تراث الشيعة القرآني که جمع زیادی از نویسندگان تحت اشراف محمدعلی مهدویراد، فتحالله نجارزادگان و علی فاضلی، در نگارش آن دخالت داشتهاند و به معرفی میراث قرآنی شیعه و کتابهای تفسیری شیعه در طول تاریخ میپردازد.
این مجموعه شامل رسالههای مختصر و کمحجم قرآنی از میان نسخههای خطی آثار قرآنی شیعه امامیه است. ازآنجاکه این رسالهها معمولا بهصورت مستقل، چاپ و نشر نمیشود، محققان گردآورنده این مجموعه بر آن شدهاند که در هر مجلد چند رساله را در کنار هم جای دهند. پرونده این مجموعه همچنان گشوده و مجلدات دیگر در دست تدوین و نشر است.[۱]
در واقع این مجموعه مجموعهای از میراث مکتوب و رسالههای علمی است که از سوی عالمان و محققان شیعی در عرصه قرآنشناسی، تفسیر و علوم قرآنی در قرون گذشته نگارش یافته است. مطالب این مجموعه در ۲ بخش کلی علوم قرآنی و تفسیر تدوینیافته است. در بخش علوم قرآن رسالهای از حر عاملی در اثبات تواتر قرآن تصحیح و احیاء شده است. در بخش تفسیر رسالههای کوتاهی در تفسیر سوره توحید، اسرار و حکمتهای آیه بسمله، اسرار سوره توحید، اسرار آیات و تفسیر آیه نور از عالمان قرن ۱۱-۱۳ شناسایی و تصحیح گردیده است. در مقدمه هر رساله پیرامون صاحب رساله و آثار و آرا و فعالیتهای علمی آن شخصیت مطالب کوتاهی ارائه شده است.
رسائل این مجموعه، از لحاظ زمانی مربوط به قرن ۱۰ تا ۱۴ هجری قمری است. این رسالهها از میان ذخائر و نسخ خطی شناسایی گردیده و در تصحیح آنها علاوه بر دقت در احیاء میراث کهن به مآخذ و منابع دیگر نیز مراجعه شده است.
تراث الشیعه القرآنی، تحت عنوان میراث قرآنی شیعه به فارسی ترجمه شده است.