پرسش :
آیا درست است که حضرت سکینه هفتاد سال زندگی کرد ولی یکبار برای پدرش مراسم علم گردانی و نوحه خوانی و به سر و کله زدن راه نینداخت؟!
پاسخ :
اقامه عزاداری برای امام حسین(علیه السلام) توصیه موکد امامان شیعه و اهل بیت(علیهم السلام) بوده است. منتهی باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشیم که شرایط زمان ائمه(علیهم السلام) بگونه ای بود که عملا امکان اقامه مجالس عزاداری علنی برای امام حسین(علیه السلام) وجود نداشت و اهل بیت(علیهم السلام) در مواردی که می توانستند بصورت خصوصی و بسیار محدود به اقامه عزاداری می پرداختند.
پس اینکه بانوی بزرگوار حضرت سکینه(سلام الله علیها) در طول عمر شریفشان مجلس علنی عزاداری برای پدر مظلومش برگزار نکرد، کوتاهی آن بانو نبوده بلکه جو اختناق و کنترل شدیدی که حاکمان ظالم اموی ایجاد کرده بودند، امکان اقامه عزا را از آنان گرفته بود.
ضمن اینکه علم گردانی در عصر حاضر وارد عزاداری ها شده است و ریشه تاریخی اسلامی ندارد. چگونگی اقامه مجالس عزا بستگی به فرهنگ و آداب و رسوم مناطق مختلف دارد و به همین خاطر در کشور خودمان در نحوه برگزاری مجالس عزاداری برای امام حسین(علیه السلام) تفاوتهایی می بینینم.
بنابراین عدم برگزاری مراسم علنی عزاداری توسط حضرت سکینه، بخاطر شدت اختناق و کنترلی بود که از طرف حاکمان ظالم اموی بر اهل بیت(علیهم السلام) و شیعیان اعمال می شد.