اين كتاب در بردارندهى مجموعهاى از سؤالها و جوابهاى آنها در ابواب مختلف فقهى و اصول عقايد مىباشد.
از آنجايى كه فتاواى مؤلف و جوابهاى مسائل اعتقادى به صورت پراكنده بوده است محمد بن محمد يوسف ميثمى جوشقانى با تأييد وى به گردآورى، و مرتب نمودن آنان در دو قسمت كلى فقه و اصول عقايد در دو مجلد همت گماشته است.
جلد اول شامل فتاواى مؤلف بر اساس ابواب فقهى است و جلد دوم نيز شامل اصول عقايد، احاديث و آيات مشكل مىباشد كه بعدها کتابهاى مستقلى مثل رسالههاى رضاع، منجزات مريض و عدم حجيت مظنه به مطالب جلد دوم ضميمه شدهاند.
مطالب كتاب چون در زمانهاى متفاوت و براى افراد مختلف نوشته شده است، از نظر اختصار و تفصيل يا فارسى و عربى بودن يكسان نيستند. بيشتر جوابهاى سؤالات فقهى به صورت فقه فتوايى است ولى در مواردى نيز به صورت فقه استدلالى نوشته شده و در مسائلى مانند بحث غروب شرعى به مباحث علم نجوم نيز اشاره شده است.
اين كتاب پس از ساير کتابهاى مؤلف گردآورى شده و لذا تفصيل بعضى از مباحث به کتابهاى فقهى ديگر وى نظير وسيلة النجاة، مستند الشيعة و تذكرة الأحباب ارجاع داده شده است و بنا بر اين تاريخ تأليف آن مربوط به سالهاى آخر عمر وى مىباشد. البته بعضى از کتابهاى ملحق به آن مثل رسالهى عدم حجيت مظنه در سال ۱۲۳۰، رسالهى وجوب حج بر مديون در سال ۱۲۲۳(۱۲۲۷ خ)، رسالهى حكم ادراك اضطرارى مشعر در سال ۱۲۱۱، رسالهى رضاع در سال ۱۲۳۶ و رسالهى منجزات مريض در سال ۱۲۱۰ ق. پايان يافتهاند.
كتاب موجود در سه مجلد چاپ شده است كه جلد اول تمام عبادات و قسمتى از معاملات و ايقاعات را در بر دارد. جلد دوم شامل قسمت ديگرى از معاملات و ايقاعات و قضاء و شهادات و حدود و ديات مىشود و جلد سوم شامل مباحث متنوع اعتقادى مربوط به اصول نبوت، امامت و مسائل اخلاقى غيبت و بعضى از مسائل مربوط به تقليد، خلقت عالم و مبحث اصولى حجيت مظنه و مباحث فقهى حج، رضاع، و منجزات مريض است.