به گزارش افق اندیشه از خبرگزاری شفقنا افغانستان، حجت الاسلام و المسلمین قربانعلی فصیحی غزنوی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری شفقنا افغانستان اظهار کرد: چه شیعه و چه سنی علی ابن ابیطالب را به عنوان یک الگوی تمام نما قبول دارد.
وی افزود: امام علی (ع) در تقوا و حلم و علم و بردباری و صبر و استقامت و عشق و همین طور در میدان نبرد و مبارزه علیه ظلم و ظالم بعنوان یک الگوی تمام عیار و آینه ای تمام نما مطرح است و ما می توانیم در تمامی ابعاد زندگی از ایشان درس بیاموزیم.
فصیحی غزنوی عنوان کرد: وقتی به زندگی سراسر درس امام علی نگاه کنیم متوجه می شویم که ایشان چقدر مهربانانه با فرزندان و اهل خانه برخورد می کردند و همواره فرزندانشان را به اخلاق نیکو توصیه می نمودند و شایسته است که ما و تمام کسانی که خود را شیعه و پیرو اهل بیت علیهم السلام می دانیم از ایشان در این زمینه درس بگیریم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نامه ۴۷ نهج البلاغه یادآور شد: امام علی در نامه ۴۷ نهج البلاغه خطاب به امام حسن و امام حسین علیه السلام می فرمایند: أُوصِیکُمَا بِتَقْوَی اَللَّهِ وَ أَلاَّ تَبْغِیَا اَلدُّنْیَا وَ إِنْ بَغَتْکُمَا وَ لاَ تَأْسَفَا عَلَی شَیْ‏ءٍ مِنْهَا زُوِیَ عَنْکُمَا وَ قُولاَ بِالْحَقِّ وَ اِعْمَلاَ لِلْأَجْرِ وَ کُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً أُوصِیکُمَا وَ جَمِیعَ وَلَدِی وَ أَهْلِی وَ مَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَی اَللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُمْ.
شما را به ترس از خدا وصیت می‏کنم و وصیت می‏کنم که در طلب دنیا مباشید، هرچند دنیا شما را طلب کند، بر هرچه دنیایی است و آن را به دست نمی‏آورید یا از دست می‏دهید اندوه مخورید؛ سخن حق بگویید و برای پاداش آخرت کار کنید، ظالم را دشمن و مظلوم را یاور باشید، شما دو تن و همه فرزندان و خاندانم را و هر کس را که این نوشته به او می‏رسد.
حجت الاسلام و المسلمین فصیحی غزنوی تصریح کرد: امام علی(ع) در این نامه نه تنها فرزندان خود را، بلکه تمام بشریت را مورد خطاب قرار داده و همه را به تقوای الهی و نظم دعوت می کند.
وی گفت: اگر ما به همین چند نکته توجه داشته باشیم و سعی کنیم آین اصول را در زندگی مان پیاده کنیم، سعادتمند خواهیم بود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که انسان باتقوا باید انسان منظم هم باشد، اظهار کرد: نظم و تقوا در کنار هم زیبا هستند و اگر ما تقوا داشته باشیم و منظم نباشیم، باز هم راه به سعادت نبرده ایم و نیکوتر آن است که انسان باتقوا، منظم هم باشد.
فصیحی غزنوی اذعان کرد: در ادامه همین نامه امام علی نکته ای را بیان می فرمایند که یکی از اساسی ترین اصول انسانیت است و آن ایستادن در برابر ظلم و حمایت از مظلوم است، این نکته کاربردی برای تمام بشریت راهگشاست و ما نیز باید به این امر مهم اهتمام داشته باشیم که وقتی ظلمی صورت می گیرد، ما در کنار مظلومان و روبروی ظالمان قرار بگیریم.
وی با اشاره به این که نهج البلاغه بعد از قرآن کریم یکی از منابع مهم و قابل توجه جهان اسلام است، عنوان کرد: سیره گفتاری امام را می توانیم در نامه ها، خطبه ها و جملات قصار آن حضرت جستجو کنیم و اگر بتوانیم به گفته ها و نصایح ایشان عمل کنیم، می توانیم سعادتمند زندگی کنیم.

امیرالمومنین و ارتباط با همسر
حجت الاسلام والمسلمین فصیحی غزنوی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به سیره عملی امام علی(ع) در داخل خانه گفت: علی ابن ابیطالب در اجتماع هم بهترین عملکرد و رفتار را داشت و همینطور داخل منزل نیز بهترین و نیکوترین اخلاق و رفتار را با همسر و فرزندان خود داشت.
وی افزود: علی و فاطمه زوجی هستند که خداوند این دو را برای هم آفریده است و هر دو در دامان رسول خدا تربیت شده و بعنوان یک زوج الگو برای تمام بشریت مطرح هستند.
فصیحی غزنوی گفت: امام علی در بسیاری از موارد و کارهای خانه به بانوی خانه کمک می کردند و به عنوان مرد خانه پشتیبان عاطفی و معنوی خانه بودند و هم با همسر و هم با فرزندان به بهترین شکل ممکن برخورد می کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که ما نتوانسته ایم آن طور که باید شخصیت بی بدیل امام علی را به جامعه معرفی کنیم، تصریح کرد: متاسفانه ما آنطور که شایسته است، علی را نشناخته ایم و اگر می توانستیم ایشان را اولا بشناسیم و دوما به جامعه خودمان معرفی کنیم، وضعیتمان اینگونه نبود.
وی در ادامه گفت: درباره امام علی کتابهای زیادی نوشته شده است، اما هنوز هم ما نتوانسته ایم این شخصیت تاریخ ساز را بخوبی بشناسیم، چرا که به گفته جرج جرداق مسیحی شناخت علی سخت است.
حجت الاسلام فصیحی غزنوی گفت: درست است که ما نمی توانیم مثل علی باشیم، اما باید تلاش کنیم تا با الگو قراردادن ایشان خود را به سیره علوی نزدیک کنیم.
وی بیان داشت: برای شناخت امام علی بهتر است که ما نهج البلاغه را مطالعه کنیم و در بیانات امام علی تامل کنیم و از سیره ایشان درس بگیریم تا به زندگی سعادتمندانه دست یابیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه مطلب : https://ofoghandisha.com/?p=34003

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب