مدرسه القرآن یک از چند مجموعه فرهنگی متعلق به مجتمع قرآن و عترت می باشد که در سال 1375ه ش در هرات تاسیس گردید.

اما تاریخچه کلی:

با مطالعه مکتبخانه های قدیم و شیوه تدریس توسط ملاامامان مساجد و آتونها آسیب ها و بدآموزیهای این سبک تفصیلاً تحقیق و شمارش شد و با توجه به عقیده خاص مردم مسلمان ما از مرحله کودکی به قرآن و وجود فطرت خداجویی و کمال‌جویی اطفال ایجاب می کرد تا طرحی نو همراه با قصه گویی، حفظ آیات کاربردی در زندگی و آشنایی با مفاهیم در قالب اشاره اما با شیوه نشاط و فعال از طریق اُنس قرآن با فطرت اطفال همراه شود. لذا اولین مدرسةالقرآن با سبک جدید و کلاسیک زیر نظر مجتمع در منطقه بکرآباد افتتاح و به مرور زمان شعبات متعددی در مناطق مختلف شهر هرات باستان افتتاح گردید.

اهداف مدرسه:
* آموزش کتاب وحی از کانال اُنس با قرآن کریم اما با شیوه های فعال و در قالب بازی و در فضای مطلوب اطفال.
* آموزش کتاب وحی همراه با مفاهیم از کانال اشاره تا فهم کتاب وحی از کودکی به صورت عادت در بیاید .
* رفع آسیب های موجود قدیم و رفع بدآموزیهای آن روش که عمده اش این بود که اُنس را از قرآن‌آموز می گرفتند و تعلیم در قالب چهره عبوس با چوب و فلک و خالی از برنامه های تربیتی و به صورت بسیار خشک و تجملی بود.
* تدریس تجوید با زبان کودکانه در سنین 5 سال 6 سال درحالی که قبل از این طرح در سنین بالای 18 سال در حوزات علمیه و مکاتب و مساجد و دارالعلوم مشغول فراگیری بودند.
* رفع مهجوریت قرآن از فضاهای آموزشی قدیمی و سبک های قدیمی و فراگیرساختن این طرح در داخل مکاتب مدارس خصوصی و سایر مراکز قرآنی.
* رفع خلاء سیستم آموزشی بین خانه و مکتب در نظام تعلیمی کشور که یا نبود و یا بسیار ضعیف بود در قالب طرحی به نام آمادگی و اجراء آن در قالب مراکز کودکستان و آمادگی و مشهور به مدرسةالقرآن.
* لبیک به حدیث ثقلین پیامبر اعظم از حیث عمل که در آخر عمرشان بیان فرمودند لذا این طرح جزء اهداف زیر بنایی محسوب می شود مجتمع قرآن عترت مسمی شده است.

امکانات مدرسه:
فضای مناسب درسی وسیع، بانشاط، با ابزاری بازی و امکانات خوب تدریسی، ترانسپورت مجهز.

چشم انداز کلی فعالیت ها و مأموریت ها:
الف : اعمال چشم انداز 5 ساله تدوین شده شورای عالی مجتمع درخصوص برنامه های قرآنی طی 14 ماده.
ب : حفظ دستاوردهای قبلی فعالیت ها و حرکت به سوی اُنس بیشتر قرآن و تخصصی ساختن بعد مفاهیم قرآن برای همه سنین.
ج : تسلط بر بهترین شیوه های تدریسی مفاهیم و شیوه حفظ به گروه های مختلف.
د: راه اندازی مراکز قرآنی به صورت خودگردان در مناطق که زمینه ها مساعد است.

خدمات:
مربوط به قرآن آموزان گسترش فضای وسیع تر، تبدیل وسایل بازی فعلی به وسایل ایمنی تری، متنوع ساختن آنان، ارائه خدمات بیشتر توسط مربیان تخصصی بهداشت، خدمات مشاوره ای بیشتر و خدمات درمانی و عمق بخشی بیشتر به روابط اولیاء با مدرسه و برگزاری برنامه ها و کلاسهای ویژه برای اولیاء اخصاً مادران در طول سال و تغیر شیوه ارتباط از طرف سامانه پیامک و چگونگی اطلاع یافتن اولیاء از برنامه های مدرسه وضعیت درسی و ارزشی قرآن آموزان.

فضاء و تجهیزات:
قسمتی از فضاها موقوفه افراد خیر مثل فضای مرکز شماره یک جنب مدرسه عترتیه، فضای مدرسه مرکز شماره 2 بکرآباد سلجوقی 16، فضای مدرسه مرکز مهری 8 کولاب جنب مسجد موسی ابن جعفر، فضای مکتب تعلیمی خصوصی بینات واقع در فیروزآباد که اغلب زمین ها وقف و ساختمانها با بودجه بیت المال ساخته شده است. و قسمتی از فضاهای درسی به صورت کرایی است.
اما تجهیزات در بعد آموزشی، تدارکاتی، ترانسپورتی، وسایل بازی و تفریحی، کتابخانه، لابراتوار، کامپیوتر، انترنیت، وسایل ارتباطی، وسایل آزمایشگاهی، چشم، سلامت، در حد کافی و عالی در همه مراکز در فراخور تقاضا موجود است.

فعالیتهای مذهبی:
وفیات و ذوات مقدسه انبیاء الهی با توجه به زمانهای مناسب و تا حدی محدود با رویکرد تقریبی وحدت مذاهب به دور از حساسیت ها معمولا به فراخور استعداد ها گاه در سر صف گاه در صنف، در سالن مراسم دانش آموزی و گاه در حد دعوتی بیرونی در حد بودجه مناسبت ها تجلیل می گردد که جشن قرآن، اختتامیه های پایان سال، اختتامیه ها در مناسبت تکریم جزء محافل مشهور بعضاً پر جمعیت ترین محافل مراکز قرآنی است.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=20457

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب