به گزارش افق اندیشه نشست فرهنگی «نکات اخلاقی در کلام امام زین العابدین(علیه السلام)» در مدرسه علمیه خدیجة الکبری(سلام الله علیها) استان سرپل از مدارس پیوسته نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان، با حضور اساتید و طلاب خواهر و کارشناسی حجت الاسلام و المسلمین محمدعارف امینی برگزار گردید.
نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و سپس برنامه های فرهنگی اجرا گردید و در ادامه حجت الاسلام و المسلمین امینی با تمسک به حدیثی از امام زین العابدین (علیه السلام) گفت: قال علی بن الحسین علیه السلام: ثَلاثٌ مُنْجِیاتٌ لِلمومِن : کَفُّ لِسانِهِ عَنِ النّاسِ وَاغتِیابِهِمْ، وَإ شْغالُهُ نَفْسَهُ بِما یَنْفَعُهُ لاِّخِرَتِهِ وَدُنْیاهُ، وَطُولُ الْبُکأ عَلی خَطیئَتِهِ؛ امام زین العابدین علیه السلام: سه چیز نجات دهنده مؤمن است: نگه داشتن زبانش از مردم و از غیبت کردن آنها، مشغول شدن به آنچه برای آخرت و دنیایش سودمند است و بسیار گریستن بر گناهانش».
وی افزود: علی بن حسین علیه السلام در این روایت به سه مورد اشاره میکنند که میتواند برای مؤمن نجاتدهنده باشد. اولین مورد، کنترل زبان و خودداری از غیبت و دسیسهچینی درباره دیگران است. غیبت و سخنچینی میتواند روابط انسانی را به خطر بیندازد و جامعه را دچار تفرقه کند. بنابراین، پرهیز از این رفتار نه تنها بر روح فرد تأثیر مثبت میگذارد بلکه باعث تقویت روابط اجتماعی نیز میشود.
حجت الاسلام و المسلمین امینی گفت: دومین نکتهای که ایشان اشاره کردهاند، اهمیت مشغول کردن خود به کارهایی است که به سود دنیا و آخرت هستند. این به معنای آن است که مؤمن باید وقت خود را به خوبی مدیریت کند و به فعالیتهایی بپردازد که هم در زندگی دنیوی و هم در سرنوشت جاودانیاش مؤثر است. این کار میتواند شامل عبادت، خدمت به دیگران، یا تحصیل علم باشد.
سخنران نشست در پایان اظهار داشت: سومین نکته، طولانی بودن گریه و اندوه بر خطاها و گناهان خود است. حساس بودن نسبت به خطاها و ابراز پشیمانی به افراد کمک میکند تا از اشتباهات خود درس بگیرند و مسیر صحیحتری را در زندگی انتخاب کنند. این نوع اندوه، نه تنها نشاندهندهٔ توبه و پشیمانی است بلکه میتواند فرد را به سمت بهبود شخصیت و رفتارهای درست سوق دهد.
/پایان/