پرسش:
آیا اینکه گفته می شود حضرت زهرا(سلام الله علیها)، حیض نمی شدند، درست است؟
پاسخ:
بر اساس روایات حضرت زهرا(علیها السلام)منزه از این امور بوده است. روایات در این زمینه بسیار وارد شده است. نمونههای زیر را نقل میکنیم:
1. پیامبر(صلی الله علیه و آله): «فاطمه، بتول نامیده شده، زیرا از حیض و نفاس پاک شده است».(1)
2. پیامبر(صلی الله علیه و آله): «دخترم فاطمه، حوریهای است که حیض نمیبیند».(2)
3. شیخ صدوق به سند خود از عمر بن علی از پدرش علی(علیه السلام) روایت کرده که از پیامبر پرسیدند: بتول یعنی چه؟ ما شنیدهایم که گفته اید: مریم و فاطمه بتول اند. فرمود: «بتول کسی است که هرگز خون حیض ندیده است. حیض بر دختران پیامبران مکروه است».(3)
گفتنی است که اصل این مسئله که برخی از افراد و انسانها به دلایل و ویژگیهایی خاص، مورد عنایت خاص خداوند قرار میگیرند، هم دلایل عقلی و هم دلایل نقلی بر تأیید آن وجود دارد، بنابراین شخصیتی مانند حضرت فاطمه (علیها السلام) نیز میتواند مورد عنایت قرار گرفته و حیض نبیند. نه تنها چنین عنایت، بلکه شکلهای بالاتر از آن نیز متصور است.
حیض ندیدن، یک موضوع طبیعی است که امکان وجود آن از نظر عقلی ممتنع نیست. در هر صورت حیض دیدن مربوط به سیستم طبیعی بدن میشود. این سیستم از طرف خداوند میتواند به گونهای آفریده شود که شخص حیض نبیند و در عین حال خلاف نظام طبیعی و قانون علت و معلولی حاکم بر جهان نباشد.
پی نوشت ها:
1. قندوزی، ینابیع الموده، نشر دار العلمیه بی تا، ص 260.
2. علی متقی، کنزالعمال، نشر دار البعثه بیروت، 1411، ج 12، ص 109، ح 3426؛
3. صدوق، معانی الاخبار، نشر دار الکتب الاسلامیه تهران، ص 64، مجلسی، بحارالانوار، نشر دار الاحیا التراث العربی بیروت 1403 ق، ج 43، ص 15- 16؛ و ج 78، ص 112.