دوره شش جلدی کتاب مناقب خاندان نبوت و امامت(برگردان فارسی مناقب آل ابیطالب) تألیف «ابو جعفر محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی» با ترجمه حسین صابری
«ابنشهر آشوب» سرآمد منقبنگاران جهان تشیع محسوب میشود و کتاب وی با عنوان «مناقب آل ابیطالب» شاهکار این عرصه و سزاوار بازشناختن و بینیاز از شناساندن است.
گستردگی مآخذ و تنوع منابع مناقب، شاهدی بر دانش و وسعت نظر مؤلف اثر، ابو جعفر ثانی ابن شهر آشوب مازندانی است و این تنها یکی از ویژگیهای این اثر است.
به گفته حسین صابری، مترجم اثر، ترجمه این مجموعه بر اساس دو متن عربی دیگر صورت گرفتهاست؛ یکی، چاپ نجف که نسخه الکترونیکی آن در اختیار مترجم قرار گرفته و دیگری چاپ «جمال اشرف الحسینی» که به مترجم اهدا شدهاست.
از ویژگیهای این ترجمه، آن است که منابعی که مولف به آنها ارجاع داده، توسط مترجم شناسایی و نشانی آن در اختیار مخاطب قرار گرفتهاست.
همچنین برای بهره جستن بیشتر اهل تحقیق نیز متن عربی احادیث و روایات در پاورقی کتابها ذکر شدهاست.
علاوه بر این شش جلد کتاب، یک جلد کتاب نیز به صورت نمایه برای استفاده بهتر پژوهشگران از این مجموعه ارایه شدهاست.
بخش های کتاب:
در یکی از بخشهای کتاب با عنوان «امامت امیرمومنان علیابنابی طالب(ع)» عناوینی مانند شروط امامت، آنچه با امامت به نص ناسازگاری دارد و پرسش و پاسخ مشاهده میشوند.
در بخش دیگر با عنوان «امامت امامان دوازدهگانه» عناوینی مانند خطبهها، آیههایی که درباره امامان نازل شده است، نصوصی که درباره امامان رسیده است، آنچه عامه روایت کردهاند، آنچه شیعه روایت کرده است، نکتهها و اشارهها، واژهپردازیهای درباره ایشان و شعرهایی درباره ایشان منتشر شدهاند.
«فضایل امیر مومنان» عنوان بخش بعدی این اثر است که در آن مطالبی مانند تقدم در گرویدن به اسلام، پیشگامی در نمازگزاردن، پیشگامی در بیعت، پیشگامی در دانش، پیشگامی در هجرت، پیشگامی در جهاد، پیشگامی در گشادهدستی و انفاق در راه خدا و پیشگامی در شجاعت به چشم میخورند.
مخاطبان در همین بخش با مطالب دیگری مانند پیشگامی در زهد و قناعت، پیشگامی در عدالت و امانت، پیشگامی در بردباری و مهربانی، پیشگامی هیبت و همت، پیشگامی در کارهای شایسته، پیشگامی در نیابت و ولایت و پیشگامی در تدبیر و پرهیز از کوتاه آمدن آشنا میشوند.