پرسش:

این همه معجزه از پیامبران در کتب آسمانی و دینی ذکر شده است‌، آیا مستندات تاریخی و علمی – نوشته‌ها، سنگ نوشته‌ها‌، اقوال معتبر‌، تاییدیه‌های علمی و آزمایشگاهی و… – که مورد تایید افراد غیر آن دین باشد‌، کشف و گزارش شده است؟

پاسخ:

آیا کسانی که دین ندارند، در پی یافتن آثاری هستند که گزاره‌های کتب آسمانی را به اثبات برسانند؟! آیا ما باید فریب بخوریم و در پی یافتن آثاری باشیم تا حقانیت وحی را برایشان به اثبات برسانیم؟!
کدام قولی از وحی معتبرتر است که کلام وحی با آن به اثبات رسد؟!
مستحضرید که این پرسش، اختصاصی به جمعی دانشجویی ندارد، بلکه مدتی است که در فضای مجازی فرافکنی می‌شود و برای تأیید قصص قرآنی یا معجزات الهی، مستندات تاریخی یا سنگ نوشته و … می‌خواهند!
می‌گویند: «مستندات علمی و آزمایشگاهی و …»، چرا که می‌خواهند در قالب پرسش، القا کنند که اولاً قرآن مجید علمی نیست و ثانیاً علم، فقط علوم مادی و آزمایشگاهی می‌باشد! یعنی همان جهان‌بینی و دیدگاه ماده‌گرایان که به جز دنیا مادی چیزی نمی‌بینند، نمی‌شناسند و باور ندارند!
«ذَلِكَ مَبْلَغُهُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اهْتَدَى» (النّجم، 30)
– اين منتهاى دانش آنان است؛ پروردگار تو خود به [حال] كسى كه از راه او منحرف شده داناتر و او به كسى كه راه يافته [نيز] آگاه‌تر است.
الف – اکنون چه کنیم؟! آیا آنها باید سطح دانش و بینش خود را ارتقا بخشند، یا ما باید منفعل شویم، بازی بخوریم و بکوشیم تا قصص قرآنی یا معجزات را با اقوال تاریخی و سنگ نوشته‌ها به اثبات برسانیم؟!
ب – برای کسی که نسبت به خداوند سبحان، نبوت و وحی، شناخت و ایمانی ندارد؛ چه فرقی دارد که در قرآن مجید چه آمده است؟ اما برای کسی که معرفت و ایمان دارد، ملاک سنجش و داوری، کلام وحی است، نه سنگ نوشته! اگر آن چه در کتاب آسمانی آمده، در اقوال دیگر هم آمده باشد، مورد قبول است؛ اما اگر در مستندات تاریخی یا سنگ‌نوشته‌ها به آنها اشاره نشده باشد و یا مغایر باشد، آن چه اعتبار دارد کلام وحی می‌باشد.
ج – به برخی از قصص قرآنی، در کتب تاریخی نیز اشاره شده است، اگر چه ممکن است کم و زیاد داشته باشند، چرا که وحی نیست، بلکه نوشتۀ انسان‌هاست! حال برای پاسخ چه کنیم؟! آیا فریب بخوریم و برویم تمامی اقوال کتب تاریخی را با سند برایشان بیاوریم؟!
د – اسم‌هایی چون «آدام، آدم – آبراهام، ابراهیم – ژوزف، یوسف – مری یا ماریا، مریم – میشائل، میکائیل – گابریل، جبرئیل و …» در میان غربی‌ها، همه بیانگر آن است که با این وجودهای مقدس، آشنایی داشته و دارند.
ھ – اماکنی چون: مکۀ معظمه که قدمتش به حضرات ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام می‌رسد – بیت المقدس که قدمتش به زمان حضرت موسی علیه السلام می‌رسد – مقبره‌های انبیای الهی در شهرهای گوناگون و حتی احرام ثلاثۀ مصر که گویای تاریخ فراعنه می‌باشد و …، همه آثار تاریخی به جا مانده می‌باشند.
و – قصص انبیایی چون حضرات داود، سلیمان، موسی، عیسی و … علیهم السلام در کتب تاریخی – تندیس حضرت داود علیه السلام، که در سال ۱۵۰۴ میلادی، توسط میکل‌آنژ، نقاش و مجسمه‌ساز برجسته ایتالیائی ساخته شد – تابلوی نقاشی شام آخر، از لئوناردو داوینچی – تابلوی تومای شکاک اثر کاراواجیو – مجسمه‌های فراوان و قدیمی از حضرت مریم و تولد حضرت مسیح علیهما السلام و صدها تابلو، نوشته، سنگ نوشته و آثار دیگر وجود دارد که تصویر برخی از آنها دربارۀ حضرت یوسف علیه السلام، در این پایگاه ایفاد شده است (1) – می‌توانند بروند و مطالعه کنند.
معجزات
توقع دارند که از معجزاتی چون طوفان نوح، گلستان شدن آتش برای حضرت ابراهیم علیه السلام، عذاب‌ قوم لوط، شکافته شدن رود نیل با ضربۀ عصای حضرت موسی‌، یا معراج حضرت مسیح علیهم السلام، چه آثاری باقی مانده باشد؟!
آیا اگر این معجزات، در اقوال تاریخی آمده باشد، علمی و مورد قبول است، اما اگر فقط در کتب الهی و قرآن مجید بیان شده باشد، علمی و مورد قبول نمی‌باشد؟! آیا حقانیت این وقایع، در آزمایشگاه به اثبات می‌رسد؟!
●- اگر دنبال دیدن معجزات هستند، به خودشان نگاه کنند، به خلقت زمین و آسمان و ربوبیّت آن بنگرند، به تولد و مرگ توجه کنند، به پدید آمدن ابرها و بارش باران بنگرند، به کوه‌هایی که میخ‌های زمین هستند بنگرند، به خلقت و حیات یک پشه بنگرند … که خلقت تماماً معجزه می‌باشد، چرا که دیگران از خلقت و وجود بخشیدن عاجزند.
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُبَابًا وَلَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَإِنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبَابُ شَيْئًا لَا يَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَالْمَطْلُوبُ» (الحج، 73)
– اى مردم مثلى زده شد پس بدان گوش فرا دهيد كسانى را كه جز خدا مى‏‌خوانيد هرگز [حتى] مگسى نمى ‏آفرينند، هر چند براى [آفريدن] آن اجتماع كنند و اگر آن مگس چيزى از آنان بربايد نمى‌توانند آن را بازپس گيرند؛ طالب و مطلوب هر دو ناتوانند.

●- اگر می‌‌خواهند معجزات را در آزمایشگاه ببینند، کافیست به مغز انسان و پیچیدگی‌هایش دقت کنند، دی‌ان‌ای و ژن‌ها را مطالعه کنند، یک هستۀ کوچک را بشکافند و با تأمل، تفکر، تعقل و بصیرت، به عظمت و پیچدگی همان ذره و نقش آن نظام هستی بنگرند و به اعجاز خلقت و ربوبیّت الهی پی‌ببرند.
●- اگر معجزه می‌خواهند، قرآن کریم را که معجزۀ ماندگار خداوند سبحان می‌باشد و سراسر علم و حکمت است، کتاب خداشناسی، معاد شناسی، انسان‌شناسی، جامعه‌شناسی، رفتار شناسی، دوست و دشمن شناسی، حقوق، اخلاق و البته تاریخ برخی از پیامبران و امم گذشته برای درس و عبرت می‌باشند را بدون بغض، کینه، دشمنی، پیش داوری و با تفکر و تعقل بخوانند، باشد که راه یابند.

 

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=22965

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب