به گزارش افق اندیشه حجت الاسلام والمسلمین سید حیدر هاشمی در نمازجمعه این هفته (نهم قوس ۱۴۰۳ه.ش.) مزارشریف که در مصلای سلطانیه برگزار شد درباره شخصیت عبدالمطلب گفت: این بزرگوار از خانواده بسیار محترم است و سابقه‌ی درخشانی را در مکه دارد. بزرگ قبیله قریش بود و از بزرگان عرب بود و معروف بود به افعال حمیده. آن‌ زمان که دیگران دختران را زنده به گور می‌کردند و غصب می‌کردند و زیربار جهالت می‎‌رفتند ایشان از این رذایل پرهیز می‌کردند و دیگران را تذکر می‌دادند.

خطیب و امام جمعه مزار شریف نمازگزاران را به رعایت تقوا سفارش کرد و از امیرالمومنین علی علیه السلام نقل کرد که فرموده است: شما را به تقوا و پرهیزکاری سفارش می‌کنم. هیچ سفارشی و نصیحتی بهتر از آن که انسان مسلمان مسلمانی را به تقوا سفارش کند وجود ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین هاشمی افزود: از مسائل مهم زندگانی انسان در هرجامعه‌ای و هر محیطی اعم از محیط‌های کاری، خانوادگی و محیط‌های خاص، مسئله امتحان و آزمون است. انسان‌ها با آزمایش‌های مختلفی در طول حیات خود روبه رو می‌شوند. گاهی با آزمون کوچک و گاهی با آزمون بزرگ امتحان می‌شوند و گاهی هم این آزمون‌ها سرنوشت‌ساز است. خداوند می‌فرماید: ما همه امت‌ها را مورد امتحان و آزمون قرار می‌دهیم و نیز می‌فرماید: احسب الناس ان یترکو… آیا مردم فکر می‌کنند که همین‌طوری رها می‌شوند وقتی که گفتند ایمان آوردیم؟ نه! همه مورد امتحان قرار می‌گیرند.

خطیب نمازجمعه مزار شریف حکمت امتحانات الهی را در سه امر خودشناسی، دیگرشناسی و تزکیه نفس خواند و توضیح داد: پیامبر فرموده است: من عرف نفسه فقد عرف ربه؛ هرکس خودش را شناخت قطعا خدا را می‌شناسد. ما دیگران را چگونه بشناسیم؟ وقتی مشکلات پیش آمد و امتحان شد، آن زمان دیگران را می‌شناسیم. بعضی وقت‌ها خودمان نمی‌دانیم که یک آلودگی‌هایی در زندگی مان پیش آمده، این امتحان که می‌آید ناراحت نشویم و نترسیم، بلکه باعث می‌شود این آلودگی‌ها پاک شود.

حجت الاسلام والمسلمین سید حیدر هاشمی پیرامون روز جهانی لغو نظام بردگی و سالروز رحلت حامی دلسوز پیامبر اسلام حضرت عبدالمطلب و همچنان اوضاع جاری کشور و جهان صحبت کرد و گفت: این بزرگوار (حضرت عبدالمطلب) از خانواده بسیار محترم است و سابقه‌ی درخشانی را در مکه دارد. بزرگ قبیله قریش بود و از بزرگان عرب بود و معروف بود به افعال حمیده. آن ‌زمان که دیگران دختران را زنده به گور می‌کرد و غصب می‌کرد و زیربار جهالت می‌رفت، ایشان از این رذایل پرهیز می‌کردند و دیگران را تذکر می‌دادند. ایشان جد پدری پیامبر اسلام و امیرالمومنین علی علیهم السلام هستند.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=27968

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب