اهمیت علم کلام اسلامی. به لحاظ دینی یا به عنوان یک علم و لزوم پاسداری از میراث گران قدر آن و نیز لزوم پویایی آن در برخورد با اندیشه های نو، موجب می شود. این علم به یکی از درسهای مهم حوزه و دانشگاه بدل شود. بدیهی است کامیابی در آموزش مطلوب. علم کلام به دانشجویان و طلاب علوم دینی.مرهون عوامل متعددی که از جمله مهم ترین آنها می توان به متون آموزشی کارآمد و مناسب اشاره کرد.
مجموعه آموزش کلام اسلامی در قالب جلد یک و دو به منظور ارائه متنی آموزشی. برای فراگیران علم کلام . در سطح متوسط نگاشته می شود . جلد اول به بحث درباره توحید . صفات و افعال الهی اختصاص دارد .و دومين جلد، مباحث راهنماشناسی (نبوت و امامت)و معادشناسی را پی میگیرد. در این مجموعه، کوشش می کنیم تا در حد امکان. هندسه کلی مباحث کلامی، در انگارهای منسجم، ارائه کنیم . و در موارد مقتضی پیشینه تاریخی آنها مورد اشاره قرار گیرد.
جلد دوم این کتاب با عنوان راهنماشناسی و معاد شناسی با همان شیوه جلد اول در سه بخش به مباحث نبوت، امامت و معاد می پردازد.

معانی نبوت، تفاوت نبی و رسول، اهداف پیامبران، دلایل و ضرورت نبی، بررسی قاعده لطف، دلایل منکران بعثت پیامبران، بیان انواع راه های شناخت پیامبر، بررسی اعجاز در قرآن، نشانه های مدعیان دروغین پیامبری، تبیین وحی، بررسی امتیازات پیامبران، تبیین ابعاد مختلف عصمت، راه های اثبات نبوت حضرت محمد و بررسی جهانی بودن اسلام از دیدگاه قرآن از جمله مباحث بخش پنجم است.
افعال الهی آخرین بخش جلد اول کتاب کلام اسلامی است که حسن و قبح عقلی، حکمت الهی، عدل الهی، قضا و قدر و جبر و اختیار از سرفصل های این بخش است که در هر فصل نظرات مختلف مذاهب اسلامی مطرح و مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

مولف در بخش ششم بعد از بیان تصویر کلی شیعه و اهل سنت از امامت ویژگی های امام را بیان و به صورت تفصیلی امامت امام علی(ع) و امام مهدی(عج) و دیگر ائمه اطهار را مطرح می کند.
بحث سیمای معاد، مرگ، برزخ، بهشت و دوزخ از مباحث بخش هفتم این کتاب است.

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=7679

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب