ارزیابی اخبار قضاوتهای حضرت علی

رویکرد کتاب تاریخی است؛ در کتاب اخبار قضاوت‌های امیرالمؤمنین(ع) شیوه خاص علوم حدیثی را پیاده کرده‌ام و به بررسی منابع و بررسی سند و بعد ازآن به بررسی متن احادیث پرداخته‌ام؛ در این کتاب ابتدا به لحاظ تاریخی منابع بررسی‌شده است که این منبع ممکن است اعتبار و نسبت آن با نویسنده به چه شکل باشد، در قسمت سندی نیز به بررسی احوال راویان و گرایش‌های آن‌ها پرداخته‌ایم.

به‌عنوان‌مثال راوی ممکن بوده قاضی باشد و اخباری را نقل کرده، همان‌گونه که در بحث نشانه‌های ظهور گفته‌ایم اگر یک راوی از یکی از فرقه‌هایی است که در موضوع مهدویت متهم است مثل واقفیه که امام کاظم(ع) را مهدی می‌دانند یا یکی از فرقه‌هایی که در موضوع مهدویت سوءاستفاده‌هایی دارند، اگر در سلسله روایت باشند و اگرچه در کتب رجالی به‌حسب ظاهر ثقه باشند و می‌تواند در کتب فقهی از آن‌ها نقل حدیث شود، اما در موضوع مهدویت نمی‌توانیم از این راوی بپذیریم. به‌این‌ترتیب بحث سندی یک مقدار تاریخی می‌شود.

در بعد محتوا و متن احادیث گفته‌ایم آیا می‌تواند در آن فضا این روایت اتفاق افتاده باشد یا خیر؟! مثلاً اینکه روایتی داشته باشیم که درباره امیرالمؤمنی [کتاب ارزیابی اخبار قضاوت‌های امیرالمؤمنین (ع)] ن(ع) نقل‌شده که در کوفه چنین اتفاقی افتاد و ایشان چنین قضاوتی کرد، آیا کوفه چنین جایگاهی داشته که چنین اتفاقی رخ بدهد یا خیر؟!

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=42791

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب