تقریب نیوز:شورای مشورتی سازمانهای اسلامی مالزی در بیانیهای تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید از سازمان ملل اخراج شود و استقبال کشورهای عضو این سازمان از این پیشنهاد، اسرائیل را منزوی خواهد کرد.
شورای مشورتی سازمانهای اسلامی مالزی در بیانیهای، تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید از سازمان ملل اخراج شود.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
آنچه جهان در رابطه با رفتار وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه، کرانه باختری و لبنان بیش از 400 روز از اکتبر 2023 شاهد بوده است، دیگر قابل تحمل نیست.
نمیتوان رژیم صهیونیستی را پس از کشتار دهها هزار شهروند و تخریب تمامی زیرساختهای غزه، ملتی متمدن نامید. مشروعیت اسرائیل به عنوان یک عضو در سازمان ملل فورا باید لغو شود.
نگرش و اقدامات رژیم صهیونیستی از بدو تأسیس آن در سال 1948، تمامی قطعنامههای موجود در کنوانسیونهای ژنو، منشور سازمان ملل متحد، قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین تصمیمات دو دادگاه جهانی یعنی دیوان دادگستری بینالمللی و دیوان کیفری بینالمللی را نقض کرده است.
اسرائیل جنایات بسیاری علیه نوار غزه از کشتار بدون محدودیت گرفته تا جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه مانند غذا، دارو، آب پاک، تجهیزات بیمارستانی، چادر برای آوارگان، تخریب تمامی زیرساختهای عمومی و مسکونی، مدارس، مساجد و دانشگاهها انجام داده است. هیچ قانونی بینالمللی وجود ندارد که اسرائیل آن را نقض نکرده باشد از جمله پاکسازی قومی، نسل کشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، انکار حقوق مردم، نقض حقوق بشر، اعمال آپارتاید، حمله به کارکنان سازمان ملل و ممنوعیت فعالیت آنروا.
این اقدامات نشان میدهد که اسرائیل نباید عضوی از سازمان ملل باشد و صدای جنبش جامعه مدنی قویتر از همیشه خواستار اخراج اسرائیل از سازمان ملل به دلیل عملیات نسلکشی در غزه، اعمال آپارتاید و نقض مستمر منشور سازمان ملل است.
علاوه بر این، وحشیگری اسرائیل زمانی به اوج خود رسید که گیلاد اردان، نماینده این رژیم در سازمان ملل، منشور سازمان ملل متحد را هنگام سخنرانی در مجمع عمومی 10 می 2024 پاره کرد و حتی سازمان ملل را صرفا به خاطر طرح حمایت از حقوق فلسطین، یک سازمان تروریستی خواند.
پیشنهاد داتوک سری انور ابراهیم، نخستوزیر مالزی برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل امری موجه است، زیرا اسرائیل اکنون به عنوان یک جنایتکار جنگی شناخته شده است. اسرائیل مشروعیت خود را برای حضور در سازمان ملل از دست داده است. عضویت اسرائیل در سازمان ملل متحد در سال 1949 به خودی خود قابل اعتراض است، زیرا اسرائیل یک کشور استعماری است که توسط قدرتهای امپریالیستی غربی به طور غیرقانونی تأسیس شده است.
بر اساس تمام شواهدی که نشان میدهد اسرائیل فراتر از محدودیتها و قوانین عمل کرده، اخراج آن از سازمان ملل تنها گزینه جامعه جهانی برای اقدام علیه این رژیم است.
تصمیم اسرائیل برای تعطیلی آژانس آنروا در کرانه باختری که با قطعنامه سه هزار و 98 سازمان ملل متحد و برای تضمین حق بازگشت فلسطینیان به وطن و مدیریت نیازهای آموزشی و بهداشتی آنها تأسیس شد، ثابت میکند که اسرائیل به عنوان عضوی از این سازمان تمامی توافقات را نقض کرده است.
ما معتقدیم قطعنامه تصویب اخراج اسرائیل از سازمان ملل برای اصلاح نظام جهانی بسیار مهم است. سازمان ملل به وضوح نیاز به اصلاحات اساسی برای بازگرداندن اعتماد جامعه جهانی به نظام حقوقی بینالمللی دارد.
ما معتقدیم که سرنوشت 194 کشور عضو سازمان ملل نباید توسط پنج کشور دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل تعیین شود. عملکرد شورای امنیت سازمان ملل برای تضمین ثبات جهانی صرفا لفاظی قدرتهای بزرگ است. در نتیجه، شورای امنیت سازمان ملل همچنان نمیتواند جنایت نسلکشی اسرائیل را کنترل کند.
این ۵ عضو سازمان ملل دارای حق وتو موسوم به «قدرتهای بزرگ»، اغلب از حق وتوی خود نه برای محافظت از مردم و امنیت جهانی، بلکه برای منافع سیاسی یا ژئوپلیتیکی خود استفاده میکنند.
در همین راستا، ایالات متحده آمریکا از «دکترین نگروپونته» با هدف ممانعت از هرگونه قطعنامه علیه اسرائیل استفاده کرده است. ما معتقدیم که اکنون دلایل به اندازه کافی برای اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل قوی هستند. جنگهای نسلکشی، اعمال آپارتاید، حملات به کارکنان سازمان ملل و ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا شواهدی هستند که نشان میدهد اسرائیل شایسته حضور در سازمان ملل نیست.
اسرائیل هنگامی از خط قرمز عبور کرد که کنست ممنوعیت فعالیت آژانس سازمان ملل متحد، آنروا، در مناطق تحت کنترل اسرائیل را تصویب کرد.
این خواسته با شعار «اخراج برای اخراج» از سوی جامعه جهانی مطرح شده است. آنروا یک سال پس از وقوع فاجعه نکبت در سال 1948 بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد برای تضمین حق بازگشت و کمک به خدمات بهداشتی و آموزشی مردم آواره فلسطین ایجاد شد.
هدف اسرائیل از بین بردن حقوق آوارگان فلسطینی و همزمان گسترش شهرکهای یهودینشین اسرائیل در کرانه باختری به عنوان یک اشغال دائمی است. همین استراتژی توسط اسرائیل در غزه انجام میشود؛ یعنی تعطیلی عملیات آنروا، حمله به پرسنل آن و جایگزینی آنروا با آژانسهای منصوب شده توسط اسرائیل در راستای هدف آن برای تصرف تمام غزه. دلیل این اقدام اسرائیل، متهم کردن کارکنان آنروا به حمایت از حماس است که تاکنون ثابت نشده است.
مسئله نگرانکنندهتر، برنامهریزی اسرائیل برای استخدام کارگران قراردادی برای ارسال کمکها به غزه است. این شیوه توسط آمریکا در افغانستان و عراق مورد استفاده قرار گرفت که کمکهای بشردوستانه را به یک عملیات نظامی تبدیل کرد. اگر این اتفاق بیفتد، غزه به یک منطقه نظامی تحت تسلط کامل اسرائیل تبدیل خواهد شد.
بنابراین ما قاطعانه میگوییم که بهترین گزینه، اخراج اسرائیل از سازمان ملل است که آن را در جامعه جهانی منزوی خواهد کرد. این امر ادامه حملات این رژیم در غزه را دشوار خواهد کرد. به حاشیه راندن اسرائیل، موضع جهان را برای حمایت از فلسطین و احیای حقوق فلسطین تغییر خواهد داد.
ما تایید میکنیم که اقدام برای اخراج اسرائیل آسان نیست و باید توسط شورای امنیت سازمان ملل (UNSC) تصمیم گیری و به مجمع عمومی سازمان ملل (UNGA) ارائه شود تا دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل آن را تصویب کنند.
طبق ماده 6 منشور سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل باید توصیهای به مجمع عمومی سازمان ملل صادر کند که دشوار خواهد بود، زیرا اعضای دائم شورای امنیت میتوانند از حق وتوی خود برای لغو این توصیه استفاده کنند. در همین حال، در مجمع عمومی سازمان ملل برای تصویب باید دو سوم اکثریت را به دست آورد. کشورهای غربی به ویژه آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا، مطمئنا کشورهای دیگر را برای رد پیشنهاد اخراج اسرائیل تحت فشار قرار خواهند داد.
اقدام دیگر این است که اسرائیل را به عنوان یک دولت آپارتاید طبقهبندی کنیم که میتواند حمایت جامعه جهانی را جلب کند. برچسب زدن به اسرائیل به عنوان یک دولت آپارتاید، اجرای قانون سازمان ملل در قطعنامه 3068 (XXVIII) را امکان پذیر میکند. این قطعنامه، آپارتاید را جنایت علیه بشریت تعریف میکند که خواستار فشار و مجازات برای کشور است.
برچسب زدن به اسرائیل به عنوان یک دولت آپارتاید در قطعنامههای مختلف سازمان ملل ثابت شده که موضوع شهرکسازی استعماری یهودیان در مناطق تحت کنترل اسرائیل در فلسطین را برجسته میکند. علاوه بر این، قانون اسرائیل معروف به «قانون دولت-ملت» تنها به یهودیان تابعیت کامل میدهد. عفو بینالملل و سازمان غیرانتفاعی «بتسلیم» (B’tselem) نیز گزارشهایی مبنی بر سیستم آپارتاید اسرائیل اجرا کرده است.
مهمتر از آن، دیوان بینالمللی دادگستری در ژوئیه 2024 حکمی صادر کرد که رژیم صهیونیستی، آپارتاید و تبعیض را در مناطق تحت کنترل خود در کرانه باختری فلسطین اعمال کرده است. اسرائیل به نقض منشور سازمان ملل بدون مجازات ادامه میدهد.
عملیات نظامی اسرائیل در غزه از اکتبر 2023 تاکنون بیش از یک سال است که ادامه دارد و عمدا تأسیسات سازمان ملل را ویران کرد، پرسنل سازمان ملل را به قتل رساند و آنها را بدون مدرک متهم کرد که از اعضای حماس هستند.
دیگر دلیلی وجود ندارد که کسانی که هنوز به سیستم سازمان ملل و آزادی فلسطین اعتقاد دارند، از درخواست اخراج اسرائیل از سازمان ملل حمایت نکنند. اگرچه طرح اخراج اسرائیل به دلیل واقعیت وجود ابرقدرتهای جهانی با حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل دشوار است، اما این امر همچنان به تقویت حق فلسطین برای دستیابی به استقلال کمک میکند.
هیچ دلیلی وجود ندارد که اجازه دهیم اسرائیل به خشونت خود ادامه دهد. پیشنهاد اخراج اسرائیل از سازمان ملل به وضوح به جامعه جهانی نشان خواهد داد که باید به سیستم آپارتاید پایان داده شود، تبعیض نژادی باید متوقف شود و اصول منشور سازمان ملل باید حفظ گردد.
همچنین پیام روشنی خواهد بود که جهان قاطعانه در کنار فلسطین ایستاده و اذعان دارد که ظلم اسرائیل به فلسطین بیش از 7 دهه است که ادامه دارد و باید متوقف شود.
زمان آن فرا رسیده است که برای حفظ امنیت جهانی و اطمینان از اهمیت حضور سازمان ملل در مورد اخراج اسرائیل تصمیم گیری شود.