پرسش:

درباره عبادت حضرت زینب (س) چه روایاتی وجود دارد؟

پاسخ:

آن‌طوری که در روایات آمده، در این‌باره دو-سه نکته بسیار قابل‌دقت است. یک نکته این است که نقل شده است زینب کبری(سلام‌الله علیها) حتی در شب عاشورا و شام عاشورا یعنی در این دو واقعه بی‌نظیر، نمازشب‌شان ترک نشده و لذا فاطمه امام حسین(علیه‌السلام) نقل می‌کند: «من دیدم عمه‌ام زینب(سلام‌الله علیها) در شب عاشورا در محراب عبادتش ایستاده بود، دعا می‌خواند و به خداوند سبحان استغاثه می‌کرد». علاوه بر شب عاشورا، شام عاشورا هم این اتفاق افتاده و نقل شده است که نماز شب آن بانو ترک نشد. امام سجاد(علیه‌السلام) نقل می‌فرماید: «عمه‌ام زینب(سلام‌الله علیها) در مسیر اسارت از کوفه به شام همه واجبات و مستحباتش را به جا می‌آورد و از هیچ‌کدام از واجبات و مستحبات خودش غفلت نکرد. فقط عمه جانم در یکی از منازل به خاطر شدت ضعف و گرسنگی نماز شبش را نشسته خواند و علت آن هم این بود که سه روز عمه جانم غذا میل نکرده بود؛ چون در این مسیر به هر اسیری شبانه روز یک قرص نان می‌دادند و عمه‌ام حضرت زینب سهمیه خودش را بیشتر اوقات با بچه‌ها تقسیم می‌کرد»(ریاحین‌الشریعة، ج ۳، ص ۶۱ و خصائص زینبیه، ص ۱۲۰ نقل از کبریت احمر)

علاوه بر این نکته، امام حسین(علیه‌السلام) خودش معصوم و حجت و مَصَب فیض الهی است و قاعده امکان اشرف در رابطه با او صادق است؛ اما هنگامی که خواست برای آخرین لحظه از خیمه و خانم‌ها و اقربای خودش وداع کند، به حضرت زینب عابده آل‌محمد(ص) فرمود: «یا اُخْتاهُ لا تَنْسِینی فِی نافِلَةِ اللَّیْل»(شیخ ذبیح‌الله محلاتی، ریاحین‌الشریعة، تهران، دارالکتب الاسلامیه، ج۳، ‌ص۶۳-۶۲) خواهرم در نمازشبت مرا فراموش نکن.

این ها همه نشان از عبادت و تعبد و تهجد این بانو دارد و همه آن چه که در یک بنده صالحه می‌تواند باشد، الحمدلله در گوهر وجود آن حضرت وجود داشته است.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=25874

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب