل در جامعه المصطفی(ص) العالمیه می باشد. او دوره کارشناسی و ماستری رشته علوم قرآن و حدیث را تمام کرده و در حوزه علمیه مشهد مشغول به تحصیل درس خارج فقه و اصول است. او در جامعه قاریان و حافظان افغانستان مقیم مشهد فعالیت داشته و عضو هیئت مدیره آن بوده و اکنون مسئول آموزش جامعه قاریان و حافظان در شهر کابل می باشد.

برخی از دستاوردها و فعالیت‌های قرآنی استاد عبدالشکور فلاح

1. مؤسس و بنیانگذار دارالقران عالی و تخصصی اسراء شهر کابل سال۱۳۹۲

2. کسب رتبه دوم رشته قرائت در سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تهران،ایران سال۱۳۶۳

3. کسب رتبه چهارم رشته قرائت در پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم تهران،ایران سال۱۳۶۵

4. کسب رتبه اول مسابقات سراسری قرائت در سطح مهاجرین مقیم ایران سال۱۳۶۵

5. کسب رتبه اول مسابقات قرائت نوجوان از سوی وزارت ارشاد و اوقاف افغانستان سال۱۳۶۰

6. قاری نوجوان و منتخب کشور جهت معرفی و اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور لیبی سال۱۳۶۰

7. داور سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تهران،ایران سال۱۳۹۵

8. داور اولین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم طلاب علوم دینی جهان اسلام سال۱۳۹۶

9. داور ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان جهان اسلام مشهد،ایران سال۱۳۹۶

10. داور دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم طلاب علوم دینی جهان اسلام سال۱۳۹۷

11. داور هفدهمین دوره مسابقات المپیاد بین‌المللی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه جمهوری اسلامی ایران سال۱۳۹۰

12. اولین مؤسس و مسئول مجمع قاریان و حافظان افغانستان مقیم مشهد سال۱۳۷۳

13. اولین مؤسس و مسئول جلسات قرآنی مهاجرین مقیم اصفهان سال۱۳۷۵

14. اولین رئیس و از بنیانگذاران جامعه قاریان افغانستان مقیم مشهد سال1385

15. از بنیان گذاران شورای عالی قاریان و حافظان افغانستان سال۱۳۹۲

16. عضو هیئت تحکیم مسابقات حسن قرائت تلویزیون آریانا سال۱۳۹۳

17. عضو هیئت تحکیم اولین دوره مسابقات سراسری حسن تلاوت قرآن کریم شبکه تلویزیونی آریانا و شرکت مخابراتی افغان بیسیم سال۱۳۹۸

18. عضو شورای علمای شیعه افغانستان سال۱۳۹۸

19. کارشناس قرآن و حدیث جامعه‌ المصطفی العالمیه نمایندگی کابل سال‌های [۱۳۹۳-۱۳۸۸]

20. استاد و مدرس علوم قرآنی و فنون قرائت در جامعه المصطفی مشهد و دانشگاه های خصوصی کابل [پیام نور، خاتم النبیین، دانشگاه بین المللی المصطفی]

21. کارشناس برنامه های قرآنی تلویزیون کوثر و تمدن و…

22. همکاری و عضویت در هیئت تحکیم مسابقات سالانه وزارت ارشاد و حج و اوقاف ج.ا.افغانستان تحت ریاست شیخ القرا برکت الله سلیم

23. تألیف کتاب آموزش تجوید و صوت و لحن قرآن کریم(زینة القرآن) و مقدمه ای بر آموزش و صوت و لحن استاد شهیدی و آثار و مقالات دیگر.

آثار
يكى از تأليفات ايشان، كتاب «زينة القرآن» مى‌باشد كه در موضوع آموزش تجويد قرآن كريم و نكاتى درباره صوت و لحن در آن، به رشته تحرير درآمده است. وى علاوه بر اين كتاب، انواع جزوات آموزشى قرآنى نوشته و همچنين مقاله‌هايى در موضوعات «عالم برزخ از نظر روايت و قرآن» و «اختلاف قرائت» و جزاوت بزرگ و كوچك ديگرى در زمينه قرآن نوشته‌اند كه تاكنون به چاپ نرسيده است.

استاد قاری فلاح درباره زندگی‌نامه و فعالیت های قرآنی خود گفته است:
از سنین نوجوانی به فعالیت های قرآنی رو آوردم و چهارمین قاری کشور و اولین قاری جوان شیعی بودم که در سال ۱۳۶۰ شمسی در رادیو افغانستان به اجرای قرائت قرآنکریم پرداختم و سپس در سال ۱۳۶۲ راه مهاجرت به سمت ایران را برگزیدم و در ایران هم در کنار تحصیل علوم حوزوی، فعالیت های قرآنی را پی گرفتم و با برپایی محافل، مجالس و کلاس های قرآنی، صدها نفر شاگرد فرهیخته و فهیم قرآنی تقدیم جامعه کردم و پس از بازگشت به وطن نیز این روند را ادامه دادم.

آقای فلاح گفت: در سال ۱۳۸۸ به دعوت بزرگان به خصوص حضرت آیت الله تقدسی (ره) وارد افغانستان شدم و در تلویزیون کوثر در بخش دینی فرهنگی و اجتماعی قرآنی مشغول کار گردیدم و افزون بر آن در این مدت همکاری با نمایندگی جامعه المصطفی نیز بخشی از فعالیتم بود.

این استاد برجسته قرآنی افزود: در سال ۱۳۹۲ موفق شدم که مدرسه دارالقرآن اسراء را تاسیس کنم و تاکنون بیش از ۲۰۰۰ شاگرد در رشته های مختلف قرآنی تربیت کردم و فعلا نیز در خدمت تعلیم و تربیه جوانان در سطح بالای آموزشهای قرآنی به خصوص در غرب کابل هستم.
حجت الاسلام والمسلمین قاری عبدالشکور فلاح، گسترش فعالیت های قرآنی را در شرایط فعلی کشور مؤثر دانست اما گفت: موسسات قرآنی با مشکلات مالی شدیدی مواجه هستند به خصوص دارالقرآن اسراء اگر امکانات مناسبی در اختیار داشته باشد می تواند منشأ اثرات و برکات زیادی خواهد شد.

او نبود جای ثابت برای دارالقرآن اسراء را از مشکلات عمده فرا راه این مرکز قرآنی عنوان کردو گفت: اگر دار القرآن اسراء جای ثابت داشته باشد می تواند بیشتر فعالیت کند.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=24235

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب