حجت الاسلام والمسلمین علی احمد حلیمی امام جمعه مسجد محمدرسول الله (ص) (مزارشریف) از اساتید و عالمان برجسته و تأثیرگذار حوزه‌های علمیه افغانستان است. گفت و گوی اختصاصی افق اندیشه با حجت الاسلام والمسلمین علی احمد حلیمی را بخوانید تا با سیر زندگی و شخصیت علمی او آشنا شوید.

1. لطفا درباره چگونگی و سیر علم آموزی و تحصیلات حوزوی خود بفرمایید. چگونه آغاز و تکمیل شد؟
ج۱- در ابتدا از مسئولان و دست اندرکاران سایت افق اندیشه تقدیر و تشکر می‌کنم و از خدای متعال توفیق در نشر و پخش معارف اهل البیت ع و اخبار و اطلاعات فرهنگی و اجتماعی را استدعا دارم.
اینجانب علی احمد حلیمی فرزند امیرحمزه در یک خانواده مذهبی و از شیعیان اهل البیت (ع) در ولایت سمنگان، ولسوالی دره صوف بالا، در قریه جرس متولد شدم و از همان آوان کودکی در مکتبخانه سنتی که در مناطق روستایی مرسوم بود، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و همچنین کتاب‌های فارسی از قبیل چهارکتاب و حمله حیدری و دیوان حافظ و خزائن را آموختم.
در اواخر سال ۱۳۶۵ ه-ش. وارد مدرسه علمیه محمدیه در منطقه شیخه شده و به فراگیری شرح الامثله و صرف شروع کرده و چند ماهی در این مدرسه نزد اساتید تلمذ کردم. سپس به خاطر اختلافات و نزاعی که در منطقه حاکم بود همراه استاد سید علی اکبر نجفی (ره) به مدرسه امام عسکری (ع) در تیوه تاش رفتم. از آن‌جایی که به خاطر اختلافات احزاب مرتب درس خوانده نمی شد، پدرم تصمیم گرفت مرا جهت ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم بفرستد. لذا اواخر سال ۱۳۶۷ ه ش همراه تعدادی از خانواده هایی که از منطقه عازم ایران بودند مرا به ایران فرستاد.
پس از ورود به ایران در شهر مقدس قم کنار مضجع شریف حضرت معصومه (س) مشغول تحصیل علوم دینی گردیده صرف، نحو، منطق و بلاغت را در نزد آقایان برهانی، عالمی، تقدسی، توسلی، فلاح زاده و احمدامین شیرازی و مدقق تلمذ کرده و همچنین از نوارهای درسی استاد مدرس افغانی (قدس سره) استفاده کردم. در سال۱۳۷۰ه-ش. به مشهد مقدس رفته در جوار بارگاه مقدس علی بن موسی الرضا (ع) به درسهای بلاغت استاد حجت هاشمی خراسانی (حفظه الله) شرکت و از محضر آن ادیب برجسته بهره مند شدم.
دوباره در سال ۱۳۷۱ ه-ش. به قم برگشتم به تحصیل اصول فقه و شرح لمعه ادامه دادم و از محضر اساتید محترم: علی اصفهانی، علی محمدی خراسانی، علوی، پور علی رضا، وجدانی فخر و اشتهاردی استفاده کردم.
در سطوح عالیه از اساتید محترم: سید احمد حسینی خراسانی، شیخ جواد مروی، علی محمدی خراسانی، استاد سید رسول موسوی تهرانی و دکتر طاهری مازندرانی و همچنین فلسفه و کلام را از محضر استاد غلامرضا فیاضی و ربانی گلپایگانی و قسمت‌هايی از شرح منظومه ملاهادي سبزواري را از نوارهاي درسي استاد انصاري شيرازي استفاده کردم.
به مدت چهارسال در درس‌های خارج فقه و اصول آیات عظام فاضل لنکرانی، شیخ جواد تبریزی (قدس سرهما) و وحید خراسانی (مد ظله العالی) شرکت نموده و از محضر حضرات آیات بهره بردم.
همزمان با اشتغال به دروس سطوح عالیه و خارج فقه و اصول، کتاب‌های: صرف، صمدیه، البهجة المرضیة، مغنی اللبیب، المنطق، حاشیه ملاعبدالله، اصول فقه، الحلقة الاولي و برخي از ابواب شرح لمعه را تدریس کردم.

۲. درباره سیر فعالیت‌های علمی و حضور علمی خود در جامعه افغانستان بفرمایید از چه زمانی و چگونه آغاز شد و چه کار کردید؟
ج۲- با پدیدآمدن فضای جدید در افغانستان و امید مردم به زندگی بهتر، در سال ١٣٨١ ه-ش. براي ديدار والدين و خويشاوندان، سفري به افغانستان داشته و با استقبال گرم مردم منطقه مواجه شدم و امید به زندگی و علاقه مندی به معارف دینی را در آنها احساس کردم. لذا با تقاضا و اصرار مردم به هدف تدریس علوم اسلامی و ترویج و تبلیغ معارف دینی وعده برگشت به وطن را دادم. لذا در اواخر سال ۱۳۸۲ ه-ش. عازم افغانستان و دیار خویش گردیدم. پس از ورود به زادگاهم و استقبال خوب مردم، مدرسه امام زین العابدین ع را تأسيس و با پذیرش تعدادی از طلاب به مدت پنج سال مشغول تدریس کتب صرف، نحو، منطق، بلاغت، اصول و فقه در مدرسه مذکور و فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی و اجتماعی در منطقه بودم.
پس از تأسيس حوزه علميه ثقلين در مزار شريف توسط حضرت آيت الله سجادي مزاری به دعوت ایشان در سال ۱۳۸۷ ه ش، در شهر مزارشریف آمده و در این حوزه مبارکه مشغول تدریس علوم متداول حوزوی شدم و از سال ۱۳۸۹ ه ش مسئولیت اداره مدرسه را نیز برعهده دارم. همزمان با تدریس و اداره مدرسه مبارکه فوق الذکر فعالیت ها و مسئولیت هایی هم عهده دار بوده و هستم که عبارتند از:
۱-ریاست شورای مدیران مدارس دینی اهل تشیع در مزار شریف، از سال ۱۳۹۲ ه ش
۲- عضویت شورای نظارت بر حوزه های علمیه و شهریه شمال افغانستان، از سال ۱۳۹۶ ه ش.
۳- ریاست هیئت علمی شورای نظارت بر حوزه های علمیه و شهریه شمال افغانستان از سال ۱۳۹۶ ه ش.
۴- عضویت شورای علمای شیعه و شورای اخوت اسلامی ولایت بلخ.
۵- خطابت و امامت جمعه مسجد محمد رسول الله ص در مزارشریف.
۶-تدریس کفایة الاصول در دفتر شورای نظارت از سال ۱۴۰۰ ه ش.
۷-تدریس سطح چهار (خارج فقه) در سال جاری.

۳. جنابعالی در حوزه های مختلف خدمت رسانی علمی و فرهنگی کردید. لطفا در باره نوع حضور و کارهای که در این موارد انجام داده اید بفرمایید.
ج۳- فعالیت‌های علمی در پاسخ سوال دوم بیان شد، اما فعالیت‌های فرهنگی تبلیغی به این قرار است:
۱- سخنرانی در مناسبت‌های دینی و مذهبی و انجمن های فرهنگی و اجتماعی.
۲- نشر و پخش کتب دینی به مدارس و مجموعه های علمی و فرهنگی.
۳- حمایت مادی و معنوی از انجمن های قرآنی و فرهنگی.
۴- حضور و سخنرانی در محافل علمی، فرهنگی و سیاسی.
۵-تلاش برای ایجاد ارتباط با افراد و نهادهای فرهنگی و اجتماعی برادران اهل سنت به هدف تقویت اخوت و برادری اسلامی.
/پایان/

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=32646

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب