استاد محقق گفت که اکثر علما بر روی کتابهایی متمرکز شدهاند که در تبلیغ آنها در جامعه و جذب جوانان موثر نیست، باید تمامی تبلیغات برگرفته شده از قرآن کریم باشد تا جوانان جذب مراکز دینی و مذهبی شوند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان، یازدهمین همایش مبلغان خود را با همکاری بنیاد بین المللی عاشورا تحت عنوان «راهکارهای جذب جوانان به مراکز دینی و مذهبی» و با مشارکت علمای مطرح افغانستان، برگزار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین «سیدحسین عالمی بلخی» رییس مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان در این همایش به حضور محدود جوانان در مراکز دینی و مذهبی اشاره کرد و گفت که هدف اصلی این همایش، جستوجوی راهکارهای مناسب برای جذب جوانان به مراکز دینی و فرهنگی است. این که چه کارهایی باید صورت بگیرد و نیز مبلغان باید چه ویژگیهایی داشته باشند تا جوانان به سمت مراکز دینی جذب شوند.
رییس مجمع محبان اهلبیت افغانستان افزود: روشهای مناسبی برای جذب جوانان وجود دارد از جمله تقدم در سلام، احترام به جوانان، گوش دادن به سوالات جوانان به صورت دقیق و پاسخ دادن به این سوالات به صورت مناسب که برای آنها، قانعکننده باشد.
اهمیت پاسخ دادن به سوالات جوانان توسط مبلغان
عالمی بلخی در ادامه به روش های دیگری جذب جوانان به مراکز دینی و مذهبی پرداخت و تاکید کرد که ایجاد گروههای مشترک با جوانان و نیز پاسخ دادن به سوالات جوانان در شبکه های اجتماعی از جمله روش های موثر در جذب جوانان به مراکز دینی و مذهبی است.
وی خاطرنشان ساخت: انتخاب محتوای مناسب از سوی مبلغ از جمله مواردی است که جوانان را به مراکز دینی و مذهبی، جذب میکند؛ اینکه چه چیزی در منابر مطرح شود، اهمیت به سزایی دارد و این روند تبلیغات را هدفمندتر و موثرتر میسازد.
حجتالاسلام و المسلمین استاد محقق، عضو مجمع محبان اهلبیت افغانستان در ادامه این همایش از علما خواست که برای روش تبلیغی خود از قرآن کریم بهره بگیرند و درسهای تفسیر قرآن کریم را برای جوانان، برگزار کنند.
استاد محقق گفت که اکثر علما بر روی کتابهایی متمرکز شدهاند که در تبلیغ آنها در جامعه و جذب جوانان موثر نیست، باید تمامی تبلیغات برگرفته شده از قرآن کریم باشد تا جوانان جذب مراکز دینی و مذهبی شوند.
او با بیان اینکه درسهای تفسیر قرآن کریم باید به صورت تخصصی در مساجد برگزار شود، گفت: عالم باید خود را با علوم روز مجهز نماید تا بتوانند دیگران از جمله جوانان و دانشگاهیان را جذب کند.
لزوم سپردن کمیتههای فرهنگی مساجد به جوانان
در همین حال، حجتالاسلام و المسلمین عبدالرئوف مهدوی، یکی دیگری از علمای شیعه افغانستان در این همایش تاکید کرد که جوانان این کشور باید در تصمیمگیریها، مشارکت داده شوند و برای جذب جوانان، کمیتههای فرهنگی مساجد به آنها سپرده گردد.
این عالم شیعه در عین حال تاکید کرد که از یک سو خانوادههای افغانستانی نباید در قبال جوانانشان بیتفاوت باشند و از سوی دیگر باید برای جذب جوانان، برنامههای فرهنگی طبق قرآن کریم برگزار شود.
حجتالاسلام و المسلمین سیدحسینی بلخابی عضو مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان در این همایش اظهار داشت که علما باید روی زیربنای فکری جوانان کار کنند و کلاسهایی برگزار شود که به شبهات جوانان، پاسخ داده شود.
او با بیان این که صرف جذب جوانان به مراسمهای مذهبی کافی نیست، گفت که باید جوانان به سمت حضور در مراکز دینی و مذهبی، جذب شوند و انگیزه و علاقهمندی برای آنها در این زمینه، ایجاد گردد.
حسینی بلخابی در این همایش پیشنهاد کرد که باید در هر مسجد، کانون فرهنگی ایجاد شود و ائمه جماعات در مساجد، جوانان را جذب کنند و کار فکری و اعتقادی روی آنها کنند و پس از آن روند جذب سایر جوانان به مراکز دینی و مذهبی، رخ خواهد داد.
جمع بندی مباحث همایش
حجتالاسلام والمسلمین صالحی، عضو مجمع محبان اهلبیت(ع) افغانستان در جمع بندی مباحث مطرح شده در همایش گفت: سوالات جوانان در شرایط کنونی، علمی و به روز است و علما باید با دقت به این سوالات، پاسخ بدهند، اما در برخی موارد این روش به درستی توسط علما، انجام نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: گستره تبلیغ باید فراتر از مراکز دینی برود و دامنه آن به مراکز آموزشی و دانشگاهها نیز برسد تا میزان حضور جوانان در مراکز دینی و مذهبی، افزایش یابد.
………………………..
پایان پیام/ ۲۶۸