به گزارش افق اندیشه حجت الإسلام والمسلمين زاهدی خطیب نمازجمعه غرب شهر کابل در خطبههای این هفته نماز جمعه که دوم قوس ۱۴۰۳ خورشیدی در مصلای ولیعصر (عج) برگزار شد علما و دانشمندان را به اجرا و عمل دانستههایشان دعوت کرد و گفت: هرچه قدر علم کسب کنی، اما به آن عمل نکنی، نادان هستی.
حجت الإسلام والمسلمين زاهدی خویشتن و نمازگزاران را به انجام واجبات، ترک محرمات و گناهان و رعایت تقوی و پرهیزگاری توصیه و سفارش کرد و در تفسیر سوره صف گفت: عده زیادی از مفسران نقل کردهاند که برخی اصحاب پیامبر آرزوی جهاد داشتند، اما وقتی فرصت جهاد پدید آمد از انجام آن خودداری کردند. آیه ۳ سوره صف در مورد این افراد نازل شده است. برخی معتقدند آیه برای اصحابی نازل شده که حَسرَت حضور نیافتن در جنگ بدر را میخوردند و میگفتند در آینده خواهیم جنگید؛ اما وقتی نوبت جنگ احد رسید، فرار کردند. مفسران به این نکته تأکید کردهاند که آیه شامل همه مردم میشود و در نکوهش همه افرادی است که به گفتار خود عمل نمیکنند.
خطیب نمازجمعه غرب شهر کابل در مصلای ولیعصر (عج)، در ارتباط با بدقولی که خشم و غضب الهی را به بار میآورد اشاره کرد و گفت: دو دسته از افراد هستند که بی فایده سعی و تلاش میکنند. یک دسته آنهایی که همیشه در حال جمع آوری مال و ثروت هستند، اما از آن استفادهای نمیکنند و لذتی نمیبرند؛ دسته دیگر، افرادی هستند که علم و دانش را کسب می کنند، ولی به آن عمل نمیکنند. هرچه قدر علم کسب کنی، اما به آن عمل نکنی، نادان هستی. مثل اینکه بر پشت چهارپایی باری از کتاب باشد، آن حیوان نه پژوهشگر و نه دانشمند میشود. چون که آن حیوان چهارپا اطلاعی ندارد که چیزی که بر پشت اوست هیزم است یا دفتر و کتاب. دانشمند بیعمل مثل درخت بی ثمر، ابر بی باران، نهر بی آب، سوزن بدون نخ، زنبور بی عسل و مرکبی که کتاب را حمل میکند تشبیه شده است.
حجت الإسلام والمسلمين زاهدی با تمسک به سخن امام علی (ع) حقوق متقابل فرزندان و والدین را بررسی کرد و گفت: امام علی علیه السلام فرموده است فرزند بر پدر حقى دارد و پدر را نيز بر فرزند حقى است. حق پدر بر فرزندان اين است كه در همه چيز جز در معصيت خداوند سبحان از او اطاعت كنند و حق فرزند بر پدر اين است كه نام نيك بر او بگذارد و او را بهخوبى ادب آموزد و تربيت كند و قرآن را به او تعليم دهد.
/پایان/