مسجد «حسن دوم» مسجدی است در شهر کازابلانکا یا دارالبیضاء در مراکش یا مغرب اسلامی که به لحاظ وسعت پس از مسجد الحرام و مسجد النبی قرار دارد، در ساحل شهر کازابلانکا و بخشی از آن بر روی آب قرار دارد و با کمکهای مردمی ساخته شده است.

مسجد حسن الثانی (حسن دوم) کازابلانکا در سال ۱۹۹۳ بعد از هزینه‌های کلان و کارهای هنری پیچیده به اتمام رسید و حاصل آن یکی از بزرگ‌ترین و زیباترین مساجد جهان بود. تازگی درخشان و غنای بی‌بدیل آن با سایر قسمت‌های کازابلانکا، تضاد شدیدی را در شهر ایجاد کرده است. کارساخت مسجد حسن دوم در سال ۱۹۸۷ آغاز و در سال ۱۹۹۳ به پایان رسید تا به مناسبت شصتمین سال تولد حسن دوم پادشاه مراکش افتتاح شود.

آشنایی با مساجد جهان-13| مسجد حسن دوم مراکش؛ سومین مسجد بزرگ دنیا

این مسجد بلندترین ساختمان در جهان مسجد محسوب می‌شود که ارتفاع مناره‌های آن به ۲۱۰ متر می‌رسد و با داشتن ۲۰ هزار متر مربع وسعت بزرگ‌ترین مسجد جهان پس از مسجد الحرام و مسجد النبی به شمار می‌رود.

مسجد حسن دوم ظرفیت پذیرش ۲۵ هزار نفر را دارد که از این تعداد مکان نمازخواندن پنج هزار زن جدا شده است و در کنار دریای آتلانتیک قرار دارد و با نورهای لیزری جهت مکه را از مناره‌های خود نشان می‌دهد که نور آن را می‌توان از فاصله چند مایلی در دریا مشاهده کرد.

میشل پینسیو، معمار فرانسه طراحی و معماری این مسجد را برعهده داشت است. دیوارهای مسجد حسن از بتون و مرمر ساخته شده و محوطه داخل آن دارای ستونهای مرمری و گنبدی با حکاکی چوب است و دیوارهای داخلی آن از گچ بری‌های بسیار زیبا برخوردار است. محوطه مرکزی مسجد داری سقفی است که می‌توان آن را باز و بسته کرد. این مسجد با کمکهای مردمی ساخته شده است.

مسجد الحسن الثانی فی الدار البیضاء، سمبل مغرب نیز به حساب می‌آید.

آشنایی با مساجد جهان-13| مسجد حسن دوم مراکش؛ سومین مسجد بزرگ دنیا
آشنایی با مساجد جهان-13| مسجد حسن دوم مراکش؛ سومین مسجد بزرگ دنیا

همچنین ۵۶۰۰۰۰ سنگ در آن بکار رفته، ستونهای آن دو هزار و پانصد متر مساحت نماز خانه ۲۰٫۰۰۰ متر مربع برای ۲۵٫۰۰۰ نماز گزار بعلاوه ۸۰ هزار متر مساحت فضای سنگ‌فرش بیرونی. سقف آن باز و بسته می‌شود.

مناره اذان آن أندلسی است و ارتفاع ۲۱۰ متر و مرتفع‌ترین بنای اسلامی است، مسجد روزعید شصتمین سال تولد ملک حسن ثانی سال ۱۹۹۳ م. انجام شد؛ ۲٫۵۰۰ معمار و ۱۰٫۰۰۰ کارگر حرفه‌ای ۶ سال شبانه روز کار کرده‌اند.

سبک معماری مسجد حسن الثانی یادآور تأثیرات مورها بوده و تصویری از الحمرای اسپانیا را به ذهن می‌آورد. طاق‌های نعل اسبی در بیرون و درون بنا و دیوارها و ستون‌های داخلی به زیبایی با نقوشی پیچیده حکاکی شده‌اند.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=29129

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب