اسارت دو هزار تن از شهروندان غیرنظامی نبل و الزهراء همراه با تحمل گرسنگی و تشنگی در شهرک السفیره در حومه جنوبی استان حلب براثر سیطره گروهک تکفیری هیئت تحریر الشام(جبهه النصره سابق) بر این شهرک، ادامه دارد.
در گزارشی از روزنامه «الاخبار» لبنان در خصوص آواره های نبل و الزهراء در شهرک السفیره آمده است که «آیه الابرص» ۱۴ ساله روی ویلچر حدود ۶۰ کیلومتر را از شهرش الزهراء تا شهرک السفیره در طول ۱۱ ساعت پیمود بدون این که او و خانواده اش بتوانند وسایلی و حتی داروهای خاص این دختر نوجوان را بردارند. آیه تنها یک نفر از دو هزار نفری هستند که از منازل خود آواره هستند و اکنون در شهرک السفیره در معرض سرنوشتی نامعلوم قرار دارند.
«عبدالعزیز الابرص» ۵۵ ساله در گفت و گو با روزنامه «الاخبار» لبنان در خصوص وضعیت آوارگان شیعه در اسارت در شهرک السفیره گفت: ما از روز جمعه تاکنون بدون غذا و آب و برق در شهرک السفیره هستیم، ما فقط با لباس هایمان بعد از ورود تروریست ها به شهرمان از آنجا خارج شدیم. از تمام نهادهای بین المللی و حقوق بشری می خواهیم که برای خروج ما از شهرک السفیره به صورت فوری و امن، دخالت کنند. وضعیت اینجا به تمام معنا بحرانی است و پنج نفر از جمله یک بیمار سرطانی به دلیل سرما و بیماری در راه، جان خود را از دست دادند، بسیاری از بیماران دچار بیماری قلبی و فشار خون و دیابت همراه ما هستند و آنها نیاز به داروهای خاص خود را دارند، همچنین افرادی هم در میان ما هستند که همین چند روز پیش، عمل جراحی انجام دادند.
«فاطمه کنج» ۴۸ ساله یکی دیگر از آواره های نبل و الزهراء با صدایی گریان درخواست کمک کرد و اظهار داشت: آیا قرار است که ما در برابر سرنوشت مجهولی قرار بگیریم، انسانیت در کجای آنچه که بر سر ما می گذرد، است؟
به گفته آواره هایی که خبرنگار روزنامه الاخبار با آنها به صورت تلفنی صحبت کرد، این آواره ها با هلال احمر سوریه ارتباط برقرار کردند و هلال احمر سوریه آمادگی خود را برای تخلیه آنها از شهرک السفیره اعلام نمود، اما گروهک تحریر الشام اجازه ورود نیروهای هلال احمر را به منطقه نداد، بعد از این که تروریست ها، بزرگراه حلب را اشغال کردند و سپس جاده خناصر – اثریا به دلیل هدف قرار گرفتن غیرنظامیان توسط تک تیراندازان گروه های تروریستی از خدمت خارج شد.
«فاطمه السلامه» ۲۵ ساله در خانه شان در شهر نبل بود که خبر سیطره تروریست ها بر اطراف این شهر را شنید. او در خصوص مسیر سفرش از شهر نبل به شهرک السفیره می گوید: تاکنون در حیاتم چنین مسیری را برای نجات ندیده بودم، هر یک روز معادل ۱۴ سال جنگی بود که پیش از آن، شاهد بودم، حتی در سخت ترین روزهای محاصره در نبل و الزهراء چنین عجزی را تجربه نکردم.
در حالی که این دختر شیعه سوری مشغول گفت و گو با روزنامه الاخبار بود، ارتباط تلفنی قطع شد و تلفن های همراه او و دیگر آوارگان نبل و الزهراء در شهرک السفیر به دلیل قطع شبکه تلفن همراه در حلب و حومه آن از طریق تخریب برج های آنتن های شرکت های سیریاتیل و ام تی ان توسط تروریست ها از دسترس خارج شد.