کتاب تاج آسمانی (رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در جشنهای عمامهگذاری طلاب) با گردآوری محمدجواد شعبانی مفرد از سوی انتشارات پاد اندیشه منتشر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به نقل از خبرگزاری رسا، این کتاب از شش فصل با عناوین: «عمامهگذاری و ارزش لباس، لباس و مسؤولیت، لباس و ضرورت تهذیب، بصیرت سیاسی، سه توصیه بسیار مهم و گزیده رهنمودها» مدون شده است.
فصل اول این کتاب عمامهگذاری و ارزش لباس نام دارد که شامل: «جشن عمامهگذاری، معنی مبارک بودن عمامه، ارزش معنوی لباس، لزوم قدرشناسی لباس و فواید لباس» است که در این رابطه میخوانیم: «لحظههای سرنوشتسازی است. چند متر پارچه بیشتر نیست، اما هنوز به سر ننهاده، سنگینیاش احساس میشود و الحق که هر گردنی توان کشیدن این بارگران را ندارد و هر سری لایق این نشان نیست.»
عناوین فصل دوم: «مسؤولیت بزرگ، اهمیت روحانیت شیعه، وظایف یک روحانی» است، در این فصل که لباس و مسؤولیت نامگذاری شده، آمده است: «لباس روحانیت، لباس مبلغین دین و ورثه انبیاست و گذاشتن عمامه، مقدمهای برای تبلیغ دین است. لحظه پوشیدن لباس و به اصطلاح معممشدن، با پیش از آن هیچ تفاوتی ندارد؛ نه بر علم طلبه افزوده میشود، نه معنویت و تقوای او را دو چندان میکند . تنها یک اتفاق مهم رخ میدهد و آن قبول مسؤولیتهای جدید است. بدیهی است کسی که این مسؤولیت را انجام میدهد، از عنایات ویژه الهی نیز بهره میبرد و اجر و پاداش معنویاش مضاعف میشود.
فصل سوم از «ضرورت تهذیب برای روحانی، خطر روحانی غیرمهذب، فایده تهذیب نفس، راه و روش تهذیب نفس، بهترین زمان برای تهذیب، لزوم توجه به نوافل و مستحبات و آفات» گردآوری شده است.
در این کتاب درباره لباس و ضرورت تهذیب نوشته شده است: «لباس روحانیت، لباس انبیاست و روحانی در راهی قدم گذاشته است که انبیا قدم نهادهاند. انبیا چون مظهر و مثال عالی پاکی و طهارت و قدس و تقوا بودند، قهرا توقع مردم از یک روحانی، به این ویژگیهای الهی تشابه دارد. به عقیده رهبر عزیز، اولین چیزی که برای طلبه لازم است در کنار درس خواندن، اخلاق است. به همین دلیل، در مراسم عمامهگذاری، تأکید بیشتر ایشان بر تزکیه و تهذیب است، چون روحانی داعی الی الله است و قهرا باید بیش و پیش از دیگران، مُزکّی باشد تا خدای ناکرده، مشمول خطاب «یا أیهاالذین آمنوا لم تقولون ما لا تفعلون نشود.»
موضوعات «اهمیت آگاهی سیاسی برای یک روحانی، لزوم دشمن شناسی، خطر عدم بصیرت سیاسی، برکات بصیرت سیاسی روحانیت» در فصل چهارم دیده میشود.
داشتن بصیرت سیاسی از جانب طلاب، یکی دیگر از توصیههای رهبر معظم انقلاب است که در این کتاب در این رابطه میخوانیم: «از اوضاع زندگی، اوضاع جهان، مطلع باشید. روحانی نمیتواند سرش را تو لاک بکند امروز. امروز مثل گذشته نیست که روحانی، همه حیاتش، همه دنیایش محدود بشود به مسجدی که در او میرود نماز میخواند یا مدرسهای که در او تدریس میکند. رهبر عزیز در توصیههای خود، طلبههای جوان را به این نکته مهم توجه میدهد و نمونههایی از رفتارهای سیاسی درست و نادرست علما را گوشزد میکند.»