مسجد «سلطان حاجی حسن البلقیه» که به مسجد جامع «کوتاباتو» شهرت دارد، به عنوان بزرگترین مسجد فیلیپین با بودجه ۴۸ میلیون دلاری ساخته شده است. این مسجد در استان «کوتاباتو» که در جنوب فیلیپین قرار گرفته و بخشی از جزیره «میندانائو» به شمار میرود، واقع شده است.
مسجد «سلطان حاجی حسن البلقیه» همچنین دومین مسجد بزرگ در آسیای جنوب شرقی پس از مسجد استقلال اندونزی به شمار می رود. سلطان برونئی بودجه ساخت این مسجد را که حدود 48 میلیون دلار بود، از هزینه های شخصی خود پرداخت کرد تا به جمعیت در حال رشد مسلمانان در جنوب فیلیپین خدمتی کرده باشد.
فیلیپین در سال 1946 با اعلام استقلال از ایالات متحده تاسیس شد. نزدیک به 90 درصد از جمعیت این کشور را مسیحیان کاتولیک و 10 درصد را نیز مسلمان تشکیل می دهند. رئیس جمهوری فیلیپین در روز عید قربان با دادن این پیام تبریک به مسلمانان اعلام کرد: نه تنها به تعهد سیاسی خود برای پیوند با مسلمانان پایدار است بلکه پیوند روحی، معنوی و شخصی عمیقی با جامعه «مورو» یعنی جامعه مسلمانان در این کشور دارد. بخشی از مسلمانان جنوب فیلیپین، به موروها شهرت دارند، آنان در حدود ۷ قرن پیش به اسلام گرویدند، مسلمانان در طول قرنها در برابر متجاوزان متحمل خسارات جانی و مالی شدهاند. سرزمین موروها شامل سه منطقه بزرگ به نامهای جزایر میندانائو، باسیلان، مجمع الجزایر سولو و جزیره پالاوان است. وسعت کل سرزمین موروها ۱۱۶،۸۹۵ کیلومتر مربع است که بر اثر سیاستهای استعماری، بیش از دو سوم آن توسط مهاجران مسیحی اشغال شده است.
مسلمانان این کشور بعد از مسیحیان و در میان سایر اقلیتهای مذهبی بالاترین رقم را تشکیل میدهند. بیشتر مسلمانان فیلیپین در میندانائو، سولو و سایر جزایر جنوبی این کشور زندگی میکنند. پیش از آمدن مسلمانان و اسپانیائیها به فیلیپین، مردم این کشور به صورت پراکنده زندگی میکردند. در ۱۵۲۱م فردیناند ماژلان به فیلیپین رسید، اما توسط بومیان مسلمان کشته شد. ۴۴ سال بعد نیروهای اسپانیائی به رهبری دولگاسپی روانه فیلیپین شدند، و مردم جزایر مرکزی و شمالی را به تبعیت از امپراتوری اسپانیا مجبور کردند اما نتوانستند به جزایر جنوبی مانند میندانائو و سولو که مقر مسلمین بود نفوذ کنند.
انتهای پیام/