آفریقای جنوبی (سهشنبه) با تأکید بر اینکه همۀ کشورها مسئولاند جلوی نسلکشی در فلسطین را بگیرند و اسرائیل را مجازات کنند، گفت: شواهدی که در پرونده علیه اسرائیل به دیوان بینالمللی کیفری ارائه داده است نشان میدهد، تلآویو از قحطی بهعنوان سلاح جنگی در غزه استفاده میکند.
آفریقای جنوبی روز سهشنبه اعلام کرد: شواهدی که در پروندۀ نسلکشی علیه اسرائیل به دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) ارائه کرده، نشان میدهد که تلآویو از قحطی به عنوان سلاح جنگ استفاده میکند و هدفش کاهش جمعیت غزه از طریق کشتار جمعی و آوارگی اجباری است.
رونالد لامولا، وزیر خارجه آفریقای جنوبی، به خبرنگاران گفت: این شواهد به طور قطع نشان میدهد که اقدامات نسلکشانه اسرائیل با قصد ویژه برای قتل عام در نوار غزه صورت میگیرد. اهمال برای جلوگیری از نسلکشی، تحریک به نسلکشی و عدم مجازات کسانی که به این اقدامات دست میزنند، از سوی اسرائیل قابل مشاهده است.
لامولا تأکید کرد که همه کشورها مسئولیت دارند از وقوع نسلکشی توسط اسرائیل جلوگیری و آن را مجازات کنند.
لامولا گفت که آفریقای جنوبی انتشار اطلاعات نادرست درباره پرونده نسلکشیای که علیه اسرائیل مطرح شده است را محکوم میکند و تأکید کرد که چنین تلاشهایی با هدف منحرف کردن توجه افکار عمومی از نسلکشی آشکار در حال وقوع در غزه است.
وی تصریح کرد: آفریقای جنوبی پس از دوران آپارتاید همواره از حقوق مسلم مردم فلسطین حمایت کرده و از اسرائیل خواسته است که به اشغال غیرقانونی خود که به دنبال انکار حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین است، پایان دهد.
وی افزود: رویکرد اصولی ما بهطور عمیق در تجربه خود ما از استعمار و آپارتاید و همچنین قوانین بینالمللی و منشورهای سازمان ملل ریشه دارد که هدف اصلی آنها حفاظت نسلهای آینده از بلایای جنگ است.
لامولا گفت که کشورش بارها مسئله فلسطین را به محافل مختلف برده و این مبارزه را به عرصه بینالمللی کشانده است.
آفریقای جنوبی در اواخر سال ۲۰۲۳ پرونده نسلکشی علیه اسرائیل را در دادگاه مستقر در لاهه مطرح کرد و اسرائیل را که از اکتبر گذشته غزه را بمباران کرده است، به عدم پایبندی به تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ متهم کرد.
گزارش جامعی که آفریقای جنوبی در ۲۸ اکتبر به دیوان بینالمللی دادگستری ارائه داد، حاوی شواهدی است که نشان میدهد اسرائیل همچنان به نقض کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ ادامه میدهد و با کشتار فلسطینیان ساکن غزه و محروم کردن آنها از دسترسی به کمکهای بشردوستانه، به دنبال نابودی آنان است.
چندین کشور از جمله ترکیه، نیکاراگوئه، فلسطین، اسپانیا، مکزیک، لیبی و کلمبیا به این پرونده پیوستهاند که جلسات عمومی آن از ژانویه آغاز شده است