در میان گروهی از مردم شناسان رسم است که پول را در کنار آتش و چرخ از جمله اکتشافات و اختراعاتی به شمار می روند که سیر تبدیل انسان غار نشین به انسان متمدن را تکمیل کرده است. اما در حقیقت پیدایش پول به عنوان معیار سنجش ارزش و وسیله داد و ستد به موازات گسترش مبادلات میان جوامع ابتدایی صورت گرفته است.
پول و تأثیر آن در اقتصاد موضوعی است که از اهمیت بسزایی در مکاتب اقتصادی برخوردار می باشد. این متغیر اگر چه دارای تمامی نقش ها در اقتصاد نمی باشد لیکن تاثیر آن از طریق اجرای سیاست های پولی و اعتباری بر اقتصاد جامعه امری انکار ناپذیر است. از این رو آشنایی با مفاهیم و نظریه های مطرح شده در این زمینه و آگاهی از نظریه های پولی و همچنین سازو کارهای تاثیر گذاریِ این متغیر بر سایر متغیرهای اقتصادی – چه در پولی چه در بخش واقعی اقتصاد – از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این اساس، نویسندگان این کتاب سعی نموده اند تا با گردآوری نظریه های مربوط به تبیین رفتار پول و نقش آن در اقتصاد، مجموعه ی کاملی از نظریه های مربوطه را در اختیار دانشجویان و دانش پژوهان علاقه مند قرار دهند و تا حد قابل توجهی نیازهای درسی آنان را در این رشته تامین نماید.
فهرست
فصل اول:سیر تحول فصل دوم:عرضه پول فصل سوم:مروری بر نظریه های تقاضای پول فصل چهارم:بانک و بانکداری فصل پنجم:ساختار و طبقه بندی نهادهای فعال در بازارهای مالی فصل ششم:بانکداری الکترونیکی فصل هفتم:مبانی بانکداری اسلامی فصل هشتم:سیاست های پولی فصل نهم:پول خارجی فصل دهم:آشنایی با ابزارهای نوین بانکی به عنوان سازوکارهای کاهش ریسک در نظام بانکی